26-11-2016, 20:19 PM
lõikaks ikka o,75-ga , hädakorral o,8-ga , kulu kindlasti väiksem , nii ajas kui materjalis .
(26-11-2016, 14:46 PM)tanel. Kirjutas:(20-11-2016, 23:28 PM)tanel. Kirjutas: 3m pikkuse ja 14mm paksuse terase lõikamiseks kulub flexovit pro kettaid(125mm;1,0mm) 19tk.
Järgmine nädal proovin teise nimega ketast, äkki kulub vähem.
Proovisin 125x1.0 Luga kettad ära. Diameeter tegelikult 123 kõigil. Keskava oli 2 kettal viiest liiga väike, aga polnud nii jube kui ehituspoe omadel. Tolmu ja sädemete kogusel eriti vahet ei teinud. Lõikamiskiirus oli kindlasti suurem. Katki ükski ei läinud. Meetri peale kulus 3 ketast. Jämedalt arvutades 2x vähem kulus ja 3x vähem maksis.
Samast asutusest võtsin ~1€ kettaid ka, Sait nimeks vist, made in Italy. Ketta mõõdud õiged aga relaka küljes laperdab ning sirget joont alustada võimatu. Lõikesoon jäi ka laiem kui peaks.
3M Cubitron on proovimata, aga ma natuke kahtlen, et ta ligi 6x kauem kestab(2.45€/tk)
(26-11-2016, 21:14 PM)Meistrimees Kirjutas: Ja tipuks peab ikka kätt ka olema. Nagu ketta külg hakkab hõõrduma vastu lõigatud materjali serva, siis on varsti ketas läbi ka.
(26-11-2016, 22:47 PM)tanel. Kirjutas: Sellise katse võid teha ka täiesti valede töövõtetega. Tähtis on, et sa teeks iga kettaga täpselt sama. Samas võib keegi mind õpetada kuidas lõigata 14mm terast nii, et ketast materjali sisse ei istuta
(26-11-2016, 21:19 PM)honkomees Kirjutas: noneh, mul värisevad käed ja seega iga vähegi rauamoodi asja lõikamiseks võtan ikka min 1,6 mm, parem aga 2 mm ketta. 1 mm ja õhemad tükivad värisevates kätes puru minema, vaid mingi õhukese pleki lõikamiseks kasutan.
(27-11-2016, 00:23 AM)Marko Kirjutas: Ketast lammutab kõige rhkem õhukese materjal vale lõikamine. Lõkketünnile pilude tegemine võib võtta terve ketta (sulane lõikab) või siis väheneb läbimõõt uuel kettal 5 - 6 millimeetrit (mina lõikan) erinevus on ilmselt selles, kas kasutada õhukese materjali läbimiseks edasi või tagasiliikumist. Kui ketas õhukest materjali tõstab, siis rebib ka rohkem puru struktuurist välja. Pleki lõikamisel liikuge edasi!
(27-11-2016, 18:10 PM)tanel. Kirjutas: Ei ole olemas mingeid erinevaid relaka koolkondasid. On inimesed kes kasutavad tööriista õigesti ja on need kes seda ei tee.
Mes need koonuskettad on? Pole kohanudki kusagil.
ST.Las igaüks jääb oma liistu juurde.