Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
Pehme veega on muidugi parem habet ajada kui kõva veega, muide ma olen tähele pannud, et ka pead ning eriti hambaid on pehme veega mõnusam pesta. Siiski oli mul just kokkupuude maja ees kõva veega, mis mu väsinud kondid litakaga vastu maad saatis. Kusagil müüdi mingisuguseid graanuleid, mis laiali puistates tegid kõvast veest jälle pehme vee. Peaks vist paar pakki neid talveks ostma. Ei tea eales ette millal vesi jälle kõvaks võib minna.
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Postitused: 2,374
Teemad: 9
Liitus: Feb 2010
Maine:
13
mina ostsin poest tavalist jäme soola ja aegajalt kui betoon trepp libedaks tikkus, siis puistasin kergelt peale, läks pehmeks küll kui külma üle 10 polnud, kui oli külmem, siis hoidis liiva asemel trepi kareda ja ei hakanud sulama...
Postitused: 349
Teemad: 13
Liitus: Jul 2005
Maine:
2
Pesin Norras käsi otse liustiku alt välja voolavas ojas. Oli ikka libe, seepi polnud vajagi!
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
hmm, kui ma omale veevärki ehitasin, siis sai pandud kaks suure kopsikuga nöörfiltrit. spetsid arvasid, et ilma filtriteta ummistab kohe kõik ää. paari kuuga olivad filtrid nii umbes, et vesi läbi ei käind. varu elemente loomulikult käepärast polnd ja sai nö. ajutiselt elemendid välja võetud. ajutine olukord on nüid mingi tosin aastat juba käind. miskit muud põle veel umistunud. kuigi vesi on pruun nigu virts ja silmaga nähtavat sodi on ka sees küll.
no tont temaga. a vot pesumasina ette kästi ka see pehmendaja panna. muidu ei pidand üldse pesta saama. ja põhi point see, et mitte mingil juhul ei pidavat tohtima seda omale sisse juua.
kuda te nüid seda viimast kommenteerite?
Postitused: 325
Teemad: 9
Liitus: Dec 2007
Maine:
2
02-12-2016, 22:17 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 02-12-2016, 22:36 PM ja muutjaks oli
Meistrimees.)
no tont temaga. a vot pesumasina ette kästi ka see pehmendaja panna. muidu ei pidand üldse pesta saama. ja põhi point see, et mitte mingil juhul ei pidavat tohtima seda omale sisse juua.
kuda te nüid seda viimast kommenteerite?
[/quote]
Asi suhteliselt lihtne. Vee ehmendamiseks ja pesuaine paremaks toimimiseks on kopsikus soola kristallid. Kristallid erinevad just lahustumise poolest. Minul kestsid need umbes aasta kuni kõik olid lahustunud. Pesukordi umbes paar korda nädalas. Ju see sool pole siis teps mitte söögisool.
Postitused: 314
Teemad: 20
Liitus: Apr 2010
Maine:
1
Keemiakohalt kaasa rääkida ei oska. Igatahes midagi see tankides olev kalamari veega teeb niiet tester enam karedust ei näita. Kui mingi hetk tester hakkab näitama, siis nõudepesumasinasoolaga selle kalamarja läbi pestes on asi jälle korras. Koolitusel üks rootsi härrasmees ütles, et seesamune filtri sisu kestab pikki aastaid ja töötab ikka peale soolveega läbipesemist.
Postitused: 1,841
Teemad: 21
Liitus: Aug 2008
Maine:
8
03-12-2016, 02:14 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 03-12-2016, 02:20 AM ja muutjaks oli
veix__.)
See nö. kalamari küll jah reaalselt eemaldab veest katlakivi tekitavad ained (Ca, Mg) enda sisse (nende kuulikeste pinnale) ja regenereerimise käigus pestakse need kanalisatsiooni ning kuulikesed "laetakse ära" soolas (NaCl) sisalduva Na-ga. Pärast töötades siis Ca ja Mg ioonid tõmbuvad kuulide pinnale ja vahetavad välja seal olnud Na.
Kestab tõesti aastaid, olenevalt vee rauasisaldusest, rauarikas vesi lühendab selle tööiga. Samas ei ole ka ülemäära kulukas filtri sisu välja vahetamine uue vastu, olen seda tööd korduvalt teinud. Suuremates veetöötlusjaamades pannakse veepehmendaja ette rauaeraldusfilter. Regenereerimiseks kulub soola suurusjärgus (oleneb konkreetse toorvee karedusest) u. 0,5 kg 1 m3 vee kohta.
Postitused: 1,064
Teemad: 28
Liitus: Mar 2006
Maine:
10
Mul oma puurkaev ja vesi igati joodav ja hea oli nüüd on tekkinud selline sade pruunikas öö jooksul tassi põhja.Alguses pidasin süüdlaseks hüdofori(500l)ja vähest veetarbimist,kuid selle süsteemist väljajätmine ei muutnud midagi.Torustik on muidugi raudtorudest ja ka mantel kaevus.Oskab keegi mingit filtrit soovitada mis ka töötaks,katlakiviga muidugi on eluaeg maadedud,aga see sade on viimase poole aasta teema.
Postitused: 314
Teemad: 20
Liitus: Apr 2010
Maine:
1
03-12-2016, 10:47 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 03-12-2016, 10:48 AM ja muutjaks oli
Provoker23.)
Tahkete osade kinnipüüdmiseks on need nöörfiltrid. Samas kes jõuab neid koguaeg vahetada kui asi hull on.