See tünniga keris annab omamoodi leili. Milline see omamoodion, peaks ise kogema. Hea igaljuhul, aga kuna kõik saunad on erinevad, siis ei tea kunagi öelda mis see saun suudab. Võrreldes moodsa kerisega on leili ruum veits jahedam, ehk 100C* sisse saada leili ruumi eriti ei tasu püüda. Käib seal 70-80C* peal väga mõnusalt. Isegi veel 60 peal on hea. Aga kuna mul on omal kogemus ainult ühe sellisttüüpi saunaga, siis ei tea kindlalt öelda, et voh see ongi keris ja ära lammuta. Kui olen maad kuulanud teiste saunaliste käest, kes ka on antud kerisega kokku puutunud, siis oldakse rahul. Hingata on rohkem ja leili saab pikemalt nautida. Leil on ühtlasem ja pikem. Kui mingite sommide raamatut uskuda, siis pidi ka raua ioone olema oluliselt vähem kuna rauast osade temp on madalam. Kuidas ja mismoodi see viimane leili mõjutab, ei tea.
Kui on korstna ja luugiga, siis saab käredamat tuld anda, aga kollet laiali ka ei ole vaja lasta. Parim tulemus on siis kui pealmised kivid on pimedas silmaga nähtavad.
Suitsu liha kohta ka niipalju, et ega ma ei kahtlegi, et suits võiks kuidagipidi mürgine olla ja selle koostisosasi on palju. Küsimus on rohkem selles, et kumb lõpuks tervislikum on, kas need säilitus, värv, maitse ja muud ained mida pannakse vabriku singi sisse, või siis oma metsast oma puudega omas ahju tehtus suitsuliha( liha, mille oled poest ostnud ja on mõnuga steroidide ja antibiootikumidega jämedaks upitatud
). Maitseainetest on ju isegi suitsumaitseaine olemas mille koostis on tundmatu.
Lõpuks peaksime tulel küpsetatud liha olemasolus ilmselt süüdistama oma esivanemaid, kes avastasid, et metsapõlengus küpsenud loom on lihtsamini puretav.
Pigem arvan, et selle jama taba on mingi äriline mõte. Tehaste toodang ju ikkagi kannatab kuigivõrd selle all, kui kodudes ahjud tossavad.
Sama on ju samakaga.
Ja samas on ka seeasi, et kõik kes 1843 kurki sõid, on tänaseks surnud, järelikult kurk on ülimürgine!