(29-05-2017, 00:55 AM)jawamees Kirjutas: Käisin Läti vanakraami laadal ja tagasi tulles sai Valmiera Depo ehituspoest läbi käia,seal on kaubad kohati 4x odavamad kui meil.Näiteks veekindel vineer maksab seal mõõtudega 1250x2500x21mm 21 jewrikut,Tallinna Espakis maksab sama asi 85,50 jewrikut.Led pirn 7w 1,5€ meil 9 € jne.....
Jajaa, ega LEDpirne ju ainult ühesuguseid ongi. Neid 9-euroseid.
Ma vist ei olegi nii kallist pirni raatsinud osta. Aga ma olen vaene ka.
Mäletamistmööda oli Klavises too vineeritahvel <50. Samas ega jõukus anna häbeneda, Bauhofist saab ilmselt veel kallimalt kätte, mõnelt väikeselt edasimüüjalt ka.
Kellele elu Lätis tundub meelakkumine, siis piir on ju lahti - vaid ettevõtmise küsimus. Aga teades natuke sealse põllumajandustootmise tausta, siis nende pidu võib varsti kaunikesti kurva tooni võtta. Või siis mitte - sõltub sellest, kummale poole ida-lääne eraldusjoont jäädakse. Vene tootmise mõistes on kõik suurepärases korras.
Mindki on hämmastanud mõnede asjade madal hind. Üheks põhjuseks on kindlasti see, et poodide omanikud on nõus väiksema vaheltkasuga. Et ei pea esimese aasta kasumist saama naisele mõlemat uut rinda ja kummalegi valge nahksisuga leksussi õuele.
Riiki lasevad nad ka mõnuga üle. Esialgu hoiab transiit (eriti gaas) riigil nina vee peal, aga tulevik ei pruugi olla helge. Või siis vastupidi on väga helge, kui jäävad ida poole eraldusjoont.
Rahvas on ka väiksema palgaga nõud ja kui hindu tõsta, jääks müük jänni. 21 mm paks veekindel vineer ega LED-pirn ei ole elutähtsad tooted...
Aga eks seal on ikka elu parem, kus meid ei ole.