Iseki on ennast ilusti üleval pidanud ja nii mõnedki tööd ära aidanud teha.
Väike põllulapp freesitud ja nüüd ka juba vaod sisse veetud ja nippet näppet veel tehtud.
Eelmine nädal saabus uus kasvuhoone Taanist ja pidin talle transpordi firmasse järgi minema. Selleks mõtlesin kasutada oma furgoon autot MB Sprinter kuna Tallinnast nende poolne transa 25km oli nii umbes 165€ mis minujaoks oli kallis.
Mõeldud tehtud ja vurasin sina ja oma mõttes mõtlesin, et seal tõstavad peale ja kodus küll kuidagi maha ikka saab.
Ja nii lihtne oligi seal mingi suure tõstukiga millel mingi 2,5 meetrised käppad ees tõstis peale
Ma ei osanud arvestada, et klaasi pakki pikkus on 3,2 meetrit ja kaalus nii umbes 700 kg. plus AL. karkass mille tassisin käsitsi peale/maha.
Aga kodus pidi selle ju maha saama
Mis seal ikka, tõstsin roclaga üge otsa veits ülesse ja sõitsin oma väiketraktori frontaal laaduriga servaalla ja tõmbasin koormarihmadega kinni traktori külge ja teiseotsa alla rocla ja vaikselt sikutasin seni kuni tagumine ots oli luugipeal ja siis abistava käega langetsime vastu maad aga üks ots jäi ju ikka tagaluugi peale ja roclaga maha sõita ei õnnestunud ning MB-ga alt ära tõmmata ka ei julgenud (kukub veel ümber) Kitsas pakk umbes 60cm lai ja klaasist.
Mõtlesin, et viskan Isekile kahvlid külge ja tõstan küljelt ülesse, mõeldud tehtud aga tekkis väike jama pakk ei tõuse vaid traktori taguots kerkib ainult.
Vaatasin juba MTZ 82 poole kuidas see suur saaks abiks olla, kuna ei olnud mingi valemiga nõus neid klaase ükshaaval tassima umbes 100 meetri kaugusele. Vahtisin mis vahtisin aga MTZ pole minul midagi sellist millega oleksin saanut tõsta, ainult oleks saanud lükkata
Ja siis tärkatas minu väikeses peas mõtte, et panen Isekile taha kühvli ning võttan mulda täis mida just oli toodud, ja juba ma haakisin talle kühvli külge kui näen seal samas kõrval seismas vana rauast tulekindlat seifi ja mõtte muutus hetkega
Mõeldud tehtud ja nüüd lähenesin juba klaasipakkile enesekindlamalt.
Sättisin ilusti keskele käppad alla ja minu imestuseks tõusis pakk maast lahti, palju ei julgenud aga 10sm. oli piisav ning raiusin tagurpidi käigu sisse ja jälle mingi jama, traktor ei liigu aga sellele sain õnneks kiirelt pihta, et järelikult tagaratas ei puutu piisavalt maad ja lülitasin 4X veo sisse ja ta hakkas liikuma.
Rahulikult aeglustiga sõitsin, kuna kartsin klaaside pärast aga kohale need sain.
Järgmine päev muidugi sain naiselt pikki päid, et miks sellised 10cm vaod on sees, et eelmine aasta alles sai haljastus tehtud.
Järgmiseks suureks tööks on ISEKIL ette nähtud haljastus ja mulla laiali vedu ja eks kui meeles on pean mõne pildi või filmi juppi ka ikka tegema.
Siiani olen rahul masinaga ja samas olen vahetanud tal kõik filtrid õlid.