30-06-2017, 11:08 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 30-06-2017, 11:10 AM ja muutjaks oli v6sa.)
(29-06-2017, 23:04 PM)r.i.h.o Kirjutas: Kasutan seda ringi 3-4 korda päevas kindlasti ja vähemalt ülepäeviti näen kuidas keegi : kas sõidab seal üle kivide, läheb uuele ringile, sõidab mulle samamoodi vastu või on lihtsalt avarii teinud. Kahjuks ei ole vist võimalik kusagilt vaadata avariide statistikat võrdluses rekonstrueerimisele eelneva ajaga. Aga ma olen kohe kindlasti veendunud, et ennem oli avariisid vähem. Samas on ringi läbilaskvus tõesti parem ja sõidueksamil pidi see olema väga hea indikaator eksaminandi võimete kohta
(30-06-2017, 11:08 AM)v6sa Kirjutas:Orientatsiooni kaotamises. Silte-märke pimedas ei näinud ja teiste tuled silmaaugus. Ei saanud kohe aru kuhu minna tuleb. Tõsi küll, see käis uuendus-eelse ristmiku kohta. Praeguses konditsioonis olen sinna juhtunud valges ja paar korda. Imelik on ikka. Kes seal kandis igapäevaselt sõidab, küllap sellel on asi käpas ja hea siin imestada, kuidas teised nii lollid ja saamatud on.(29-06-2017, 08:00 AM)Basilio Kirjutas: Valges olen hakkama saanud, aga esimest korda sinna pimedas sattudes ...
Ja milles see mure siis seisnes?
(30-06-2017, 11:26 AM)Daff Kirjutas: Eile sai sarnaseid ringe hollandis forsseeritud ja tundub, et ka siin on nende ringidega kerge jama majas. Antud teemast lähtuvalt sai vaadatud neid ringe kriitilise pilguga ja...Kivid on kõik kriime ja musti jutte täis.Kohe näha, et kivid segavad ka siin normaalset kulgemist.
(30-06-2017, 11:36 AM)Basilio Kirjutas: Orientatsiooni kaotamises.
...
Infot liiga palju, et sekundiga aru saada, kuhu ja kuidas pead minema. Kui natuke rahulikult seedida saab, siis on OK, aga liikluses seda aega alati ei ole.
(30-06-2017, 11:52 AM)v6sa Kirjutas: Kui Tartu Viljandi maantee ring või Pärnu "läbimurre" tekitavad probleeme, siis pole säärane juht ju võimeline keerulises situatsioonis üldse sõitma...Tsiteerides filmiklassikat: "Mis need rouad siis käskvad, lambad ää tappa või roua juurde kooli saata?"
Paraku on neid juhte väga palju, kel keerukamas olukorras mõistus kokku jookseb ja otsustusvõime kaob.
(30-06-2017, 11:42 AM)v6sa Kirjutas:Miks kohe juhmid. Lihtsalt siiin tekkivad käärid teoreetikute ja praktikute vshel. Kogu liiklus pole nii rosiline nagu arvuti tagant paistab. Ma võiks sulle pika loengu pidada täismõdus ringidest ja rekkadest ja tegutitest mis segavad neid ringe korralikult võtmast aga see ei muuda olukorda paremaks.(30-06-2017, 11:26 AM)Daff Kirjutas: Eile sai sarnaseid ringe hollandis forsseeritud ja tundub, et ka siin on nende ringidega kerge jama majas. Antud teemast lähtuvalt sai vaadatud neid ringe kriitilise pilguga ja...Kivid on kõik kriime ja musti jutte täis.Kohe näha, et kivid segavad ka siin normaalset kulgemist.
Misasi on normaalne kulgemine? Pohhuistlikult märkidest-viitadest hoolimata "oma tee" kulgemine?
Kõige rohkem on ringidega hädas kaks liiki juhme:
A: rahvusvaheliste vedude spetsideks elukestva õppe raames ümber õpetatud "profjuhid", kes pole veel aru saanud, et nad ohjavad massihävitusrelva ja
B: koduperenaised-pensionärid-unistajad, kes ei suuda liiklust lugeda ega autogabariite tunnetada, kuid sellest hoolimata trügivad liikluskeerisesse, kuna neil on selleks luba olemas.
Jah, on ringe, kuhu täismõõdus sadulveok lihtsalt füüsiliselt ära ei mahu. Aga neid ei ole palju.
Enamasti on probleem "äramahtumisega" seotud pigem sellega, et krusasoffer ei ole võimeline aduma oma sõiduvahendi gabariite ja jäetakse kasutamata üle meetri välisringi.
(30-06-2017, 18:44 PM)v6sa Kirjutas: ... Tegelikult mind täitsa huvitaks mõni viimasel viisaastakul ehitatud ring, kuhu poolhaakega ei mahu ilma äärekividesse sõitmata manööverdama. Nii kogemusest, käiks proovimas.Ihamarus, Põlvamaa, eelmine aasta ehitatud. Pole küll ring vaid see nn kiirust vähendavate malelauasüsteemis saartega ristmik, kuid mõnda pööret, sh nö otse üle peatee, on võimatu välja keerata suure masinaga. Lubati ümber ehitada
(30-06-2017, 21:52 PM)r.i.h.o Kirjutas: Võrdlus siis 2016 vs. 2013.
2010 aastal oli sellel ristmikul märgitud ainult 5 avariid.
(30-06-2017, 21:57 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: Mäletan,et kui sinna ristmikule esimest korda sattusin ja hooga peale põrutasin,tegin ühe tiiru ikka peale ka.