Postitused: 698
Teemad: 72
Liitus: Apr 2005
Maine:
7
Nagu siit foorumist ka varem loetud, on nupumehed kasutanud õute hekseldamiseks oksapurusteid. Odavama otsa aparaatidel on kolu 4-5 cm, mida kaitsemete eemaldamisel annab mõne sentimeetri jagu suurendada aga õute poolitamisest tõenäoliselt ei pääse.
Kuna oksapurustajat soov kasutada ka originaalfunktsioonis ja aastas toota u paarsada liitrit õunamahla, millised oleksid aparaadi soovitused? Kas riivilaadse või hoopis freesi moodi teraga. Viimane nendest on okste purustamisel kindlasti asjakohasem, aga kas saab ka õunad enamvähem pudistatud?
Postitused: 572
Teemad: 11
Liitus: Jan 2011
Maine:
21
Lisaks eelkõneleja küsimusele tahaks teada, kuidas oksapurustaja õunte happelisust kannatab?
Postitused: 1,850
Teemad: 12
Liitus: Oct 2004
Maine:
17
Probleem pole mitte selles et õuntes olev happeline mahl purusti detaile hakkaks söövitama vaid õunamahl omandab kõrvalmaitse (mis on täiesti tuvastatav kui seda aastaid teinud oled), mis on tingitud happe toimest purustaja mitteroostevabadele detailidele, eriti kui mahla tegemine kestab pikalt ning masinat vahepeal ei puhastata. Samuti annavad mõrkja kõrvalmaitse tsentrifugaalpressidega tehtud mahla puhul pressi sattunud seemned, mis seal purustatakse ning mistõttu eelnev õunasüdamike eemaldamine on tingimata vajalik.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Postitused: 1,808
Teemad: 9
Liitus: Oct 2014
Maine:
34
Aga jumala ilusaid "pelleteid" teeb see viiking seal pildi peal, sobiksid isegi kütmiseks.
Reaalsus on arvatavasti mingi ebamäärase konsistentsusega pudi, kahjuks.
Postitused: 1,850
Teemad: 12
Liitus: Oct 2004
Maine:
17
(15-08-2016, 07:19 AM)alfredo Kirjutas: Aga jumala ilusaid "pelleteid" teeb see viiking seal pildi peal, sobiksid isegi kütmiseks.
Reaalsus on arvatavasti mingi ebamäärase konsistentsusega pudi, kahjuks.
Sõltub kui peale seda purustajat keerad, saab ka pelleteid aga neid juba kahjuks koos korpuse metallipuruga kuna viimane on kergsulamist ning tööorgan töötab siis freesina. Toored "pelletid" jäävad koortpidi kokku, veidigi kuivem kraam on juba parem.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Postitused: 1,808
Teemad: 9
Liitus: Oct 2014
Maine:
34
Eks nad jah rohkem mänguasjad ole, on sinna korpuse peale siis kirjutatud "Viiking" või "Tsinkplekpang", üks maksab lihtsalt rohkem. Iga asja jaoks ikka oma tööriist.
Postitused: 528
Teemad: 19
Liitus: Nov 2005
Maine:
2
Oksapurustaja toetuseks võib veel õelda seda, kui värskelt saetud oksad on suured ja harali. Neid on kehva transportida/põletada. Siis peale okspurustajat on kogu mass kompaktne. Topi kasvõi prügikotti. Värske kogemus just toomingaga.
Postitused: 158
Teemad: 85
Liitus: Jun 2010
Maine:
0
Teen õunamahla. Hinnaks 0.30€ liiter. Asun Põlvamaal Leevil. Kontakt profiilis olemas.
Postitused: 216
Teemad: 6
Liitus: Aug 2008
Maine:
7
Võib olla vähe teemaväline küsimus, aga kuidas on lood õunamahla käärima panekuga, ehk siis koduveiniga?
Kuna see aasta õunu rohkem kui küll, siis sai plaani võetud ka veinitegu, aga kuna eelnev kogemus piirdub õllega, siis ehk mõni näpunäide/retsept kuluks marjaks ära. Näiteks, et palju suhkrut panna, kas lisada veel midagi (pihlakad?) jne. Kääritamiseks kasutan spets. õunaveini komplekti, kus selitajad, toiteained ja muu kraam sees.
Postitused: 783
Teemad: 19
Liitus: Oct 2006
Maine:
2
kui komplekti kasutad, siis seal on ka juhendis kirjas palju suhkrut panna. Vähem paned, jääb lahjem, rohkem paned, käärib kangemaks.