Vat see viimane kodanik Veskioja postitus oli küll märkamata jäänud. Kui endiselt huvi, siis võta privaatsõnumi kaudu ühendust ja leiame kõik vajalikud mõõdud.
Eks muidu ka Tz teemad siin foorumis kuidagi soiku jäänud. Rahval vist läheb hästi ja suurema tehnika peale ära kolinud.
Ma vahepeal enda omale ühe haaratsi laadse asjanduse juurde meisterdanud. Eriti tööd pole veel teinud, aga korra proovisin ära ja tundus toimivat. Haaratsiga siis tõstab palgi otsa üles ja vajadusel saab keti ka ümber panna. Ülemise lati küljes keti kinnituseks vajalikud sooned. Idee poolest võiks olla kiirem ja mugavam ksutada kui see atv palgikäru millest siin varem juttu olnud. Aga eks näis.
Nüüd puhkuse aegu sai sel aastal esimest korda enda omaga jälle midagi asjalikku ära tehtud. Kõigepealt sai hangitud omale Tz originaal haagis. Täitsa heas korras isend. Olen väga rahul, mu meelest täpselt paras ja väga asjalik koduaias majandamiseks. Kuna originaal käsitsi pumbatav hüdrojaam oli puudu, sai koheselt kallutamine traktori hüdro peale tehtud. Mul ju väljavõtted traktori taga olemas. Panin lausa mõlemapoolselt ta käima, nii et hüdro tõukab alla tagasi ka. Muidu tunduski üsna viletsalt alla vajuvat. Mulda hoovis maha laotades oli päris kasulik, sai ainult natuke maha kallutada ja siis kasti alla tagasi lasta isegi juhul kui enamus mulda taha otsa ära vajunud.
Ja muidugi sai haagis kohe kasutust erinevatel veotöödel.
Viimasel pildil on näha kuidas ma ilma pikemalt mõtlemata haagise väikse kuhjaga savi käis tõstsin. Alles kui traktor isegi esimese käiguga päris vaevaliselt ja suure suitsu saatel vaikselt mäest üles rühkis, jäin mõtlema et huvitav kui palju seda savi siis sai. Puukoormat ma pole kunagi pidanud esimese käiguga vedama, läheb ikka teisega. Igatahes väike arvutus näitas, et porte servani laotuna on haagise maht täpselt kuupmeeter. Nii et oma kaks tonni võis koorem olla. Haagise tühikaal 350kg veel lisaks. Tagurdamine oli küll raske, tahtis traktorit risti lükata, aga muus osas toimis hästi. Ka kallutamine polnud nii suure kooramga probleem. Edaspidi peab küll proovima piiri pidada koormat laadides.