Postitused: 3,617
Teemad: 112
Liitus: Jan 2003
Maine:
34
11-12-2017, 12:03 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-12-2017, 12:15 PM ja muutjaks oli
13piisab.)
Tere,
kui mälu ei peta, siis kunagi (ca 10a tagasi) oli turuplatsil asjade müümisel ilmtingimata vajalik ka hinnanägemuse kirjapanek. Juba mõnd aega nii ei ole, aga osad kasutajad (sh ma) sooviks seda näha. Algatan selles vaates küsitluse - saame nii objektiivsema pildi kasutajate eelistustest ja kui need muudatusvajadusele viitavad, uuendame reegleid ning asume vastavat vaadet silmas pidades modereerima. Kui reegliks on, et kuulutus peab sisaldama hinda, kuuluvad hindamatute asjade müügipakkumised kustutamisele. Alternatiivina saab neid ka mingisse nn mammut-müügiteemasse kokku kolida, aga see on modereerimise vaates üpris tülikas ning sellise protsessi järjepidevat realiseerimist ei julge lubada. Lisasin selle siiski vastusevariandina - aga sellises vormis, et sinna jõuaks vaid asjad, mis ei ole "ülimasslevinud". Levinuma kauba puhul läheks reeglitele mittevastavad kuulutused kustutamisele.
Tulemusi vaatame jõulude järel.
teemat ja küsitluse tekitamise ajendas sealne arend:
http://forum.automoto.ee/showthread.php?...#pid437952
Parimat,
Teet
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 4,441
Teemad: 34
Liitus: Sep 2009
Maine:
49
Kas selline hind on sobiv ja määrustepärane?
Hind 100 eurot või allapoole.
Hind 100 eurot või ülepakkumisega.
Hind 100 eurot ja kohapeal annab rääkida.
Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу.
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Postitused: 3,245
Teemad: 18
Liitus: Apr 2012
Maine:
26
Kui tekib kuulutustes hinna nõue, siis hakkab massiliselt tekkima teemasid nagu
1. mis asi see on ja kas sel on mingi väärtus?
2. palju see asi väärt on?
Postitused: 3,503
Teemad: 25
Liitus: Dec 2002
Maine:
38
Mina leian, et tervikuna müüdavatel sõidukitel peab olema hind märgitud.
Igasuguseid detaile, varuosi jne hinnanõudega kimbutades jääksid ilmselt paljud müügikuulutused siia foorumisse postitamata. Ehk siis üldist hinnamärkimise nõuet ma kindlasti ei poolda.
Kas enamvähem komplektselt müüdavatele sõidukitele turuplatsis omaette alajaotust teha oleks halb mõte? Neid kuulutusi pole ka nii palju, et neid omakorda "vanadeks" ja "väga vanadeks" peaks jaotama.
Postitused: 4,680
Teemad: 70
Liitus: Aug 2009
Maine:
22
alati saab ju hinna kasvõi laest võtta ja juurde silt paku oma nägemus hinnast.
4x4 foorumis ka hind kohustuslik muidu mode kustutab ja siin võiks samuti olla nii.
Postitused: 879
Teemad: 3
Liitus: Jan 2014
Maine:
9
11-12-2017, 13:31 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-12-2017, 13:33 PM ja muutjaks oli
Raivo.)
Hind võiks ikka olla. Tegelikult peaks ka asukoht olema mingi täpsusmäärani.
Hindamatute asjade jaoks võibolla omaette teema koos vastuste võimalusega (siis ei pea adminnid neid ise kästsi liigutama).
Postitused: 4,441
Teemad: 34
Liitus: Sep 2009
Maine:
49
(11-12-2017, 13:12 PM)mossepower Kirjutas: ta elab kuskil täiesti ääremaa servas, soode ja metsade vahel, siis pean ise sinna asjale järele minema. Postiga jamada ei viitsi, ei tasuvat ära. Viimane on eriti imelik kuna mina oleks tasunud postikulud ja pakk oleks olnud üsna väike.
Elan küll linnas aga pole kunagi postiteenuseid kasutanud ega kavatse ka. Selle äraõppimine on ikka nutipõlvkonna päralt. Mul on telefon ainult sisse-välja helistamiseks, muid teenuseid ei vaja. Saage aru, kõik ei ole nii kaasaegsed, mõni inimene ei hooli sellest tormavast elustiilist. Hingerahu on ikka tähtsam.
Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу.
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Postitused: 1,584
Teemad: 20
Liitus: Jul 2008
Maine:
28
Eraldi teemas võiks olla igasugused lingitud kuulutused, soovid, ostad, börsid ja muu selline.
Teiseks teema nimetus ehk pealkiri peaks ka olema võimalikult täpne, mitte stiilis: müüa vana auto, teed kuulutuse lahti ja näed,et müüakse vana auto küljest pudisenud mutrit.
Hind kindlasti, vähemalt loed sealt välja suurusjärgu ja näed, kas on mõtet kaubelda või mitte. Jutt ajast on õige, sest mõni avaldab hinna alles siis, kui koos müüjaga asja nõgestest ja naatidest väljapuhastad.
Kes oskab, see teeb - kes ei oska, see õpetab!
Postitused: 527
Teemad: 38
Liitus: Aug 2008
Maine:
14
(11-12-2017, 13:06 PM)muska71 Kirjutas: alati saab ju hinna kasvõi laest võtta ja juurde silt paku oma nägemus hinnast.
4x4 foorumis ka hind kohustuslik muidu mode kustutab ja siin võiks samuti olla nii.
Olen Muska ja teistega nõus, et hind peab olema ning olen seda ka varem välja öelnud. 4x4 foorumis toimib see väga hästi. Seal on müügikuulutusel kolm kohustuslikku punkti: asukoht, hind ja telefon. Kui neid ei ole, siis lendab kuulutus prügikasti ning seni toksid oma kuulutust uuesti sisse kuni kõik nõuded on täidetud. Teen ettepaneku siin samamoodi käituma hakata.
Ilma hinnata kuulutuste kohta on meil kaks väga head näidet: ince2010, kelle kuulutused on alati ilma hinnata ja AA2, kes algselt müüs ulmeliste hindadega täiesti tavalist sodi. Nüüd aga või sodi ulmelise hinna privas ise järgi küsida.
Asukoht, hind ja telefoninumber kuulutuse juures näitavad viisakust ja lugupidamist teiste suhtes. Samuti näitavad need ka kuulutaja väärikust.
Mis ei tapa, teeb vigaseks!
Postitused: 1,841
Teemad: 21
Liitus: Aug 2008
Maine:
8
11-12-2017, 19:00 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-12-2017, 19:05 PM ja muutjaks oli
veix__.)
Hind võiks olla, aga telefoninumbri nõue on küll mõttetu. Ma küll ei taha, et suvalisel ajal hakkab keegi segama telefoniteel, telefon tööpäeval tähtsamatest asjadest niigi punane, parem on omale sobival ajal e-mailiga vastata või hoopis foorumi sõnumi kaudu. Kes aktiivselt e-maili ei kasuta ja võibolla foorumitki tihti ei külasta, see muidugi VÕIB telefoninumbri panna.
Postitused: 302
Teemad: 5
Liitus: Oct 2013
Maine:
7
Telefoni number ja asukoht näitab kas tahad asjast lahkuda või mitte.
Postitused: 58
Teemad: 1
Liitus: May 2015
Maine:
0
Toetan kah hinna ja asugoha märkimist kuulutuses!
Postitused: 6,887
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
Hinna ja pildiga kuulutus on kindlasti parem kui ilma nendeta. Asukoht mikroriigis, kus pakivedu heal tasemel, on hea aga mittevajalik. Olen viimsist Mustamäele ka pakki saatnud...
Telefoninumbrit vajaksid vist regamata/logimata tüübid, kes profiili ei näe.
Suhelda eelistan minagi privaatsõnumi või meiliga, seal jääb jälg. Tõsi küll, venimuste või sulide korralekutsumisel pole sellest ka abi.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 302
Teemad: 5
Liitus: Oct 2013
Maine:
7
Vaata palju tel. numbreid ja asukohti profiilis näed?