Nali #1:
Kohtunik:
"Kui Teie südametunnistus on niisama must kui Teie habe, siis võib Teile küll õnne soovida."
Kaebealune:
"Kohtunikuhärra, kui habeme järgi südametunnistuse üle otsustada, siis võib öelda, et Teil ei ole seda üldse olemas."
Nali #2:
Kohtunik: "Teid süüdistatakse varguses. Kas tunnistate end süüdi?" Kohtualune: "Sir, ma ei saa teie küsimusele enne vastata, kui olen kuulnud, mida ütlevad selle kohta tunnistajad."
Nali #3:
Kohtunik: Kaebealune, miks te petsite inimesi, kes teid usaldasid?
Aga sellepärast, et neid inimesi, kes mind ei usaldanud, oli võimatu petta.
Nali #4:
Kohtunik:
Te jäite vahele vargusega kauplusest. Aga miks te vale nime ütlesite, kui teid kinni peeti?"
"Vaadake, härra kohtunik, juba siis, kui ma väike olin, ütles ema ikka: tee, poeg, mis sa iganes teed, aga ära sa meie nime küll häbista!"
Nali #5:
Kohtus on lahutusprotsess. Abikaasad heidavad teineteisele ette hoolimatust, truudusetust, külmust ning põhimõtteliselt on kõik lahutamisega nõus. Ainus küsimus asja juures on see, et kellele jääb laps.
Naine ütleb, et milles küsimus?
- Mina olen ema, mina olen ta sünnitanud ja laps peab jääma ema juurde.
Siis ütleb mees:
- See jutt on väga kena, mina tooksin aga kõrvale sellise näite. Võtame pirukaautomaadi. Mina lasen 5 kopikat sisse, pirukas tuleb välja. Kas pirukas on nüüd minu või automaadi?
Nali #6:
Kohtunik: "Kui te nägite, et majas olid kõik asjad põrandale loobitud ja sahtlid lahti tõmmatud, kas te siis ei kahtlustanud, et vargad on käinud?"
Naine: "Ei, ma olin kindel, et mu abikaasa otsis endale puhast särki."
Üks kohtute tööd väga tabavalt iseloomustav anekdoot:
Jalutab kohtunik sõbraga pargis ja äkki näevad, kuidas läheduses üks hulkuv koer ühele mehele kallale kargab ja riided puruks rebib. Mees saab kuidagi vabaks ja tuleb kohtuniku juurde ning nõuab, et see maksaks talle koera katki puretud riided kinni. Kohtunik võtab rahakoti välja ja annab raha. Pärast sõber küsib, et miks sa raha andsid, sul ju ei ole koera? Kohtunik vastu, jah, ei ole küll, aga kunagi ei või teada, mida kohus otsustab…
Ja näiteks selline ka veel:
Keegi naisterahvas olevat oma sõnul ära vägistatud. Ainus vahetu pealtnägija oli olnud üks vanamees, kes siis ka kohtusse tunnistajaks kutsuti.
Kohtunik: "Rääkige siis mida te nägite?"
Vanamees: "Lähen mina hommikul välja. Taevas on sini-sinine,rohi on rohe-roheline,linnud laulavad nii ilusasti-ilusasti. Lähen mina mööda teed ja mida ma näen: nemad seal kepivad!!!"
Kohtunik läheb näost punaseks ja ütleb: "Kas te seda kuidagi teistmoodi ei saa öelda? Nagu läbi lillede või nii?"
Vanamees noogutab ja alustab taas: "Lähen mina hommikul välja. Taevas on sini-sinine,rohi on rohe-roheline,linnud laulavad nii ilusasti-ilusasti. Lähen mina mööda teed, vaatan läbi lillede ja mida mina näen: nemad ikka kepivad seal!!!"
Kohtunik on nüüd täielikult ähmis ja proovib veel kord: "Kas te tõesti ei oska kuidagi viisakamalt ennast väljendada?"
Vanamees noogutab ja alustab: "Lähen mina hommikul välja. Taevas on sini-sinine,rohi on rohe-roheline,linnud laulavad nii ilusasti-ilusasti. Lähen mina mööda teed, vaatan viisakalt läbi lillede ja mida mina näen: nemad ikka kepivad seal!!!"
Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу.
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.