(06-06-2018, 09:29 AM)Jansa Kirjutas: CVT või hüdrovedu?
Lauskmaa on mul, ei kallakuid, mägesid.
Käru tahaks vedada küll.
Lisaks need rattad niidudekil- on olulised? Maapind mul veel suht konarlik.
Rattad - maksimaalselt suured! 15X6 ees ja 20X8 tolli taga, mitte väiksemaid!
Aga nende kahe puhul on sama hinna juures üks teisest ikkagi ju parem - suurem niidukorpus, moodsam ülekanne jne. Ja vaevalt Sul plaan päris metsa teha või on??? Seda poest ostetavad trakatsikäru või natuke suuremat veab iga masin ilma ühegi probleemita. Seda poltühendusega asja ei ole võimaik üle koormata. Nende kandevõime on 160 kilo aga rattad tuleks ikkagi laiemate vastu vahetada.
Probleemid tekivad paadi- ja palgiveokärude veol
Või kui kauge maa pealt suurema haagisega tõsisemaks tee-ehituseks kruusa tood. Ehk siis, kui paned trakatsile sappa 50-millise kuulpea (vaja auk suureks puurida ja mingi tugevdus plekile mõelda) ja sinna otsa mingi tõsise asja. Ütleme kogukaaluga 300kilo ja edasi. Kuni sinnani ei ehmata ükski vähegi trakats, a'la 10-12Hj.
Eks see sujuv kiiruse ja sõidusuuna muutmine võib teatud oludes olla mugavam ja kiirem küll, kus niidetav ala on eriliselt ebaühtlane ja vaja tohutult manööverdada. Kuid lihtsad lagedad suured platsid pole neil omadustel mingit tähtsust. Pigem on küsimus: raideri või traktori maalapp elik põld või mõisapark. Ja tegelikult ei mängi rolli isegi see +10 cm laiem lõige sest reaalsuses saad 15 otsa peale ühe sõidu "kokku" hoitud, mis teeb mõniteist sekundit "võitu". Pigem tasub mõelda järelveetava muruluua jms soetamisele, millega siis naispere asemel mingid kohad või korrad kuivanud kõrs kokku riisuda. Mul on mõnikord vajadus maja eest kokku riisuda, et vähem rohtu tuppa tassiks aga Naised võivad ju pruunistumise käigus reha ka liigutada...
Kui mul oleks selline klassikalisem vanast talust suvekodu ja niita vaja kuni 4-5 tuhat ruutu, siis ma olen oma eelistuse väljendanud: see
traktor ja siis lisadena see
käru ja selline
muruluud sügisel lehtede kokku korjamiseks (
video). Kokku 2185 euri ja keskmisesuvise majapidamise täiskomplekt on olemas.