13-08-2018, 00:45 AM
Tahad enda alaväärsuskompleksi välja elada - mine maanteele ja näita seda ka teistele.
(13-08-2018, 00:04 AM)Mossemees Kirjutas: Teist korda üheksakümnendate algul, kui lääne autod muutusid kättesaadavateks ja 20 aastat vana mersu või bemaririmaka omaniku arust oli mistahes Nõukogude päritolu liikurist mööda mittesõitmine karistatav.
(13-08-2018, 01:47 AM)Alts Kirjutas: Mul üks 1970 sündinud tuttav rääkis vahetust kroonieelsest ajast, kui ajast, mil baarid-kõrtsid olid (noori) inmesi täis ja käis üks suur pidu, kuna selle raha eest midagi mõistlikku osta polnud. Kõik muutus paugust peale kroonile üleminekut.
(13-08-2018, 02:57 AM)viplala Kirjutas:(13-08-2018, 01:47 AM)Alts Kirjutas: Mul üks 1970 sündinud tuttav rääkis vahetust kroonieelsest ajast, kui ajast, mil baarid-kõrtsid olid (noori) inmesi täis ja käis üks suur pidu, kuna selle raha eest midagi mõistlikku osta polnud. Kõik muutus paugust peale kroonile üleminekut.
Proovige oma prillid pee alt välja kiskuda ja tehke õhtuses linnas paar tiiru. Elu on täpselt sama nagu alati, sama normaalne ja samad tegurid
(13-08-2018, 08:05 AM)Daff Kirjutas:(13-08-2018, 02:57 AM)viplala Kirjutas:(13-08-2018, 01:47 AM)Alts Kirjutas: Mul üks 1970 sündinud tuttav rääkis vahetust kroonieelsest ajast, kui ajast, mil baarid-kõrtsid olid (noori) inmesi täis ja käis üks suur pidu, kuna selle raha eest midagi mõistlikku osta polnud. Kõik muutus paugust peale kroonile üleminekut.
Proovige oma prillid pee alt välja kiskuda ja tehke õhtuses linnas paar tiiru. Elu on täpselt sama nagu alati, sama normaalne ja samad tegurid
Linnas ehk jah pole muutunud aga linnast väljas? Tule ja jaluta alevikes kus vanasti elu kees ja vaata kas prillidega või ilma aga vaikus. Pommiaugud järgi jäänud.
(13-08-2018, 08:46 AM)hulgus Kirjutas:Aga vaata noorte arvu ka, neid polegi suurt järele jäänud. Kool, kus ma 91-95 töötasin ja keskkooli klassijuhatajana ca 18 last veel kantseldasin on tänaseks saavutanud taseme, kus kogu koolis on 8 last .... millest me räägime, kes seal baarides möllu teevad.(13-08-2018, 08:05 AM)Daff Kirjutas:(13-08-2018, 02:57 AM)viplala Kirjutas:(13-08-2018, 01:47 AM)Alts Kirjutas: Mul üks 1970 sündinud tuttav rääkis vahetust kroonieelsest ajast, kui ajast, mil baarid-kõrtsid olid (noori) inmesi täis ja käis üks suur pidu, kuna selle raha eest midagi mõistlikku osta polnud. Kõik muutus paugust peale kroonile üleminekut.
Linnas ehk jah pole muutunud aga linnast väljas? Tule ja jaluta alevikes kus vanasti elu kees ja vaata kas prillidega või ilma aga vaikus. Pommiaugud järgi jäänud.
Aastal 91 oli Morna suguses väikelinnas kümmekond baari -kõrtsi, lisaks lähiümbruses teist samapalju, kus õhtuti elu käis. Kaks kasiinot, ööklubi jm. Tasapisi jäi neid aina vähemaks, tänaseks on jäänud linna 1 söögikoht, kus aeg-ajalt õhtuti midagi toimub...
(13-08-2018, 00:20 AM)zazik Kirjutas: Kampaaniakorras komanu***mine ei ole adekvaatne, vaja oleks rohkem konkreetset lähenemist olukordadele.Ma ei saa aru, ise n***id koma ju täpselt samamoodi:
(12-08-2018, 22:58 PM)zazik Kirjutas: Fooris süttis roheline, aga miski sundis enne startimist veel eraldi kõrvale vaatama... ja sealt ta siis tuli, ca 100-ga.Oli kindlasti 100? Tegelikult oli ikka 89 (GPSiga taadeldud spidomeetri järgi parandit arvesse võttes) ja see on ju ainult +39, mis pole isegi mitte +40. Sai keegi haiget? No ei saanud ju. Järelikult pole mõtet tähte närida ja kaevelda väikese ülekiiruse üle, sest päike ju paistis, järelikult oli ka nähtavus hea, nii et ära nüüd tõmba tühja koha pealt herneid ninna. Ma saaks aru, et oleks mingi +70 olnud, siis oleks ikka raudselt täisimbetsill roolis olnud...
(13-08-2018, 09:00 AM)41Degree Kirjutas:(13-08-2018, 00:20 AM)zazik Kirjutas: Kampaaniakorras komanu***mine ei ole adekvaatne, vaja oleks rohkem konkreetset lähenemist olukordadele.Ma ei saa aru, ise n***id koma ju täpselt samamoodi:
(12-08-2018, 22:58 PM)zazik Kirjutas: Fooris süttis roheline, aga miski sundis enne startimist veel eraldi kõrvale vaatama... ja sealt ta siis tuli, ca 100-ga.Oli kindlasti 100? Tegelikult oli ikka 89 (GPSiga taadeldud spidomeetri järgi parandit arvesse võttes) ja see on ju ainult +39, mis pole isegi mitte +40. Sai keegi haiget? No ei saanud ju. Järelikult pole mõtet tähte närida ja kaevelda väikese ülekiiruse üle, sest päike ju paistis, järelikult oli ka nähtavus hea, nii et ära nüüd tõmba tühja koha pealt herneid ninna. Ma saaks aru, et oleks mingi +70 olnud, siis oleks ikka raudselt täisimbetsill roolis olnud...
(13-08-2018, 12:29 PM)v6sa Kirjutas: Täpselt sama teema on alkoholiga. Ühelt poolt on üsna selge, et alkohol ja rool ei sobi kokku. Auto on siiski massihävitusrelv! Aga siiski on ebaõiglane panna samassse lahtrisse nii 0,21 puhunud, kuid liikluse rütmis ilma mingite probleemideta kulgenud pereema kui 3,21 puhunud rehvipõletaja, kes just on sõitnud maha x auto küljed-nurgad ja värskelt püstitanud Kükametsa-Karuperse vahelise tee kiirusrekordi. No ei ole võrdsed asjad, ei ole.See tundub pisut lahtisest uksest sissemurdmisena: need ei olegi ja ei meenu, et kuskil oleks keegi ka öelnud, et need oleks justkui samad asjad. Ühisosaks on see, et mõlemad on joogisena rooli istunud - nii ju on. Eristamine toimub hilisemas faasis, kuid toimub vääramatult, nimelt üks lugu läheb ühe seadusepügala alla, teine teise. Ma ei näe mingit põhjust hakata sellele esimesele peale puhuma ja kaasa tundma, kui keegi kuskil nende kahe ühisnimetajaks "roolijoodik" ütleb.
(13-08-2018, 19:05 PM)Meelis2 Kirjutas: "Täpselt sama teema on alkoholiga. Ühelt poolt on üsna selge, et alkohol ja rool ei sobi kokku. Auto on siiski massihävitusrelv! Aga siiski on ebaõiglane panna samassse lahtrisse nii 0,21 puhunud, kuid liikluse rütmis ilma mingite probleemideta kulgenud pereema kui 3,21 puhunud rehvipõletaja, kes just on sõitnud maha x auto küljed-nurgad ja värskelt püstitanud Kükametsa-Karuperse vahelise tee kiirusrekordi. No ei ole võrdsed asjad, ei ole."
Mõlemad on ju potentsiaalsed mõrvarid. Kas täiesti süütul ohvril saab olema parem tunne kui maanteel talle otse kümnesse sõidab 0,21 puhunud pereema?
(13-08-2018, 20:34 PM)ivo86 Kirjutas: Ei tasu päris loll ka olla.
Sa ikka saad aru, et selle 0,2 promilli pani paika mingi ametnik oma suva järgi. See norm ei ole mingite uuringute tagajärjel leitud täpne 0,20000 promilli. Et iga inimese joove on individuaalne ning et see number täiesti suvaline enam vähem sobiv number lihtsalt. Et alla selle on kõik OK ja üle selle oled kohe joodik ja ebapädev. Aga mis siis, kui näiteks üks mees sõidab 0,23 promilliga paremini kui teine mees kaine peaga?
(13-08-2018, 21:40 PM)veix__ Kirjutas: Peaks ju koolieelikulegi selge olema, et seadusi ei saa teha sellistena, et piirkiirused ja joobed panna sõltuma konkreetsest inimesest, vaid peab mingit konkreetsed numbrid valima? Nii et muid variante ei ole.