Postitused: 1,069
Teemad: 29
Liitus: Jul 2007
Maine:
35
Mitmeid häid mõtteid ja eks igaüks vaatab oma mätta otsast.
Kui ma kanali teeks igapäevaseks kasutuseks, paneks sama moodi tungiga käru kanali servas olevatele taladele jooksma, teeks vast mingid äravoolu lahendused kahele poole kanali servi ja kanali põhja.
Kanali seintesse niššid valgustide ja pistikupesade jaoks, õhuotsad sinna on ka hea mõte. Kogu kupatus võiks olla heleda libeda glasuurplaadiga plaaditud, põrand vähe karedama ja tumedama klinkeriga.
Kui ma teeks kanali sellise "äkki läheb vaja" stiilis, siis aitaks vinklitele asetatud plankudest või neist koostatud plaatidest, mis võimalikult sileda ja põrandaga samas tasandis pinna võiks jätta. Viimistlusele väga tähelepanu ei pööraks, mingi heleda värviga möglaks seinad üle ja käib küll. Paar valgustit ja pistikupesa pole raske ka sinna orgunnida ehituse käigus.
Postitused: 6,934
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
96
Jäi eile kirja panemata. Vinkel tuleb pideva õmblusega tala külge lasta kogu pikkuses, muidu poeb vesi vahele ja tulemus on kole. Mul on osaliselt kinnisutsitud vinkel paljudes kohtades rooste poolt talast lahti rebitud. Ujutad seda betooni vesiklaasiga või mitte, vesi leiab alati tee allapoole.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 3,643
Teemad: 113
Liitus: Jan 2003
Maine:
35
Loodan ikka, et keegi foorumlastest on garaazhi ehitanud, sellele korraliku põranda valanud ning oskab ehk pinnakõvendite osas erapooletut nõu anda
vesiklaas on vist siiski materjal, mida annab "muuhulgas pinnakõvendina kasutada" ehk pole päris ja ainult selleks ette nähtud. Espak jäi nii üldehituses kui maalris käsi laiutama. Jah - netiotsing annab mõned kaubandusettevõtted, aga alustaks erapooletumalt pinnalt
homme hommikul tellin ma reedeks betooni ära ning asjalik praktikute nõu kuluks ära - põrand on garaazhi tähtsaim osa, mida juba ümber ei tee
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 146
Teemad: 1
Liitus: Mar 2009
Maine:
0
Ma ka algul mõtlesin ise valada ja jännata. Tahtmine läks siis üle kui lihtsalt poest ei olnud saada pinnakõvendit (katet) lõpuks palkasin paar venda kes tulid ja tegid ära, neil omast firmast pinnakatte pulber kaasas. On selline tsemendilaadne materjal mida siis kui betoon kannatas koperdada puistati nii 5mm kiht peale ja hõõruti siledaks. Mäletan, etvärvi sai veel valida. Lõpptulemuseks sai ilus, sile ja tugev kate, kasutusel juba 16 aastat.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
jaekaubanduses sellist kraami vist ei müüdagi.
kõige õigem koht küsimiseks on betotrade.
Postitused: 973
Teemad: 9
Liitus: Dec 2005
Maine:
15
Kas ise kopterdad? Mina olen lasknud kopterdada ja on pakutud kõvendi lisamist juurde. Vist oli 1 EUR ruutmeeter.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
sõbramees hakkab kuu lõpus pisikese kodugaraashi põrandat valama.
tuleb ka brigaad kohale laiali ajama ja kopterdama. objekt muidugi suur pole, mingi paarsada tonni kõigest läeb betooni.
aga talgute korras ja naabrite abiga tegemine ei tulnud mõttessegi.
pädevad latimehed on tõepoolest täitsa teise taseme tegelased lihtsurelikega võrreldes.
Postitused: 3,262
Teemad: 19
Liitus: Apr 2012
Maine:
27
mul huvitav küsimus, kust neid pädevaid spetse leida võib ca 40 ruudu valamiseks, ma mõtlen nii 300 km kaugusel Tallinnast?
Postitused: 973
Teemad: 9
Liitus: Dec 2005
Maine:
15
Segu tellivad nad Tootmisbaasist koos nende masinatega. Seal on mingi kaheteljeline "pirn" ka aga ma ei tea kui palju see gabariidilt väiksem on. Samas pumbal on pikk nool millega saavad üle maja ka lasta kui vaja on.
Postitused: 2,067
Teemad: 19
Liitus: Oct 2004
Maine:
42
Segu või segu transpordi võid ise kah orgunnida misiganes firmast. Vajadusel kasvõi eraldi pumbaauto, 100m liini jne. Kui ise natuke rohkem sebida, näiteks pumi ja mikserid eraldi firmadest, on võimalik isegi soodsamalt saada teinekord. Aga hinnavahe nii suur ei ole, lihtsam kõik ühest kohast tellida, siis ei saa tavaliselt juhtuda seda et näiteks teine mikser tulemata jääb ja seepärast pumi pool tundi tühja passib.
Mul kah natuke raske ligipääs ja ehitus pooleli praegu. Suvel saab hakkama, masinad ju pikad ei ole, manööverdavad hästi. Kõrguse osas küll alguses võtsid sissesõidu pealt oksi kaasa. Nii palju peab platsil ruumi olema et kui kogus üle 3-4 m³, siis peab teine auto pumile sappa ära mahtuma. Noole välja ajamine kah suure puu all raskendatud. Eelmine aasta sai kokku tublisti üle 50 m³ valatud oma majja, see aasta läheb pea samapalju veel.