(18-05-2019, 12:38 PM)Janka Kirjutas: Eksid, viplala, eksid.
Arvamus on üks asi, tööpraktika ehk kogemus annab teisema pildi.
Traadikeevitus pole sellest ballooniluti otsas rippumisest nii sõltuv midagi, kui sa arvad.
On veetud neid kõrsi läbi korruste ja koridoride üksjagu. Ballon võib samal ajal keldris vedeleda. Aparaat ise on väike ja kerge, kui elektroodi invertergi. Ometi neid ei kasutata.
Sest jämedat rauda lastakse ikka ja alati elektroodiga. Endiselt. Kogu maailmas.
Milles ma eksin? Jämedat rauda lastakse faasi (nurga) all, küsimus on keevituse kvaliteedis. Varrast kasutatakse tõesti ehitustel, sest see on mobiilsem. Teine asi on teema, et välistingimustes puhub kaitsegaasi tuul ära lihtsalt. Laevaehituses näiteks, kus tegemist on väga paksude metallidega, kasutatakse 95% MIG teemat. Ja seda kasutatakse millepärast... sest tegemist on kiirema ja kvaliteetsema õmblusega. See, et mingi torni otsas kõõludes roostes rauda kokku sulatatakse vardaga, ei tee varrast veel paremaks traadist.
Tahate endale varrast garaazi, no laske käia, keelatud ju pole, vaba maailm, igaüks teeb mis tahab. Minu jaoks on varras ikaldus ruudus võrreldes traadiga. Kallid vardad, aeglane kui kurat, vajab igasugu toksimist ja tähelepanu, mõttetu fekaal garaazi kui on võimalus MIG soetada ja samas valid varda. Ja kogemust peaks olema mul ka tibake et oma suud lahti teha garaaži teemal.
Ja siinkohal kordaks veel, et sellise eelarvega saab korraliku traadi, varda unustaks koheselt kui just mingit spetsiifilist teemat pole sellega ajada või tõesti tuleb keevitust harva ette ning ballooni omamine ja rent ära ei tasu. TIGi vaataks vajadusel traadile lisaks, juhul kui on tõsine vajadus teha kenasid keevitusi näiteks alumiiniumile. Kui alu vajadus puudub ja ka näiteks igasugu kunstilisi töid teha pole vaja , siis MIG ees ja MIG taga.