30-05-2019, 02:24 AM
Hallitus tekib niiskusest (üldiselt ei aita ka igasugu leotised) ja putukad ei tohiks puidule midagi teha. Mida sa kaitsta tahad muidu, kui see saladus pole?
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
(30-05-2019, 02:24 AM)viplala Kirjutas: putukad ei tohiks puidule midagi teha.ksf Viplala on üpris maalähedane, aga puit + putukas sobivad nt maja alumise palgi puhul liigagi hästi kokku.
(30-05-2019, 02:24 AM)viplala Kirjutas: Hallitus tekib niiskusest (üldiselt ei aita ka igasugu leotised) ja putukad ei tohiks puidule midagi teha. Mida sa kaitsta tahad muidu, kui see saladus pole?
(29-05-2019, 08:59 AM)Basilio Kirjutas:(28-05-2019, 20:04 PM)Qunts Kirjutas: Mutri-sõrmusega ühenduse kohta, et endal juba umbes 15 aastat kasutusel ja pole mina neid veel pingutanud ja ükski ühendus pole veel siiani tilkuma hakkanud. Kasutatasin ka kallimat varjanti ehk siis 2 O rõngaga.See spets tööriist on üks kuramuse hea asi, tasub levinumate mõõtudega variandid endale osta. Saega toru tükeldades jääb toru siseserva krae, mis kipub O-rõngaid paigast ära lükkama või vigastama. Kääride sarnase torulõikaja kasutamisel muutub toru aga veidi lapikuks mis võib lekkeid põhjustada. Kalibreerimistööriist muudab toru otsa mõlemal juhul ideaalseks, kaasa arvatud otsaserva täisnurga all tasandamine kui oled kogemata viltu lõiganud. Mina olen liitmiku O-rõngad veel vedela seebiga kokku teinud et need sisenemisel vastu seina hõõrdudes paigast ei nihkuks. Kõik käib lips ja lops kokku ning siiani pole midagi lekkima hakanud.
Nende puhul on tähtis, et tuleb kasutada kalibreerimis otsikut millega saab lõigata ka faasi, et kummist O rõngast ära ei rikku.
(05-06-2019, 22:28 PM)v6sa Kirjutas:Sai mitte väga ammu ise kah leiba kütsatu. Poes olid ainult "kosmonautide kauamängivad" ja linnusöödaga pooleks käkid. Mitut masti rukkijahu, vesi, sool, köömned ja püsis kah reisil olles ilma hallituseta nädalaid. Jätsid kilekoti lahti, oli paari päevaga kivikõva. Tea, kas sõidus olles on autos õhk kuiv ja puhas, või on diislitossul desinfitseeriv toime, aga hallitama ei läinud.(05-06-2019, 21:02 PM)Daff Kirjutas: Millest tehakse eestis leiba?
...
Retseptid on firmasaladus.
Rehe leib on siis kauamängiv. Fazeri Must igatahes üle nädala avatud kotis ei kesta, võtab karva selga.
(06-06-2019, 09:23 AM)honkomees Kirjutas: Ise pole leivatööga tegelenud, aga vanasti isetehtud leib ei hallitanud kuskilt otsast, küll aga oli hea pehme vaid soojalt, kuivas koorikuks isegi poe 12 kopkaste leibadega võrreldes väga kiiresti. No aga see isetehtu oli ikka päris rukkileib, mitte nigu nüüd, kus igasugu nisujahu jm sodi sisse pannakse, enamik tootjaid ( Fazer) veel linnastega hapuks ajab jne jne.
(06-06-2019, 14:11 PM)Talupoeg taluja Kirjutas: Mulle aga meenus kohe üks vene mutike kes E-6 koolibussi Viljandis sisse trügis suur jahukott seljas. Esialgu ei saanud arugi milles asi aga siis täitus LAZ buss koheselt hea ja mõnusa leivalõhnaga. Mutike nimelt söötis leivaga oma lojuseid.... Kott oli ilmatu suur,ei mahtunud uksest hästi sissegi. ...Jahu ja jõusööt olid kallim osta kui leib.