Postitused: 6,888
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
Mitme katkestusega reklaamvideo pole argument.
Ma tean, et akutööriistad muutuvad aina paremaks. Samas ka raskemaks.
Laminaadi lõikamine on naljategu tõsise tööga võrreldes, seal pole jõudu vaja. Olen sportlikust huvist proovinud igasuguseid akurellasid, ne ei ole jaksu neil.
Ma pole progressi vastane. Autode rattad vahetuvad mul juba 2007 aastast saati Makita mutrikeerajaga. Tõesti on hea ja mugav. Aga seal on jõud haamri kaalust sõltuv ja väike võimsus kompenseeritakse pööretega. Lõikamisel nii ei saa.
Praegu kasutavad akurellakaid vendimehed, akusaage arboristid ja elektriautosid linnamehed, lepime sellega ja ei kakle. Küll need akud jõuavad ka suuremateks töödeks vajalikule tasemele millalgi.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
huvi pärast vaatsi makita lehte. võrdlesin kõige esimest 18v akurällakat ja juhtmega rällakat.
viimase kaal oli 2,1 kilo. aku omal oli kaks numbrit, 2,3 ja 3,7. võimalik, et siis akuga ja ilma.
ma ei suut sealt kindlalt seda välja lugeda.
aga igatahes on see kaaluvahe päris räige.
minutiks kätte võtta pole probleem, aga pikemalt peos hoides on juhtmega asjal ikka kaalukas eelis.
Postitused: 2,275
Teemad: 11
Liitus: Oct 2008
Maine:
65
See on sul garaažis, vant. Sinna ei tule keegi dikteerima (veel), kuidas pead käituma ja milliseid tööriistu kasutama.
Aga on objekte, milledel on 220v töötavate käsitööriistate kasutamine rangelt keelatud. Kui tahad seal korralikku sissetulekut kaevata, siis ostadki oma masinaparki madalpinge toitel töötavad riistad või kasutad juhtmevaba tehnikat.
Postitused: 1,069
Teemad: 29
Liitus: Jul 2007
Maine:
42
Jälle mingi erijuhuse teema. Milleks? Ma olen omast arust ka üksjagu ehitanud, aga pole veel trehvanud sellist objekti, kus 230 V kasutada poleks lubatud.
Ma ei kahtlegi, et neid on, aga kui jääda igapäevaelu juurde, millest hetkel jutt käib, siis aku- vs. vooluvõrgutööriist taandub just mugavusele ja hetke vajadustele.
Inimene on loomult laisk ja mugav. Kui akukas suudab sama töö ligilähedaseltki ära teha, siis pikendust ei vea, kui tõrgub, siis otsitakse alternatiiv.
Mina ei tea, mis neetidest 450 neediaugu puurimise puhul jutt käis, aga kui 3,2- sest, siis ma ei saa küll aru, mis tingis ülemineku elektritrellile.
Minul ei ole sellist trelli küll aastaid olnud, mis sellise tööga hakkama ei saaks.
Selge on see, et akude arenedes muutub cordlessi kaasaskandmine üha mõtekamaks. Seal ei ole õnneks seda vägisi peale surutud tehnoloogiat ka, nagu elektriautode puhul.
Postitused: 1,790
Teemad: 124
Liitus: May 2007
Maine:
16
No see on küll uudis, et 220 on keelatud.
Pigem on keelatud olnud säde mis tekib kettast.
Iga torujupp lõigata kas (vent) nakerdaja või õues.
Selliseid lällariga lõikamisi on piisavalt olnud kus 3 meest teevad ûhe tööd. Ûks mõõdab ja paigaldab, üks jookseb ja üks lõikab.
Postitused: 2,234
Teemad: 34
Liitus: Aug 2014
Maine:
17
02-10-2019, 19:41 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 02-10-2019, 19:42 PM ja muutjaks oli
linnuke.)
Noh ,ohutusest siis nats.
Meenub ,meil vene kroonus olid ühe polgu meeste tööriistadeks eranditult mingist x messingi sulamist mutrivõtmed ,padrunid ,narred jne.Peale selle olid nad nöörijupiga soldati küljes kinni.Lihtviisiliselt ,et kui juhtub käest kukkuma.......sügavale.,ei tekitanud sädet.(ja kui olekski alla kukkunud ,oleks see soldatile olnud hullem ,kui AK "sarve"kaotamine.