(27-02-2020, 11:44 AM)v6sa Kirjutas: Ning millel on sama hea kliirens ja vedrustuse käik?
Justnimelt kliirens ja vedrustuse käik koos sildadadega oli üks peamine argument miks justnimelt oma gaasiprojekti tooriku sellise valisin...
(27-02-2020, 20:17 PM)Maisalup1 Kirjutas: Tundub jah, et linna inimestel on jeepi vaja, et asfaldil sõita.
Ma maainimene ja mul on "vaja" küll kõikjale autoga ronida.... Teinekord mõtlen isegi et "Meelis, Meelis, Meelis - kuidas sa küll siia sattusid... "
(27-02-2020, 21:28 PM)v6sa Kirjutas: Kokkuhoidlik lähenemine on majanduslikult jätkusuutlik, aga sellega ei lähe kokku töömahu kummardamine. 
Tead, kui chevy buss võtab treilaga vähem kütet kui transit, siis hakkad mõtlema küll et kumb valida...
(28-02-2020, 14:18 PM)olevtoom Kirjutas: (28-02-2020, 12:11 PM)ivo86 Kirjutas: Üks tingimusi, mille ma endale seadsin tulevikus uut autot vaadates, on see, et ei peaks istuma vastu maad, nagu praeguses passatis. Sõita on madala raskuskeskmega hea, aga sisse ja välja ronida on ikka mega pas*, eriti kui tahad jalgu lumest kloppida vms....
Üldiselt õige, kuid erandiga, nagu igal reeglil on. Ma olen märganud, et kui auto on selline, millega sõita tahad, siis ei ole ta kunagi liiga madal 
Juba eelpool mainitud siis kliirens ja auto kõrgus on mõningal juhul väga oluline, üks asi läbitavus, teine asi justnimelt see mida Ivo ütles, ise ka pika ja suure kolakana ei taha üldse madalasse autosse istuda, selg on niigi omadega sealmaal et kriitikat ei kannata, nüüd veel põlved ka takka otsa ja nuta või naera, proua insigniaga on lahe sõita küll, kõik mugavused ja jutud, 6l sajale ja astub edasi ka sealjuures.... aga kurat välja ei saa autost. Ilma naljata, enne läheb põlv liigesest kui püsti saan.
Seega kriteeriumid vähemalt mul olid paigas milline toorik olema peab, võtsin ka nüüd hinnapakkumised ära ning kui vaba hetk tuleb siis peab viima paigaldusse. Arvatavasti lasen eestis gaznetis siis gaasika peale panna, oli idee kaks paaki, üks põhja alla ja teine pagassi et päris kõike ruumi ära ei võtaks, kuid gaasimehed jagasid kogemusi ja ühest suust ütlesid et üks 120l paak maailm ja maa, tanklaid "iga nurga peal" hetkel.
KME 4+ kit (8 silindrilisele) 2 x “Tomasetto”
aurustiga, silindriline paak pagasiruumi:
brutomahus 90 - 120 L.
Koos paigaldusega ca 1700€.
Nii rikas ei ole et uusi autosid osta esindustest, ma lepin vana 2003 aasta raipega kah...
Toorik seega 6 liitrine V8, lisana paigaldatud turbocharger.
Vaatame mis saama hakkab, hetkel uhanud 14.5 sajale. Need kellel sama isend gaasiga räägivad imelugusid gaasikulust ja kilomeetrihinnast, ausalt öeldes ise ei usu enne kui näen...
Ennetan seosetut pläma siis mainin kohe ära et keskea kriis on ammu käes, tillenipsu mõõtetööd veel käivad - seni pole täheldanud lisa sentimeetreid ja otseloomulikult, ego tõstmine ja kõik muud jutud siia juurde... Mis siis et enamus eestist sellest palju-palju kallimate autodega ringi sõidab...
Üldiselt iga päevaga tundub gaasiauto omamine järjest parem mõte, tööautodena sümpatiseerivad need 2.0 mootoritega CNG pirukad...
Aga eks LPG ajab ka asja ära