Ma ei mõista süüd ja mul on mõlemast kõneksoleva rumala avarii osapoolest ka omamoodi kahju. Aga kuna tegu on väga tüüpilise kevadise avariiga, siis minu arvates väärib see ka veidi pikemat arutelu, kui üksteise idiootideks sõimamist.
(06-05-2020, 21:47 PM)diselist Kirjutas: ...
See Tü....nud ristmik on koolipoiste projekti järgi tehtud,lisaks segab vasakule piilumist ka teepiire ,eriti madala sõiduki meestele.
...
Hmf, kui madalate autodega te siis sõidate, et ei näe üle piirde 70 tulevaid sõidukeid? Peugeot 308 igatahes oli piisavalt kõrge, et näha täpselt samal pöördel kaks nädalat tagasi ära Paide poolt lubatud kiirusega tulnud punane Octavia. Tsiklist ei ole sellest madalam. Aeg oli ka umbes õhtune, täpselt ei mäleta. Jah, mul oli kiusatus sellestsamast STOPP-märgist peatumata nii 20 km/h läbi sõita, sest "kedagi ju ei tule". No tuli ikka küll, kui täpsemalt vaadata...
Ehk lause: "ei näinud", ei päde. Eriti keskmisest kõrgema trooniga muhvika kohta. "Ei märganud", näitab lihtsalt suhtumist massihävitusrelva ohjamise õigusega kaasnevasse vastutusse.
On võimalik, et kaubikujuht keeras teadlikult ette, kuna tal oli vaja auto maha kanda või konkreetne "vaba mees" ära tappa. Et ehk läheb õnneks. No ei läinud ilmselgelt.
On võimalik, et madalalt paistev päike pimestas ja ta ei tundnudki oma vana rivaali ära...
On võimalik, et kaubikujuht unustas, et ta ei ole tonnise baigi seljas ja ei teleporteeru üle ristmiku poole sekundiga.
On võimalik, et kaubikujuht lihtsalt sülitas liiklusreeglitele ja sõitis STOPP-märgist peatumata ja VEENDUMATA kellegi puudumises labaselt läbi.
Igasugused asjad on võimalikud.
Aga eile õhtul Kohila teel mulle keset pimedat kurvi minu sõidujoonel julgelt 90+ vastu lennanud võrriidioot ei anna küll alust säärases, üle Eesti teadaolevas halvas kohas ilma pidurdusjäljeta autossesõitnut pidada pelgaks süütuks kannatajaks. Miks, oh miks tulevad säärased idioodid vastu alati siis, kui ma sõidan ringi mulle armsate autodega ja mitte siis, kui ma olen liikvel mahakandmisele minevatega... Rehvi saan ma uuesti lasta peale panna, selles pole küsimus. Jah, ma pidin sõitma teepervele liiga kaugele alla, et mitte autot (sellest võrrimehest oleks olnud savi) mitte rikkuda ja loomulikult oli seal kivi, mis tõmbas rehvi maha. Velg on õnneks terve, auto samuti. Rehvi seisukord selgub rehvipingis. Ehk läks ka seekord õnneks. Õhtu läbi oli kuulda, kuidas "vabad mehed" tulid ja läksid sama rada pidi. Kõrvukriipivalt paljud summutita. Õnneks ööseks see ralli seekord vaibus.
Olgu öeldud, et ma nägin eile ikka ühte vastutustundlikult ja teistega arvestavalt liikuvat tsiklit ka. Kena paar Soome numbriga Honda GW peal... Kiirust oli küll neil suti üle kaheniidilisel, aga suunatuled ja reastumine olid eeskujulikud. Ja kuulda nende tulekut ja minekut ei olnud autosse. Erinevalt neile mõni minut hiljem järgnenud baikerist, kelle summutitus lõi autoraadiost üle. Kiirust ... oli.
Järgnev on kõigile kaherattalise ohjajatele, mitte kellelegi konkreetselt.
Hää tsiklist: kui ma Sind näen, siis ma alati arvestan Sinuga. Ka siis, kui Sa sõbralikult ja kultuurselt oma eeliseid ära kasutad. Mine ummikust läbi või esimesena mu kõrvalt foori alt, ega mul kahju ole.
Aga kui trügid, lärmad ja nahaalitsed, siis vaata ise, kuidas ellu jääd.
Mis puudutab tsikli kiirust kõneksoleva avarii hetkel, siis ka 150 pealt on ellu jäädud küll - kaitseriietus ja -vestid on tänapäeval head. Samuti on mainitud kuubik keskelt (sealt, kust miski on kere läbi lõiganud) kaunikesti pehme. Põhi ja katus on kõvemad. Ning tühjana tagant kerge ka - piltideltki näha, et on teinud veerand pööret. See annab päris palju võimalusi energiale neeldumiseks.
Aga ma ei arva sugugi, et avarii toimus kiirusel 150 km/h. Ju tsiklist ikka üritas pidurdada ka, kui ta just enesetappu ei plaaninud. Mitte eriti agressiivselt, sest pidurdusjälge vahetult auto juures ei ole näha. Aga ma kaldun arvama, et üle küüru ei tuldud mitte 70-ga... Nähtavust seal tõesti üle 100 m ei ole ja siit ka mu pahameel: kuidas krt ma peaks seal oskama arvata, et mõni teleporteerub mu külge, kui ma teda tulemas ei näe. Olen kuri, sest ma olen õige mitu korda sääraste madallendurite elu pidanud äkkpidurdusega päästma ja mitmel korral on see tekitanud halvastikinnitatud pagasile probleeme. Tõele au andes pole need kõik küll olnud tsiklistid, vaid nende hulka jagub ka "koju sünnitama kiirustavaid" autojuhte.