K: Hooldusniiduk MTZ-82 haakesse

(10-09-2021, 13:12 PM)vootele Kirjutas:  Mul see T-25 taga ja jõudu tundub et on ka piisavalt.
Igatahes 800EUR palju paremini kulutatud kui oleks murutraktori ostnud.
Eelduseks on ju traktori olemasolu Big Grin  Just eile sai Parima Sõbraga jälle kord samadel teemadel räägitud, käisin seal karupees Tal külas. Nüüd siis 2 hooaega maakas. Mesilased, kanad, põllud, metsad jne. Ja siis vana Kubota + uus CC murukas. Viimane on täielik saast! Nüüdseks on lõplikult töölepingud lõpetanud teralülitus magnet, niita tuleb kogu aeg! Aga se selelks. Kõikide kogemuste peale ütles: täna ostaks sellsie kuni 10Ha majapidamise jaoks UUE ~30Hj 4WD hüdroveoga silerehvidel(ehk tööstusrehv?) traktori, kus kõhuall hüdroga muruniiduk, taha saab panna "purustus"niiduki elik samase Hiina jõhkardi, kindlasti kvaliteet"kunn" ette, haaked-jutud-värgid jne. Et oleks pumpadel võimsust ka Avanti agregaate käitada. Ja kui ei oleks rahaga probleeme, siis suure ilumuru-platsi jaoks 0-pööraja juurde!

Sõber ei põe ühtegi kulutatud kopikat aga tunnistas, et mul oli jälle õigus Wink Vana kräpp on vana kräpp, rögiseja on rögiseja ja sitast saia ei saa! Kui tahad talu pidada ja kohapealse tööga ennast toita, tuleb UUED asjad osta! Väga lihtne põhjus:ööpäevas on 24 tundi ja sellest ei pääse! Ehk töövahendite EFEKTIIVSUS ajaühikus peab olema kõrge, siis jõuad ÜKSI ka midagi ära teha. Ja igasugune remondivajadus ning ümberehitamisele-kohandamisele kuluv aeg on raisatud aeg! Seda võib hobiks teha...
Näiteks just oli ostnud Prouale kanala ja tulevikuks ka viljapuude-põõsaste desinfitseerimiseks aku-mürgipritsi. Töö kiirus on kohe niipalju parem, et meil said Prouad seenele minna ja meie rahulikult mesilastele talveks süüa anda ning siis "tirilimps" teha. Ja kõik sai ka pritsitud ja ei pea midagi pumpama ega vaevlema. 

Tööriist ei pea olema see "kõige kallim", küll võiks ta olla enam-vähem kvaliteetne. Aga kõige tähtsam - ta peab olema SOBIV ettenähtud töödeks! Traktori puhul ei pea kohe topeltkallist JuhanHirve minema ostma, võib "leppida" ka korealase või suisa tšehhiga. Aga ta peaks olema ÕIGE! Sama ka muude töövahenditega. Aga miskit pole teha:tahad olla efektiivne, pead ka kulutama. Teine Sõber ostis just lintsae - no kaua sa tehtavale mööblile "kõverusi" tikksaega nikerdad? Lintsae efektiivsus ja lõikamise kiirus on lihtsalt röögatult üle. Jälle "minu rikutud" aga vastupidiselt ostab kohe pigem "kõige-kõige". On võimalust aga hindab ka oma aega! Aega hobideks, et saaksime koos merel hulkuda... 
PS: see vaesuse ja peegli teema on ikka ju üleval!!! Pidevalt vaatan sinna, kui mingi järgmine peetuna või odavalt soetatud "vidin" alt veab. Ostaks kohe uue profesionaalse pärisasja, oleks muresid palju vähem. Ja aega oleks rohkem raha teenida? Või siis puhata... Samas mõned uued ja odavad on sattunud suisa "jumalikud" ka saasta sekka. Ja mõni peetu kestab ka pool-igavesti.

Ebakismaeluline ebahomost ebanaine ebaemana ebatütrest ebauustehnikafänni ebakasvatanud ebard... Muus osas täitsa normaalne, vist?
Vasta

(12-09-2021, 19:06 PM)PlyVal64 Kirjutas:  ...
Näiteks just oli ostnud Prouale kanala ja tulevikuks ka viljapuude-põõsaste desinfitseerimiseks aku-mürgipritsi. Töö kiirus on kohe niipalju parem, et meil said Prouad seenele minna ja meie rahulikult mesilastele talveks süüa anda ning siis "tirilimps" teha. Ja kõik sai ka pritsitud ja ei pea midagi pumpama ega vaevlema. ...
oot mida põrgut, ma kah mesilaste pidaja teab mitmendat põlve ja mul on küll igasugu mürgiprits moodsas keeles öelduna OUT, õnneks pole külas ka teisi mürgitajaid - maad rendil mahetalunike käes, naabriteks ökoküla ja ristiisa lesk, kes samuti andis maad rendile mahetalunikule, et mesilasi ei mürgitataks ...
Vasta

(12-09-2021, 21:49 PM)honkomees Kirjutas:  
(12-09-2021, 19:06 PM)PlyVal64 Kirjutas:  ...
Näiteks just oli ostnud Prouale kanala ja tulevikuks ka viljapuude-põõsaste desinfitseerimiseks aku-mürgipritsi. Töö kiirus on kohe niipalju parem, et meil said Prouad seenele minna ja meie rahulikult mesilastele talveks süüa anda ning siis "tirilimps" teha. Ja kõik sai ka pritsitud ja ei pea midagi pumpama ega vaevlema. ...
oot mida põrgut, ma kah mesilaste pidaja teab mitmendat põlve ja mul on küll igasugu mürgiprits moodsas keeles öelduna OUT, õnneks pole külas ka teisi mürgitajaid - maad rendil mahetalunike käes, naabriteks ökoküla ja ristiisa lesk, kes samuti andis maad rendile mahetalunikule, et mesilasi ei mürgitataks ...
Eespool tsitaadis pole sõnagi mürgitamisest vaid desinfitseerimisest ja seda elektrilise mürgipritsiga teostades.
Kahtlemata on tegu väga mugava asjaga vedeliku udustamiseks, kasvõi lehetäide tõrjeks.
Teemasse mittepuutuvalt, et kultuure mis ei õitse ja kus mesilased korjel ei käi kahjurite vastu töötlemises ei näe küll probleemi sest saaki tahaks ka saada.
Vasta

2 aastat suht vaikus "mesilaste mürgitamise" teemal. Kolleegidega arutades jõudsime järeldusele, et kõik glüfosaadivastased on läinud üle vaktsiinide vastasusele.
Vasta

(13-09-2021, 11:13 AM)hillar2 Kirjutas:  2 aastat suht vaikus "mesilaste mürgitamise" teemal. Kolleegidega arutades jõudsime järeldusele, et kõik glüfosaadivastased on läinud üle vaktsiinide vastasusele.
Või loobunud, nagu minu vanemad. Kaua sa jaksad, kui igal talvel kogu seltskonnast ainult 1-2 peret alles jääb.
Vasta

meie kandis on siiski ka tavatalunikud mürgitamisel hakanud rohkem jälgima reegleid ja nõudeid, seega vähem kahju elusloodusele.
Aga kodus siiski ei kasuta mürke, mesilased  satuvad ka mitteõitsevatele taimedele jne, nt sügisel maa glüfosaadiga töötlemisel (must maa enne ülesharimist) on tagajärjed mesilaste talvitumisele, muidugi mitte nii katastroofilised kui õitsvate taimede pritsimisel. St mehhaaniline tõrje sh hooldusniiduk on IN.
P.S. viimased 2 aastad on olnud head meeaastad, eriti see aasta, rekordiline.
Vasta

Ma mõtlen nii, et kui ma oma tarbeks midagi kasvatan, siis ma tahan, et see oleks täiesti puhas. Köögiviljad on poes nii odavad, et ega ma hinna pärast küll midagi kasvatma ei hakkaks (pigem on ise kasvatamine mul kallim). Kasvatan ainult selleks, et saada täiesti puhast ja värsket kraami. Ja nii kasvatades ei ole ka hullu kui saak pole kõige suurem, puhtus loeb. Kasutan väetiseks hobuse sõnnikut ja rohkem mitte midagi. Poest saab mürki piisavalt sisse söömiseks.

Pähkliajude hirm
Vasta

Küsiks siin tuututajatelt, et kas te olete ise kõik selleks teinud, et põllumees teaks et teil kuuri taga mesilased elavad. Ehk siis mesila peab olema PRIAS registreeritud, et oleks kuskilt järgi vaadata, kus tuleb taimekaitsetöid teha öisel ajal. Kui registreeritud ei ole, siis aitab heade suhete hoidmine ja otseteavitus, et mõlemil oleks kasud sees. Ega põllumees ka loll ei ole, tal on tolmendajaid vaja, et saaki saada.
Vasta

(13-09-2021, 17:26 PM)huvi5 Kirjutas:  Küsiks siin tuututajatelt, et kas te olete ise kõik selleks teinud, et põllumees teaks et teil kuuri taga mesilased elavad. Ehk siis mesila peab olema PRIAS registreeritud, et oleks kuskilt järgi vaadata, kus tuleb taimekaitsetöid teha öisel ajal. Kui registreeritud ei ole, siis aitab heade suhete hoidmine ja otseteavitus, et mõlemil oleks kasud sees. Ega põllumees ka loll ei ole, tal on tolmendajaid vaja, et saaki saada.
On kõik nii nagu peab, aga põllumehel jummala pohh päeval kell 12 lendab mürgiprits põldu tuulise ilmaga ja tuld.
Vasta

(13-09-2021, 17:34 PM)Inri Kirjutas:  
(13-09-2021, 17:26 PM)huvi5 Kirjutas:  ...
On kõik nii nagu peab, aga põllumehel jummala pohh päeval kell 12 lendab mürgiprits põldu tuulise ilmaga ja tuld.

Poompritsiga põllul töötamine ei tähenda tingimata inimesele letaalset ainet. See võib olla vetikaleotis, leheväetis, kitsatoimeline herbitsiid või fungitsiid - aga inimene näeb - MÜRRRRRGITATATKSE!!!

Vähem plähvimist ja rohkem suhtlemist ja kaovad need vähesedki tehtavad vead ära. 

Tuulest rääkides: vähemtriivsed otsakud võimaldavad rõhkudel 2-3 bar tuulekannet vähendada kuni 80 % ehk mõtleval ja hoolikal töötajal püsivad ained põllus ka tuntava tuulega. Pohhuistil ongi pohhui, kui asjasthuvitatud vaid asjatutes kohtades tuututavad, selmet töö tegija endaga rääkida. Ning kui otsejutt ei mõika, siis Põllumajandus- ja toiduameti inspektoritega suhelda. Tulevad välja küll, aga neid on ju vaid üks igas maakonnasSad

Põllumehel on pritsimiseks sobilikku ilma vaid kuni viiendik kasvuajast. Liga külm ei sobi, liiga kuum ei sobi, liiga niiske ei sobi, liiga kuiv ei sobi.  Vihmaga ei tohi. Tuulega ei tohi. Natuke lugemist huvitatule: https://etki.ee/wp-content/uploads/2021/...e-Siim.pdf

Tõrjutavad tõprad aga toimetavad kogu aja...

Kuda põmmpeade suhtlematus  purustusniidukiga seotud on?
Vasta

Selle mesindusega on pull värk:maakonna usaldusmesinikul muudkui aga surevad,teine tüüp kel tarud täiesti nii põlluservas et pritsitiib kipub riivama,pole kunagi probleeme olnud.
Samuti on kuivatihoone voodrilaua vahel vist juba pea kümmeaastat "taru",keegi neid ei torgi,mett ära ei võta,ei "ravitse",põllud ümber kuivati.
Sotsmeedia mesinduse gruppides otsitakse teinekord mingisuguseid ribasi?mis pärast kommentaarides muidugi välja tuleb,et need meil üldse keelatud Smile
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne