Ei saa aru, kas ma lol või ilgelt õnnelik. Lugedes seda juttu siin ja mujal meedias ei tohiks mul ühtki töötavat seadet olla.
Esimese geneka ostsin ehitusmarketist ( kes veel mäletab siis selline oli enne bauoffe ja kraudasid) oli see aparaat selline ehtne hiina junn 1,5 kw kirjadega. Töötas ta mul 2 aastat ( ööseks lülitasin välja) järgi oli kogu majapidamine, just kaks aastat järjest. Olid seeaeg veel päris talved, 30-35 miinust oli terve kuu järjest. Kuskil peale 20 miinust külmus ära see aparaat, aga kui tavaline pappkast peale visata töötas nagu suvel.
Järgmise ostsin juba võimsama, tervelt 5000W kiri ilutses paagipeal, a ikkagi puhas hiina toode. Sellega tegin mõned aastad tööd ja siis elukorralduse muudatuse tõttu õnnestus jälle elada terve aasta puhtalt bensiini peal (talved olid juba soojemad ja pappkasti pold enam vaja) a selleeest oli mul juba pesumasin.
Nüüd viimased 15 aastat on mul leping ühe toreda asutusega ja teoreetiliselt pole genekat enam vaja. Aga ikkagi seisab mul garaazis stanley genekas mida ma vähemalt 2 korda aastas kasutan kogu majapidamise elektrifitseerimiseks ja aegajalt ka seoses tööga kuskil karuberses.
Pole tal ühtki moodsat inverterit ega siinus või muid poppe võnkeid.
Teen temaga kõike, laen akusid, kasutan kõikvõimalikke tööriistu. Kodus töötab kõik mis tavalises kodus ikka on: tv, arvutid, õõ pump, pesumasin, nõudepesumasin, pliit, boiler, külmikud jne.
Ühesõnaga, minu 25 aastat kogemusega pole veel need kõikuvad ja võbelevd sagedused ühtki asja peessse keeranud.
PS: kui keegi midagi berse keerab siis pole mina süüdi