24-10-2022, 10:59 AM
Leht on keeratud 10 kraadi ettepoole.
(03-11-2022, 01:16 AM)Aare R. Kirjutas: Eelmine aasta saega Pärnus Stihli poes remondis käies jäi mingi eriti jõhker plaat silma, see oli juba selline vihmametsade mõõtuSaab ka pisut odavama, tõsi, mitte kohapealt ja letist, Oregon peaks päris hea olema, kui sellest napib,, siis Arbortech´ist saab pea sama raha eest pea meeter pikema , sinna vaja vaid sobiv saag külge sobitada. Ja kaalub see latike vaid 2x enam kui tavaline "kodukasutaja" saag. "tavalise 42" saab koos ketiga isegi alla 100€, kuigi mitte igale saele/mudelile.
Aga vaatasingi nüüd siis huvi pärast Forteci kodukale ja seal oli kõige pikem 120cm.
https://www.fortec.ee/toode/stihl-juhtplaat-duromatic/
(06-11-2022, 21:01 PM)lennumoto Kirjutas: kust selle tail mounti teada saaks või on see ainult pikematel lattidel erinev ja kas üle 36 tolli on üldse lõigata midagi?Saag koos sobiva lõikeosaga soetatakse ikka vajaduspõhiselt...? Enamjaolt saab metsas hakkama 14-16" latiga,nagu ka lp. Ply.V. kirjutas mingi aeg tagasi. Arboristid ja veel mõned liialdavad 20"-ga ja üle selle on juba "alaska" saekaatri teema.
(06-11-2022, 22:33 PM)Daff Kirjutas: Seĺised pikad latid on just vajaduspõhised lisad ja soovitavalt ka instrument peab vastav olema kuhu see latt külge käib.Pole hullu, ühekordselt saab ka 20-tollise latiga nonamega sellega hakkama. Kogu saag ise odavam, kui teisel ainult latt Kõige laiem mõõt jalakal. Aga jah, kui seda saart peaks kunagi olema vaja maha võtta, siis... Ahjah, mõõtkava pildis
Mul üks tuttav arborist omab 1,5m latiga Stihli millel mahtu üle 90 kuubiku.
Ilus oli vaadata kui astus mul vanadele kuivand saartele ligi ja lasi ühe lõikega kõik kummuli. Üks viieharuline oli kännu pealt 1.30.
Hea oli vaadata sellist tööd.
(07-11-2022, 20:38 PM)Aare R. Kirjutas: Aga kuna ürask sees, siis oletan, et läks kütteks ja seega võiks oletada, et tänu jurakatele okstele hakkas suurem töö veel peale langetamist?
(07-11-2022, 23:08 PM)Aare R. Kirjutas: ... Selline karjamaakuusk on ju selline, mida küttepuuks tehes naljalt millegagi ei lõhu ka ju. Tüvi ise ilgelt jäme ja oksatüükad on ka mehised. ...No kineetilise 30t lõhkujaga olen kõik ära lõhkunud, ka ksf ply näidatud mõõdus (nii 1,5 meetrise kännuga) saare (jämedamat 3m tüveosa ei suutnud metsavedaja tõstuk üles tõsta, et saekaatrisse vedada planguks lõikamiseks). Kuuse oksakohad lõikab läbi
(07-11-2022, 20:27 PM)meli666 Kirjutas: Eks arboristika hinnad ole ka vastutusega seotud. Kui susserdada ise, siis vastutad oma karvadega, kui kuskile puu maja, liini peale kukub.
Proffidel on see tõenäosus miinimum, kuna on laiad kogemused, teadmised.
Läks üraski nahka kaks värava kuuske.
...
(07-11-2022, 23:08 PM)Aare R. Kirjutas: A tüvi? Selline karjamaakuusk on ju selline, mida küttepuuks tehes naljalt millegagi ei lõhu ka ju. Tüvi ise ilgelt jäme ja oksatüükad on ka mehised. Lõhkumise küsimus tekkis tükeldamise jutu peale.Ma just tõin ühe sellise koju ja odav lõhkuja lõhub kui kulda! Ma arvasin ka, et äkki on ajaraisk ilusa aga üraskitapetud Raekoja platsi jõulukuuse tükeldamine aga ei! Kuna ma olen kuusevõhik (nõmmekast läänlane ei tea kuusest midagi), siis kartus oli suurem kui tegelikkus. Äkki pool jämedust juurde nii, et 40-sendist pakku ka hästi tõsta ei jaksa, siis äkki? Lasin paar püsti olnut ka, üks ideaalne läheb "plahvatades" lõhki ehk hüdrol ja kiilul on ikka ulmejõud. Viskab pooled kaugele laiali kohe.
(07-11-2022, 22:06 PM)meli666 Kirjutas:Ise ja omale tõstukiga tehes hakkad alt ja äärest pihta! Peene lõpu lased ära ja oksa jupitad juba üleval! Töö järjekord tuleb ETTE läbi mõelda! Need suurte puude oksad ise on ju peaaegu "palgid" ja kuskohas neid on veel mõnusam klotsitada kui otse puu küljes? Vahepeal naispere korjab alt puhtaks kui ise tangid/akut vahetad ja ketti teritad. See on koht, kus akusaag on omal kohal!(07-11-2022, 20:38 PM)Aare R. Kirjutas: Aga kuna ürask sees, siis oletan, et läks kütteks ja seega võiks oletada, et tänu jurakatele okstele hakkas suurem töö veel peale langetamist?
Koristamist oli jah küllaga. Oksad kukuvad ülevalt alla hooga ümber tüve hunnikusse nagu lukustatult. Neid sealt kakkuda päris raske. Lihtsaim oli saega väikesteks juppideks ja kärru. Eemale ja tuli otsa.