08-12-2022, 21:06 PM
Esiklaas läks tüv punktis. Õues -27 toas mõnusalt soe. Käis kapoti sulgemisel vist kõks. Mõra hakkas kojameestealt koju jõudes alles arenema.
Süüdistada pole kedagi.
Süüdistada pole kedagi.
Daff Kirjutas:Läheb küll veits teemast kõrvale aga jutt ikkagi pingest klaasis. Ja kui vähe on vaja, et klaas puruneks.Ilmselt konkreetse pehme autokere probleem. Olen töötanud teeninduses kus tehti keretöid ja vahetati igapäevaselt klaase kehvasti viimistletud põrandal kus ebatasasused võisid olla mitmeid cm-id ning kõik klaasid jäid terveks.
Valgas liimiti ühele autole kolm korda klaasi ette. Päeva sai sõita ja mõra sees. Kõik kolm mõra täpselt ühte moodi.
Siis selgus ka viga. Kui betoon põrandale vett valati siis tekkis loik sinna kus kogu aeg oli olnud üks esiratastest. Ebatasasus oli vaid mõni millimeeter
Teises ruumis ette liimitud klaas jäi pidama.
(11-12-2022, 10:54 AM)TeeTL Kirjutas: Väga tõsiseks ei maksa vast minna. Punase HRV luugi pildi pealt on selgelt näha, kes on süüdi.Kuulaks huviga, minul nägemine aastatega tiba kehvaks jäänud.
(12-12-2022, 12:09 PM)Aare R. Kirjutas: ... Samas oli mul isal paarkümmend aastat tagasi Kia buss, millele ta igal hommikul ämbriga üsna kuuma vett peale kallas- klaas hetkega puhas ja mõrasid ma küll ei mäleta.Eks neid tegureid on üsna palju. Kunagi jäi netis silma üks venelaste katsetamise video, kus igasugu rontide klaase üritati purustada. Üldjäreldus oli et mingi 40 a vanuste Ladaliste klaase on võimatu purustada külma-kuuma kontrastiga (nii 20+ miinuskraadises hoitud autoklaasile keeva vett valades kui kuumaks aetud klaasile vedelat lämmastikku valades) samas kui mitmete uuemate risude klaasid läksid suht leebetes tingimustes puru või mõradesse. Seal toodi välja klaasi paksuse erinevus, ju ka tootjate jms erinevus mängib rolli ning kindlalt ka kere seisund elik klaasi eelpingestatus, liimitud vs kummitihendis klaas jne
...
(12-12-2022, 12:30 PM)honkomees Kirjutas:(12-12-2022, 12:09 PM)Aare R. Kirjutas: ... Samas oli mul isal paarkümmend aastat tagasi Kia buss, millele ta igal hommikul ämbriga üsna kuuma vett peale kallas- klaas hetkega puhas ja mõrasid ma küll ei mäleta.Eks neid tegureid on üsna palju. Kunagi jäi netis silma üks venelaste katsetamise video,
...