Ryobi loogika on selles, et tööriist ja laadija on "lollid" ja kogu tarkus on akusse ehitatud, sellest ka hinnad. Mulle see rõhuasetus põhimõtteliselt sobib hästi, sest ma ei ehita ju maju või lihvi laevu, kus peab tingimata igal riistal akurida järel olema - tavaline kasutus on, et võtad riista, aku sappa, teed ühe lõike või augu, paned tagasi. See on juba üle keskmise tööpäev, kui relaka sabas 5Ah aku tühjaks saab, seega üks aku per riist on juba maa ja ilm ning mingid vähem kasutatavad asjad võivad ka ilma olla, sedasi lähenedes tuleb Ryobiga ikka kõvasti säästu. Ryobil muidugi on terve rida asju, millele teistel analoogi polegi, näiteks jootekolb on fantastiline idee - enne ei osanud midagi sellist tahtagi, aga nüüd on järsku väga vaja
Anoh kellel on teistsugune lähteülesanne, sellele sobib paremini ka teistsugune loogika. Rohkem akusid ostes tuleb samas see nüanss sisse, et "kõik akutööriistad peaks olema ühelt firmalt" on pigem psühholoogiline barjäär, kui üks firma toodab paremat relakat ja teine paremat kruvikat ning sa ostad mõlemale nagunii 2 akut, siis pole ju oluline, et need omavahel risti ühilduks - nagunii on sul koguaeg kaks laadijat riiulis kõrvuti ja kummaski üks aku stardivalmis.
Teoreetiliselt on hiinlane tootnud ka adaptri, millega Makita või Dewaldi aku Ryobile järgi haakida, kas see ka praktikas töötav lahendus on, seda ei tea. Tõenäoliselt millaski proovin sellesama jootekolvi peal järgi, kui enne kogemata mõnd "päris" Ryobi riista ei hangi. Halvimal juhul on sellega muidugi võimalik aku telliseks lasta, kuna kummalgi pool ei ole ületühjenemise kaitset, aga mine tea, äkki nii lihtne asi on ikka teistel akudel ka sees? Laeks muidugi ikka margikohases laadijas.
Mis puudutab viil-lihvijaid, siis nende lindid on õnneks standardiseeritud, aga tundub, et Ryobi ikka ei kvalifitseeru jah - leidsin lõpuks enam-vähem õunad-õuntega võrdluse reaalses töös pleki närimisel:
Ryobi:
https://youtu.be/a_21PjZ1q5E?t=805
Milwaukee:
https://youtu.be/vMFALer4wqQ?t=575
Milwaukee samas on vist nii uus asi, et seda meie riigis ei müüda, noh ja tõenäoliselt ma ei taha selle hinda teada. Akuka viie-kuuekordset hinnavahet juhtmega võrreldes ei oska ma veel oma pildile peeglis maha müüa