21-02-2023, 18:46 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 21-02-2023, 18:48 PM ja muutjaks oli rocker.)
Minu denirol liiklus 3.99 € kuus ja eliit kasko 26.66€.
On kallis?
Liisingu intress 1.99
On kallis?
Liisingu intress 1.99
(21-02-2023, 17:21 PM)maaks Kirjutas: ... Auto omamise kulu ei ole mitte liisingmaksete suurus (Kohe välja ostes oleks siis tasuta?) vaid väärtuse vähenemine=ostuhind-müügihind,...oot, milline on siis minu autode omamise kulu? Olen kõik autod pidanud nö lõpuni, v.a. üks volkar, millega sõbraks ei saanud ja umbes aasta pärast maha müüsin.
(21-02-2023, 20:58 PM)metsakohin Kirjutas: Tuleb ikka kasutajatemuljeid ka, mis peamine, positiivsed. See, et mõni ainult unistab Rootsi metsatöö nikastustest ja kõik autodega seonduva väidab olevat ülimalt kahjumliku, ei riku õnneks üldist positiivset pilti. Auto liisimine ei tasu ära, päikesepaneelid ei tasu ära jne, mis siin üldse ära tasub, nii ehk naa sured ära, mõni kiirelt, teine vireleb pikalt.Küsimus ongi et kaader räägib tohutust TASUVUSEST! See, ku ikeeg isaab omale midagi lubada ja seda ka teeb, et ole sama asi mis TASUVUS! Tasuvus on majanduslik mõiste. Miks ma olen ikka alla andnud ja jälle on terve elamine Talverallit täis? Lahe on, aga vaat ei tasu ära! Isegi kui lõpuks peaks näiteks 500 eurot "üle" jääma, siis sisse pandud aeg ja energia ja osksued ja.... no ei tasu ära! Rahaliselt on see ikka pealemaksmine! Aga mõnus on käia ja rada teha, tahame ja teeme! Kuniks viitsime... Kulutaks oma teadmised ja oskuse dja AJA näiteks WRC etapiks, võiks rikkakski saada? Ainult LISAtingimus, et keegi peab siis sponsoreid ja lõputut lisaraha ka välja ajama.
(21-02-2023, 17:41 PM)spitfire Kirjutas:Juhend räägib aku kohta kolme asja.(21-02-2023, 13:37 PM)raulex Kirjutas: Vähemalt sama palju olen tasuta laadinud, neid kohti tekib ja kaob, Ikea, Respo (irooniline, Leaf käru ei vea) ja Circle K kiirlaadijad (sel nädalal) on mõned näited.
Kuidas tootja suhtub sellisesse "lähen poodi juhe taha" laadimisse, ehk jupi kaupa sutsutamisse ? Mida auto juhend ütleb ?
(21-02-2023, 17:21 PM)maaks Kirjutas: Auto omamise kulu ei ole mitte liisingmaksete suurus (Kohe välja ostes oleks siis tasuta?) vaid väärtuse vähenemine=ostuhind-müügihind, aga mitte sellest ei tahtnud kirjutada.Kasko on 37.38 kuus. Koos asendusauto kaitsega (vabatatlik valik) 41. Kellelgil odavam?
Kui vahest bens. vs el. veel rääkida, siis tõenäoliselt on elektrika kasko kallim kui bensukal (sest elektrikas on kallim).
Tänud detailse ülevaate eest!
(22-02-2023, 00:49 AM)PlyVal64 Kirjutas: Küsimus ongi et kaader räägib tohutust TASUVUSEST! ...
(21-02-2023, 20:09 PM)honkomees Kirjutas:Päriselt kah ei saa ise selle tehtega hakkama või?? Kui auto (või tema jäänuste) utiliseerimise eest sulle mingeid €-id ei laekunud, siis paned sinna valemisse 0-i (nulli) ...(21-02-2023, 17:21 PM)maaks Kirjutas: ... Auto omamise kulu ei ole mitte liisingmaksete suurus (Kohe välja ostes oleks siis tasuta?) vaid väärtuse vähenemine=ostuhind-müügihind,...oot, milline on siis minu autode omamise kulu? Olen kõik autod pidanud nö lõpuni, v.a. üks volkar, millega sõbraks ei saanud ja umbes aasta pärast maha müüsin.
(22-02-2023, 10:55 AM)maaks Kirjutas:Ei noh, nii 0 ma kah ei ole aga ... auto soetuskulu, st ostuhind kas kohe välja või liisingumaksete summa on üks asi aga omamise kulu hoopis teine asi, minu jaoks koosneb eelkõige hoolduse, remondi, kindlustuse, kütuse kulust ühe läbisõiduühiku kohta, tegelikult loen küll kuu kohta kuna läbisõit on enam-vähem alati kalendripäevas ca 120 km (x30) + mõnisada km lisaotsi, kokku 4000+ km kuus. St et omamise kulu määravad eelkõige auto janusus ja töökindlus.(21-02-2023, 20:09 PM)honkomees Kirjutas:Päriselt kah ei saa ise selle tehtega hakkama või?? Kui auto (või tema jäänuste) utiliseerimise eest sulle mingeid €-id ei laekunud, siis paned sinna valemisse 0-i (nulli) ...(21-02-2023, 17:21 PM)maaks Kirjutas: ... Auto omamise kulu ei ole mitte liisingmaksete suurus (Kohe välja ostes oleks siis tasuta?) vaid väärtuse vähenemine=ostuhind-müügihind,...oot, milline on siis minu autode omamise kulu? Olen kõik autod pidanud nö lõpuni, v.a. üks volkar, millega sõbraks ei saanud ja umbes aasta pärast maha müüsin.
(22-02-2023, 10:29 AM)vant Kirjutas: Eks see arvamuste lahknemine tuleb ka sel pinnal, mida keegi "igapäevakühvliks" peab. Kui ainult rutiinselt kodust tööle, sinna vahele veel mõned n. ö. peresõidud, mis on igapäevaselt planeeritavad, siis on lihtne.Selle seisukohaga nõustun täielikult. Praegu asendasin Octavia Leafiga.
Kui autoga tahetakse vahel paati vedada või seenele sõita, siis läheb juba keerulisemaks