(01-08-2023, 10:01 AM)Peeter2 Kirjutas: ma olen seda juba korrutanud, et mina ei ole mingi reformierakonna valija, minu jaoks on ka seal liiga palju kaabakaid.
Aga mis siis minu arust tegelikult on:
Reformierakond pooldab tasakaalus eelarvet, või vähemalt üritab puudujääki vähendada. Iseenesest ju mõistlik mõte, kas seetõttu on nad viimseni halvad? See ei ole iseenesest veel kellegi kiusamine ja pahatahtlikkus.
Kust siis raha võtta?
Ise ma muidugi lisaksin, et eelarves on ka suuri summasid, mis kulutatakse ilmaasjata - Rail Baltica ehitus, "tasuta" ühistransport, üledimensioneeritud liiklussõlmede ehitus jne jne.
Sa oled valesti aru saanud: närilised täidavad kommunistist Isakese S.K. ja holoppide märga unistust ehk roosa erakonna ja muude uuspunaste soovi "rikkaid" peetida! Eelarvepuudujäägi lappimisega ei ole tegu!
CO2 maks oleks ka minu heakskiidu saanud ja seda just kavandataval moel. Regamistasu on nüüd teine teema, mis on lihtsal tLIIGA SUUR kohe, kui CO2 näit 120 ületab. MA siin võtsin ja mängisin mõttega Daciast. Väikesest või ka Joggerist. Ja sisi on see
automaksukalkulaator. Kui me nüüd räägime KÕIGE ODAVAMAST uuest mittesaastavast sõiduautost, mis on luksusest kaugel, siis neile 1500+ eurot regamistasu selga lüüa on just täpselt vähemrikak aga MÕTLEVA elanikkonna osa hävitamine. Kõigest muust saan aru:
sellise mõttetuse soetamisel maksad ju CO2 Aastamaks 180 €, Registreerimismaks 3 600 € ja Luksusmaks 6 000 €, kokku 9600€ mis on 0,97% väärtuisest! MITTE ESSUGI! Võtan lahti selel pilli andmed registrist sest kodulehe/tehase omad Eestis ju ei kehti ehk registris on ikka maksimaalne 129 (g/km), siis sellise uue soetamisel lajatataks selga Registreerimismaks 1 440 € mis teeb üüratud 6%!!! GAASIGA Dusteriga annab register samamoodi maksimumi, mitte gaasiga sõitmise oma - ja nii maksu muudkui tuleb!!!
Meie pere on aastast 2001 alates hakakma saanud VÄIKEautodega! OK, vahepeal sai jälle puhtalt TAlveralli rajateo vajadustest lähtuvalt Quattroga sõidetud ja puhtalt meeldivuse pealt Saabi ja Omegat peetud, aga täna jälle tagasi 3-pütasel Fabial. Ja räägitagu mis tahes - absoluutne ENAMUS Eesti elanikest ei vaja isegi nii suurt autot! Vana originaal Smart elektriga oleks piisav omaenda penskaritagumiku veoks tiheasustuspiirkonnas! Ja siis on tublid noored, kes on teinud 3-4-5 last ja kes VAJAVAD füüsilislet 7-kohalist Joggerit, sest muud nad osta ei suudaks laste ja kodulaenude kõrvalt. Ja maksad jõhkra summa mittemilelgi eest punastele värdjatele obrokit!
Mis aga puudutab tasuta ühistransporti - KÄED EEMALE sellest! Vaid ja ainult tasuta transport on pannud ENAMUSE kasutajatest seda tarbima!!! Mitte üks piletihind EI TASU enanst mitte kuidagi ära, ainult peletab sõitjaid eemale autodesse! Miks??? Sest ühistransport PEAB sõitma kogu aeg ja ka
täiesti tühjalt! Ennast äratasuvaks saavad teha vaid ja ainult kommertsliinid, mis siis ei allu mingitele KOVide ega Riigi terrorile ja saavad ise OMA teekondi ja peatuseid valida. Aga ka siis tuleb piletihind selline, et ikka on odavam autoga sõita! Minusuguse peats autopeediku sai Tallinn bussi ja muidugi Porgandile 1. tasuita sõiduga ja 2. mitte vähemolulisena UUED vahendid! JA kummaline kui see ka ei tundu ,sisi ma olen ka see suvi tulnud Noarootsiost koju ja läindu tagasi bussidega! Nendest Haavast Vana-Pässa on tasuta nr.18, sisi on tasuline MK bussi või Go liin Rannakülla 4,4 - 7 eurot pilet ja sealt Hosbysse või Pürksi tasuta nr.21. Ku iautoga sõidan 1:20 uksest-ukseni, siis ühistransaga saab hakkama 2:30ga. Rahaliselt tuli odavam bussiga tänu TASUTA liinidele. MK liini olematu hind,
pilet 4.40€ ja distants liinil 94 km!!! Ülevaatuseta metsatraktor džonntiirpartneriga kohapeal peatusesse ja poodi julgen sõita, kaugemale mitte. Ja ma etendan TÜÜPILIST 50+ maameest sellega
Sul on mingi kohapealne junntükk, mis edaspidi maksab 30€ aastamaksuna, riskid natuke ülevaatuseta sõites aga kaugemad otsad teed sisi bussiga või pere ainsa 100% korars paberitega autoga, milelga tihtipeale teinepool kusagil kaugemal tööl käib. Mõnel on kohapeale ka legaaalne traktor aga isegi T5 pilligaa 100 kilti poes ei käida, ressursi rasikamine. Kui buss on tasuta! Kuna Noarootsist on Haapsalusse 30-40 kilti, siis on tasuta buss ülioluline! Seda vahemaad ei vänta ka veloga.
Ehk CO2-põhine PISIKE maks väikeautodele on OK, suurematele kõrgem maks ka ok; regamismaks on saatanast, luksusmaks... no ütleme et on kommunistlik jälkus, kuigi teatud mõistes õige asi... ja tasuta busssid PEAVAD säiluma! Kui eesmärk oleks Inimeste-Kodanike jõuline suunamine FÜÜSILISLET väiksemate, ehk siis VÄHEM linnaruumi võtvate ja saastavate autode peale + ühistransporti, olen mina nende maksude puhul kahe käega poolt! Küsimus jääbki
eranditest: juba nõukaajal said suurpered RAFi ostu õiguse ehk reaalselt paljulapselistele peredele on füüsilislet möödapääsmatud SUURED bussilaadsed! 5-kohalisega saab suure surmaga sõita neljakesti sest tagapingile 2 turvatooli + Inimene ei mahu. 3-lapseline pere vajab juba minimaalselt seda 7-kohalist Joggerit, mille vana super-eelkäija oli esimene Zafira. Siis on teoreetiline võimalus et ka asjad mahuvad peale! Või peab oelma eraldi haagis sabas, et perega maale sõita...jälle 2000 eurot minimaaalselt kaanega haaagis + konks autole jne - minimaalselt 3K€ jälle laenukohustusi juurde!
Aga me ju teame, kuidas läbi peanaha inisev jürgenligi koos teiste närilsitega võitlevad igal sammul erisuste vastu!
Ehk mina ei põe! Teoreetiliselt saavad meiesugused (panga)kohustusteta aga mingite varadega keskealised ja vanemad hakkama. Mitte üks maksutõus ega intressimuutus meid ju välja ei sureta. Aga mida peavad tegema NOORED??? Ma vaatan juba ühe lapselapse pealt, milline ajuvaba kohustuslik möödapääsmatu kulu on laps, kulud mida meil 90'te algul ei olnud. Esimesed kulud olid 90'te alguses Lego Technikud sünnipäevakinkideks...mis olid ju kingid iseendale! Marliriie ja külm vesi kraanis ei maksnud midagi. Tekk ja dermantiiniste olid ka Mosses olemas, seal sai titt külili magada kui maale vanavanemate jurude sõitsime. Jne. Ma lihtsalt vaaatasin, mis tittede turvavärgid maksavad ja see oodatav regamistasu on vaat et terve lasteaiarühma lihtsama turvavarustuse hind! ULME!!! 1440€ on ikka üüratu summa...
Harvad naudingud on need, kus saad Sõpradele ja nende lastele normaalselt maaelu pakkuda:
Avanti sabas kärus merest rohtu kaugele külla vedada "riskides" mentidega teepeal. Viimane on küll 0,00X% võimalus aga siiski
. Muidugi peavad olema ka vastavad lapsevanemad, mitte mingid sõgedikest turvahullud kes ka mõiste alla "mendid" mahuvad.