(03-09-2023, 17:22 PM)Janka Kirjutas: (02-09-2023, 08:39 AM)margus61 Kirjutas: Ketastega paistab palju kompetentsi, ehk oskab keegi head või veel paremat nõu anda...
Mõistlik on siiski ketaste markeeringud enesele selgeks teha, mitte valida neid riiulilt paljalt hinna või kaubamärgi või mis kõige hullem, - selle järgi, mida keegi kiidab või laidab. Lihtne enesekoolitus läbitud, saab asuda katsetama, millise tera ja koostisega ketas konkreetselt sinu tingimustesse sobiv on.
Millest eeldus, et seda tehtud pole ei oska mina öelda ja vaid Janka ise teab seletada oma mõttekäiku. Samuti on kogemuse jagamine teretulnud.
Proovitud erinevaid tera suurusi, kõvadusi, tootjaid. Hind on teisejärguline, kui ainult sobiva lahenduse leiaks. Cubitron proovimata, polegi osanud otsida, Pferd ka. Tänu asjalikele nõuandjatele siit teemast silmaring palju laiem, aitäh.
Frees on hea mõte. Vahel olen isegi kasutanud mingites urgastes kas sirge või 90* turbiiniga, kui rellakaga ligi ei saa. Kuna mul riiulis ainult sellised 3 freesi, mis portimiseks vajalikud (10mm silinder ümara otsaga, 6mm käbi, 6 mm muna), siis laiemalt pole rakendanud.
Regullitavad pöörded ja autobalanssiiri leidsin ainult suurematelt rellakatelt ca 1400W, aga väga hoolikalt ei otsinud ka. Plekitööl on hea võimalikult väiksed ja kerged ca 700+W, jõudlust pole ju eriti vaja. Õnneks pole selle töö ja mahu mahu juures vibra probleemiks. Nagu ka akf! isandpauk ülalpool mainis, tasub neid käeulatuses omada mitu. Mul 3 tk juhtmega (kivilihvketas, lõikeketas, liivapaberlamellketas) ja neljas reg. pööretega akukas käsnaga või kuidas seda nimetadagi.
Aga probleemi põhjus paistab olevat ikkagi liiga suur joonkiirus ja õhuke materjal, mis ei taga kiviga tekkiva soojuse eemaldamist. Paksu raua kallal probleemi pole.
Järgmised katsed: Cubitroni keraamika, 12x25/6 käbikujuline frees ja Alist tellitud autotrafo, mis peaks varsti Poolast jõudma. Eelmise nõukaaegse laboririista sees oli ikka väga palju suitsu ja ilmselt lühiskeerdusid.