(17-09-2023, 10:18 AM)ivo86 Kirjutas: Hmm.. huvitav hädaldamine jälle. Kas tegemist on roomikumehe poolt kirutud "fking maakaga", kel on nüüd okas hinges?
Kes see maalelaja on siis?
Kas need, kes elavad linnas eramajas on korteriinimesed, majainimesed, linnainimesed või maainimesed?
Aga need, kes elavad 5km linnast, aga eramajas?
Aga need, kes elavad 15 km linnast, aga korteris?
Kui see õige liigitamine käiks? Kas on 2 katergooriat (linna/korteri inimene ja õige maakas), või on maailmas peale vene traktoreid putitavate tavotinägude veel 100 kategooriat?
Olen nõutu ja vajan lisaselgitust, milline üks õige maakas olema peab?
Ja mida on vaja, et oleks tagatud ellujäämine järgmise kevadeni?
Seni on maailm mulle tõestanud, et raha. Siit ja sealt kuuleb ikka lauseid, et raha ei too õnne ja raha ei saa süüa. Aga mina vaese mehena vaatan, et rahaga mees ei kuula neid lauseid. Ta ostab mida tahab ja teda muu ei koti. Tahab maaelu, ostab selle. Tahab linnaelu, ostab selle. Vaene mees aga pobiseb omaette, et küll tal on ikka hea elu ja põhimõtted ja seda ei vahetaks ta mingi raha vastu.
Aga siis kui selle põhimõtetega maamehega lähed juttu ajama, siis poeg elab tal Londonis ja tütar suure linna ääres, eramajas. Küll on ilus neil. Miks siis neid seal maal seda põhimõtet taga ajamas ei ole 1000 euro eest kuus? Miks nad "ära lendasid"? Valitsus on süüdi?
Aae, õiged maamehed. Need kel pole 100ha metsa või põllumaad ja raha ise kukub sülle. Kus Teie täisksvanud lapsed elavad? Lagunevas majas, maal?
Nii ilus diagnoos kohe kirjas. Ei osanud kuskilt lühendada, nii olulised litakad kõik. Nädsa, ikkagi olen loll ja vaene. Rikas peab olema, korterit peab vahetama töökoha järel joostes, siis oled ikka Õige Mees.
Ivo86, hakkas Sul nüüd parem, kui said maakatele litri kirja panna?
Maainimene on see, kes on võtnud mingi maatüki eest vastutuse. On see sünnikodu või ollakse sisseelanu, polegi vahet. On inimesed, kes tajuvad vastutust ja on ühepäevikud.
Korterielanik on see, kel pole mingit pidet parasjagu elamiseks sattunud kohaga. Kas see korter on agrolinnakus, paarismajas põlla pääl või suisa südalinna koletornis, polegi vahet.
Aga olgu, meil on praegu moodne tolereerida kõiki arvamusi ja nii ei hakka mina kedagi veenma. Kes näha oskab, näeb niigi ja kes näha ei taha, seda ei veena. Ju ma siis olen selliste kõrgelt haritute ja laia silmaringiga edukate jaoks "faking maakas". Mitte ükski korteriomanik ei mõista seda tänutunnet, mida tajud puhtalt kartulimaalt sügisest saaki korjates või rämedikust väljalõigatud kasevibalikku sirgumas nähes. Või vaadates, kuidas teismeline tütar oma kätega aastaid tagasi ema alla imema aidatud varsast sirgunud hobusega oma maale rajatud rohuplatsil parkuuri läbib OMA hobusega teineteist sõnadeta mõistes. Neid hetki ei saa mingi raha eest osta, punnitage, palju tahate.
Mis puudutab veel austatud ksf! jaanmmc sapist hädakraaksumist, siis ei, Eestis ei ole kõik asjad hästi. Eelkõige selle pärast, et Peremehi ei ole
On hulk "omanikke", kes oma õigust taga ajades kõigi teiste vabadustest üle sõites rahva lihtsalt tülli ajavad... Nii kohalikus külas kui riiki valitsedes, nagu oleme viimase paari valitsemasattunu ajal näha saanud. Aga paljudes kohtades on teed saanud tolmuvabaks, koolibuss käib kultuursel ajal ja postki liigub. Suuresti on küsimus selles kas klaas on pooltäis või pooltühi. Püüan ikka pooltäis hoida...
Praegu meid siingi tülli ajav automaksuteema on ju sama ühepäevaliblikluse musternäidis: selmet ausalt öelda enne valimis, et asjad on istelihases ja raha ei jätku, valetati meile silma pilgutamata suu sisse. Kusjuures KÕIK erakonnad valetasid. Mitte ühelgi ei olnud töötavat plaani. Sest seda ei saagi olla: meie miljonine riik ei suuda suurriigi mängimist ära rahastada. Ning siis tullakse selle kallale, mis on hajaasustusega riigis hädavajalik.
Meil on valik: kas püüda ahvida järele Saksamaad ja joosta ajudest tühjaks või olla targem. Muu hulgas 2715 külavanema ideel on jumet, kui seda veidi edasi mõelda.
Ülalkirjutatut võib rahumeeles ignoreerida, sellel pole rohkem kaalu, kui ühe kiilaneva pensionieeliku heietusel aegade algusest on olnud.