(10-02-2024, 23:39 PM)aavu Kirjutas: (10-02-2024, 21:39 PM)Jesper Kirjutas: A mis põhjusel see turvatöötaja peaks üle miinimumi saama? Ainuke vajalik oskus on käed selja peal tähtsa näoga ringi patseerimine, isegi riigikeelt pole valdav enamus vaevunud ära õppima. Töö on soojas ruumis veel pealegi.
Senikaua, kuni leidub laiskvorste, kes ühtegi päris ametit ära õppida ei viitsi, tehakse ka neid miinimumpalgalisi töökohti. Kui miinimumpalka piisavalt tõsta, et lollide palkamine enam ära ei tasu, siis tavaliselt need töökohad lihtsalt kaovad (nagu müüjad asendati automaatkassadega) ja lollid jäävad töötuks või liiguvad mingi ebameeldivama töö peale.
Haritud inimese kohta eriti ülbe ja kohatu jutt.
Inimene, kes enam vanuse või tervise tõttu enam füüsilist tööd teha ei jaksa, läheb ja ÕPIB turvatöötajaks. Niiviisi inimesi mõnitada ja nina püsti ajada pole kohane. Kust sellised küll tulevad? Kes neid kasvatab?
(11-02-2024, 00:14 AM)Sm.Samajev Kirjutas: (10-02-2024, 22:36 PM)v6sa Kirjutas: (10-02-2024, 21:47 PM)Sm.Samajev Kirjutas: (10-02-2024, 21:39 PM)Jesper Kirjutas: Senikaua, kuni leidub laiskvorste, kes ühtegi päris ametit ära õppida ei viitsi, tehakse ka neid miinimumpalgalisi töökohti.
Küsiks,et miks meie haridussüsteem toodab selliseid muudkui juurde, kes võiks liigitada õppimisvõimetuteks?
Kindel, et see on ainult haridussüsteemi viga? Mitte ei hakka peale kodudest, kus poputatakse kullakesi ja tehakse neile ette-taha kõik ära ning laps ise ei pea lillegi liigutama...
Koduse kasvatusega peaksid vanemad tegelema aga elu näitab,et kogu see jama lükatakse õpetajate kaela. Kokkuvõttes õpetaja ei ole sotsiaaltöötaja ega laste kasvataja, kuid vägisi püütakse sellesse rolli suruda. Palju on tehtud uuringuid, miks teatud protsent inimesi langeb peale kooli tööjõu turult välja? Kindlasti on haridussüsteemiga midagi lahti ja vanemate tegemate töö annab kuskilt tunda. Eks kindlasti on mingile seltskonnale väga kasulik,et eestis on harimatuid ja turakaid täis, keda saab siis odava tööjõuna ära kasutada.
Tere õhtust!
Hea post jällegi, auto-misiganes voorumisse! Ise ka arimata ja turakas, odav siinjuures ka (kes maksab rohkem, olen kuuldel!)
Ise olengi see "laiskvorst", mulle ei meeldi midagi teha, ma lausa vihkan tööl käimist ja veel enam, töö tegemist (eestlased on töö rahvas? vms?), no ma olen väga eestlane, tegelt... töö tegemine on mulle vüüsiliselt vastik, ilmselt mõisaajast saati... tehke seda oma tööd ja olge uhke eesti rahva üle aga ärge oma ängi siia postitaga, mul on niigi pidev deprekas...
Minul lapsi ei ole, mul oli mumps, on aga lapselapsed ja koer, neid kiusan pidevalt (noorim tütarlapselaps ütleb selle kohta - papa kuisab kogu aeg!) Kuisad või ei kuisa, tulem on ikkagi pm üks, kes on tehnikast huvitatud (vanatehnikast sj), see on, kes on esportlane ja käega midagi suur teha ei oska ja ei taha, see ongi sportlane ja nutimees, nii ongi ja ma peksan ka koera, kuigi ta ei olegi nutiseadme alast huvi näidanud, saan aru, et teema on keeruline ja mitte lihtne, aga peks jätkub...
Ea voorum, ead omanikud, ead kustutajad, ea eesti rahvas, koos me võidame vb .... midagi, kui juba kõigil kõri kinni tõmmatakse vms ... juhtub!
Aga meeldetuletuseks, kass sel aastal siia mõtteiiglaste voorumisse jätkuvalt ei postita, jah, nii on, ea aasta