(19-02-2024, 10:14 AM)zazik Kirjutas: (19-02-2024, 09:58 AM)DevilDeVille Kirjutas: (19-02-2024, 09:04 AM)Mart Laanelepp Kirjutas: Ja mis see põhjapoolne puuduv markeering oli?
Maakonna silt vast
Markeerimata oli MAAKONNAPIIR
Tegelikult oli markeerimata Järva Maakond sest see on LOOGIKA! Kui sul on siltidel kirjas maakond ja vald, siis piir ei käi sinna loogikasse.
Puidust Hollandi Tuulik on sama mis kunagi TervailjaKombainNiva, RohelineLoomaVagun jms, mingid arusaamatud joonistatud tegelased ka. Eks ongi jube keeruline seda loogika/"mõtlenagumeie" suhet leida. See markeering oli EBAloogiline ehk üliheast leiust ei tulnud head loogilist küsimust. Samas isegi Legendi lugedes oli teeservades näha lõputult selliseid silte kuskohast saanuks kasvõi selle Tartu Tähetorni asja moodi küsida. See on mu häda et ka niisama kasvõi Poolas üksi sõites näeb mu silm 50 meetri kaugusel mingit mäletsukivi jms
Mul on siiski hingel 17 alati vähemalt ühe absoluutselt õige vastusega Risõna kogemus
Väga hea ralli oli, kohe jube mõnus!, aga nende Ristsõnadega PEAB alati ikka laskma mitmel ja kogenul üle vaadata koos täpsete piltidega + rajakontrollist sõltub meeletult ehk seda peaks tegema "proff". Mis oli HÄDA - lõputu UMBMÄÄRASUS küsimustes! Sama häda oli Alwaroga ja mõlemal puhul ei tulnud ju mitte ühte lõpuni õiget vastust. Tegu ei ole ikkagi geopeitusega ehk mingi suunav ja abistav sõna PEAB küsimuses ka olema. See 33,8km oli näiteks superküsimus! Aga KP26 oleks mina isiklikult vihjanud "onu Joel" vms mis vähemalt mõtte mägramängimisele viiks
Ma olen 100% kindel et rajakontroll ei lahendanud peaaegu mitte midagi ehk nende Ristsõna lahendus oli pehmelt öeldes puudulik. Ma olen alalti tahtnud just rajakontrollilt tagasisidet küsimuste leitavusest ja arusaadavusest (Tiina teeb viimase reha keelelises sõnastuses
), 1-2 vähe raskemat leida on OK. See eraldabki ja too postkastid-tahvel vs värav, mis jäi ka meil leidmata, on super. Nõus. Kas kulutad aega ja otsid kuni leiad või...
Ehk see teema mis tuli jutuks: rajakontroll oleks ka see, kes rallipäeval viimasena raja kinni sõidab! Mõni selline tiim, kel ei ole sel aastal autot aga rallist tahaks osa saada. Ok, ilmaolud on teised ja auto liiga uus aga nad saavad just Ristsõna poolelt sama naudingu kätte! Ja päris tihti on olnud et viimane kontroll on ERITI mõnusates ilmaoludesse sattunud
Ehk meil on klubina ja korraldajatena veel paranemise võimalust küll ja näiteks oleks võindu Jannet "sundima" äkki rada läbi sõitma?
Aga kõiges muus: Martti, Sa said koos oma Kohtunikega suurepäraselt hakkama! Need on ju tegeliklt kõigest nüansid ja Sa oled varem ikka sellsieid keerukusi kokku teinud et ega me Margusega ikka natuke kartsime ka
Aga me saime FUNi kogu raha eest ja erinevalt vist paljudest ühtegi kraavi ei külastanud. Üks pidurdus läks pikaks ja kalarootsul tegime "uue raja", sellise mille mina oleks teinud
Selline 20 minti Eestima Loodust vaadata
Ja ma ei tea mis fenomen see on aga Kalarootsul on ALATI teine TÄPSELT samasuguselt märgitav tee ka olemas, vähemalt esimesed 5 kilti
Mis veel: digiajavõtt on ju mõnus ja Legendi tarkvara on super aga liiklusmärke, mida reaalselt EI OLE, tuleb panna märkuste lahtrisse vastava täpsustusega. Tulip PEAB kirjeldama vaid ja ainult olukorda Looduses
See ongi jälle Talveralli fenomen et suvel on "pooled" ristmikud hoopis teistsugused...
Mis oleks 22.Talveralliks parandamist:
* ralli natuke lühemaks tagasi sest peale 300 kilti hakkab väsimus tekkima ja läheb ohtlikuks. Lisaks pimedas ei ole Ristsõna lahendamine enam võrdne ERITI sisi kui vastuseid tuleb otsida ehk need pole mingilt asjalt otse autost loetavad. Rada oli SUPER!
* trükieelne VIIMANE rajakontroll kes PEAB Ristsõna vähemalt 90% täpselt suutma lahendada. 33 KPd siis 31 võiks olla enam-vähem täpselt õiged koos mingite täpsustuste ja parandustega. Ma ütlen et kui Alvar ja Helen kontrollisid, siis nii ka enamasti oli. "Mõtle nagu meie" käibki asja juurde aga neid saab olla pigem 1 ja too tuulik oli väga hea!! Kas "
prits(i)ukuur" oli õige? Aga UMBMÄÄRASUS olematuks!!! Igal küsimusel peaks olema ikkagi mingi vihje, mäger ja pidur ei assotsieeru vist enamusele...
* Legendi vajadusel rohkem hoiatavaid märkuseid. Kuna eesmärk on ikkagi kõiki hoiatada ohtudest, siis verbaalne-loetav on alati abiks! See on nüüd minu kui kaks korda Kaardilugejana sõtnu tähelepanek. Kihutada roolis on üks asi, Legendi lugeda JA vastuseid otsida täiesti teine maailm.
PS: seal Jõgeval silla all olin ma küll täiesti loll ja suutsin tuvastada vaid teate et "Lits täis suuga ei räägi" vms elik "äramölise". Aga seegi oli valel pool märgistatust sillapostile soditud ja siis üle soditud. See o ntäpselt 200 meetrit ristmikult nagu kirjas. Seal me olime täitsa üksi ja ma loobusin. Ma tahaks täitsa pilti näha ja vastust teada.