Tervitused,
Ma ei kujuta ette mis modifikatsiooniga mu T-25 puhul tegu seega vabandan juba ette kui läheb vale T-25 teema alla. Niipalju konkreetse masina ajalugu tean, et tehasest see masin ilmselt komplektsena välja ei veerenudki, vaid pandi kokku siit-sealt kätte sattunud varuosadest mõnes kohalikus remonditöökojas kokku ja sedagi pigem vanema tootmisaasta varuosadest.
Probleem järgnev, minu masinal on peale paigaldatud vanemat tüüpi roolikarp:
Pole see kõige vanem variant mis poolenisti käigukasti sees (äkki Harkivi tehase variandil oli nii?), kinnitub nagu ikka sidurikoja peale kuid vanatüübiks teeb see, et selle sisu on pronksist keermestatud puksiga mida siis roolisambas oleva võlli keere üles-alla liigutab ja karbis sees olevate hoobadega siis roolihooba omakorda liigutab.
Ka siin foorumis kui ka mujal väljamaa foorumites mainitud paaril korral, et seda kulunud pronksist puksi aseainet (varuosa nr:
25.40.121) ei ole eriti esiteks saada (Poolast, Ukrainast, Tšehhist vist isegi saaks hea tahtmise juures) ja vanem roolikarp ise on ka pigem kehvem sellest uuemast. Puksi kuumutamisest ja kokku tagumisest tihedamaks saamiseks olen ka kuulnud kuid selle lahenduse jätab aega kui enam üldse midagi turult varuosadena saada pole.
Paneks õige uuema "vanema" tüübi roolikarbi. Näiteks:
T25.40.012. Juba paar tundi pilte veebis kerinud ja visuaalselt vähemalt tundub, et kinnitusavad kinni poltimiseks on samad. Kuid vast äkki keegi juba läbi käinud selle tee ja äkki oskab kinnitada, et see uuem variant istub samadesse kinnituskohtadesse. Kui 1:1 ei istu siis ilmselt peab vaheadapteri peale mõtlema.
Roolivõimendi ja dosaatori paigaldust ise ei soovi teostada. Kuid äkki keegi kes seda teinud ja vana (uuema tüübi) karp koos sambaga tühja riiulis seisab siis võib mulle seda PM-is pakkuda.
Muudan postitust ja vastan oma küsimusele ise:
Soetasin eelnevalt lingitud roolikarbi ja paraku 1:1 uus roolisammas/karp peale minu traktorile ei istu. Vana roolikarbiga võrreldes siis neljast kinnituspoldist kolm klapivad ja oleks ka piisavalt tugevalt kinni ja kasutatav - kuid roolisambale endale jääb armatuur ette. Vanatüübi ümarat armatuuri ma lõhkuda ei taha, et sealt sammas läbi tuua - teen selle asemel adapterplaadi.