(18-03-2024, 17:59 PM)twist Kirjutas: Täiesti vabakaubandusest saadav tükk ju. Nii avaga kui ilma.
https://aeromotors.ee/kataloog/fiat/duca...974;s13135
Neid on tõesti vabakaubandusest saada juba vähemalt 10+ aastat, kui esimese paigaldasin. Kas tookord oli ka avaga varianti, ei mäleta. Kui järgmise panin 2019, oli avaga variant juba kindlasti saada. Too aeg vbl küsimuse objektiks olevat 2,2 mootorit plaaniti alles konstrueerima hakata. Lingil viidatud kate on küll 2006...2011 Ducatole, aga alla sobivus kinnituste kontekstis on neil ilmselt sama kuni tänaseni.
Olen ostnud sama asja Polcari nime all Laki Auto'st, saab mõistliku hinnaga. Nad mu arusaamal Polcari maaletoojad.
Kõhklusi auguga variandi sobivusest uue 2,2 alla tekitavad asjaolud, et augu kuju ja asukoht on veidi vale - väljalõike tagumine osa peaks olema tsentrile lähemal. Passitasin auguta varianti alla ja modelleerisin asukohta teibiga. Takkaotsa ütleb Polcari kataloog sobivuseks 2,3 mootorile:
Pilt on täpselt sama, nagu MeelisV pandud eBay kuulutuses. Kahtlustan, et müüja on seal natuke improviseerinud.
Ehk tulles mu algse küsimuse juurde - kas umbse põhjakatte lisamine mootorile, kus suurem kuumaallikas on mootorist eespool, võiks muuta mootoriruumi temperatuurirežiimi kuidagi liiga pahasti. Ilma katteta saab osa kuuma alt minema panna, umbse kattega läheks kõik vastu mootorit. Kui väljas +35 ja kukub DPFi põletama, ei pruugi hästi välja kukkuda.
Üks eBay kuulutus selles osas ei suuda mind veenda, oleks teadmist vaja. Netis tuhnides pole praktikute infot ette jäänud, vbl häbenevad rääkida, kui maha põles. Abiks oleks, kui leiaks põhjakatte originaal osakoodi, aga ühtegi Fiati EPCd pole ka netist leidnud. Vanemale millalgi püüdsin varuosaletist originaali tellida ja polnud anda sellist asja.
Variant on tõesti leegitoru teipida ja sellest tulev kuum tahapoole saata. Ja põhjakate ise mingi 30...50% ulatuses sõelaks puurida. Samas kui miskit peesse keeran ei tahaks garantiist kuulda, et sellele ei tohi katet alla lisada.
Btw, kas 3,0 Ivecol oli tulles keskmine osa all? Äärmised, kui sama lahendusega?