25-06-2024, 23:33 PM
Ei ole abiks, see vaht ei tööta niimoodi, vajub kokku.
(25-06-2024, 23:55 PM)DevilDeVille Kirjutas: Sedasi vahutades digimuundub mitteroostetamise etalon fjord üsna kiiresti rauaoksiidiks. Pääseteeks vannitoatüüpi hüdroisolatsioon kogu vahutatud pinna ulatuses.

Mingi hetk lähevad kindlustuseks veel kruvid ka sisse, aga kahtlustan, et ka see on tegelikult tarbetu. Eks praktikas ole näha, võib-olla on neil teistel hoopis õigus ja saan seda kõike uuesti proovida 
Saaks paremini, saaks halvemini, aga ise olen üldjoontes rahul, tehtud vead on mu enda omad, mitte tehnoloogia või materjali. Üks vahu suur eelis on see, et annab ka mürasummutuse, kui muidu olid kuudi seinad ja katus nagu trumm, iga koputus kumises vastu, siis nüüd on kõla mõnusalt tuhm - ausalt öeldes olin juba harjunud ning müra ei olnud enne ka üle mõistuse, nüüd saab ainult parem olla. Pluss igasse ruutu pigimati lõikamine-kleepimine oleks ikka päris mitu head õhtut võtnud, selle hinna peale ei taha mõeldagi.(08-07-2024, 22:02 PM)Jesper Kirjutas: ... halva üllatusena selgus, et kuigi see eelpoolviidatud Oukiteli kohver väljastab vahelduvvoolu ja igasugu USB-de ampreid-vatte kuhjaga, siis tavalise 12V kapasiteeti on ainult 15A. Mis iseenesest võib-olla on valgustuse ja ventika jaoks isegi piisav, aga kahtlustan, et mõistlikum on mingi hübriid teha, 12V ühe aku pealt ja muu pillerkaar voolukohvrist, näis.
Lisaks ei meeldi mulle need klemmid, sellise püsi-installatsiooni puhul pole lapik-klemm just parim valik, eelistaks kruvi/mutriga terminale, mille võib keermeliimiga kinni panna ja unustada.
Põhimõtteliselt pole ka midagi katki, kui sel suvel kohvi gaasipliidiga tegema peab.
(12-07-2024, 22:56 PM)MeelisV Kirjutas: Kohvimasinaid on ka 12v.On küll jah.
Kohvimasinaid on ka nt. tööriista akudega a'la makita.
(12-07-2024, 11:48 AM)Jesper Kirjutas: ... Arvutuslikult on kogu 12V süsteemi summaarne suurim voolutugevus kriips alla 50A, seega peakaitse võiks olla 100A ja sealt siis läheks tavaliste 10-20A autokaitsmetega edasi.
...
240V süsteemi peale ei jaksa hetkel üldse mõelda, see ilmselgelt tuleb veel omaette ooper - kui ei taha kohvi keetmise ajaks tulesid kustutada, külmikut välja lülitada jne, siis oleks vaja veel teist akut kõrvale, sest üks annab välja 100A ja tõenäoliselt on selle inverteerimisel ka päris korralik kaofaktor vahel. ...