Loen siit koledaid kogemusi Transpordiametist ja vahelduseks mõtlesin et jagan positiivset.
Aasta alguses sai teoks tehtud väike projekt "Ford Sierraga Sierra Leonesse" ja kuna formaat eeldas koju tagasi lendamist, siis sai väärt auto Aafrikas kohapeal maha müüdud, kasumlikult muideks
. Eelnevalt uurisin Transpordiameti infotelefonilt, mis imedokumente kohapealt nõutama pean et pärast auto Eestis arvelt ausalt maha saaks, öeldi et kas tood tagasi tehn. passi ja müügilepingu või tõendi kohalikust ARKist et seal arvele võetud, muidu ei juhtu midagi ja Sirje vaim jääb mind edasi saatma. Reaalsus müügihetkel muidugi oli veits teine, müügi eelduseks oli et annan kõik paberid ära, kuskilt rebitud paberitükile tegime kiirelt müügilepingu, mulle jäi kaunis foto lepingust autokapotil millele kõrvale panin ostja vist juhiluba meenutava dokumendi.
Peale kojunaasmist pidasin mõne kuu ostjaga Whatsappis suhtlust et millal siis auto ära regad ja mulle pildi saadad ... lõpuks tunnistas et sorri, meil siin suht suva sellest ja maei viitsi sellega tegeleda.
Juba sportlikut huvist (ja kardetud automaksu hirmust) tulenevalt mõtlesin et proovin ikka arvelt maha saada. Kirjutasin Transpordiametisse ja panin tõendusdokumentidena kirjale kaasa kaks pilti - üks autokapotil müügilepingust koos osja-müüja dokumentidega ja teine pilt poolte sooja käepigistusega. Kiirelt tuli vastus et pole probleemi, saatke sama info digiallkirjastatud avaldusena ja võtame maha. Poole tunni pärast peale saatmist oli auto minu nimelt läinud. No paneks viis tärni kohe.