Autoregistri teema.

Tõi sõber väljamaalt auto, aga aegasi ei ole. Selgus, et on küll, saad osta järjekorra mille aktiivsed hangeldajad juba aegsasti "oma tarbeks" broneerinud. Ei hakanud edasi suskima, et kes ja kus, pole minu asi.
Vasta

(23-11-2024, 21:01 PM)moscito Kirjutas:  Tõi sõber väljamaalt auto, aga aegasi ei ole. Selgus, et on küll, saad osta järjekorra mille aktiivsed hangeldajad juba aegsasti "oma tarbeks" broneerinud. Ei hakanud edasi suskima, et kes ja kus, pole minu asi.

Kuigi inimesed on nupukad, siis hangeldajate jutt tundub bs.

Ettenäitamisele aega broneerides pead paprid üles laadima ja ühe viniga saab teha vaid ühe broneeringu. Kui kuskil leidub nii hea selgeltnägemisvõimega hangeldaja, kes suudab kuidagi potensiaalse kunde nimel sisse logida, nõutud dokustaadid e-teenindusse võluda ja teab täpselt, et kahe nädala pärast kell 14.36 helistab nende dokumentide valdaja ja tahab ülehomseks järjekorda kohta soetada, soovitaks rohkem keskenduda lotopiletite võidunumbritele, kui selle õnnetu mõnekümne euro jahtimisele.
Vasta

21.08.2017  "Reg.märk tagastatud, Kustutamine lammutamisega"

Kas see reg. märk on veel "hoiul" või vaba teisele omanikule liikumiseks?
Vasta

(24-11-2024, 16:20 PM)ZIL 131 Kirjutas:  21.08.2017  "Reg.märk tagastatud, Kustutamine lammutamisega"

Kas see reg. märk on veel "hoiul" või vaba teisele omanikule liikumiseks?

Registrinumbreid ei korduvkasutata nagu mobiilinumbreid. Kokku on saadaval 17,5 miljonit unikaalset kombinatsiooni, jätkub veel kauaks.
Kui puudu tuleb siis 4 numbrikohta, 3 tähte annab juurde veel 175 miljonit...
Sama numbri saab eelmise auto omanik enda järgmise jaoks alles hoida kaks aastat.
Vasta

Siit loeb välja, et märki saab hoiustada ja korduvkasutada 5 aastat.

https://transpordiamet.ee/registreerimis...kasutamine
Vasta

(23-11-2024, 21:01 PM)moscito Kirjutas:  Tõi sõber väljamaalt auto, aga aegasi ei ole. Selgus, et on küll, saad osta järjekorra mille aktiivsed hangeldajad juba aegsasti "oma tarbeks" broneerinud. Ei hakanud edasi suskima, et kes ja kus, pole minu asi.

Ei midagi isiklikku aga oleks minu teha, teeksin su mitteteatamise eest kaasosaliseks. Kelle asi see siis on?
Tundus juba, et oleme sellistest jamadest tasapisi lahti saanud aga paistab et ikka spiraalipidi käime.
Vasta

(25-11-2024, 10:10 AM)mellpoiss Kirjutas:  

Ei midagi isiklikku aga oleks minu teha, teeksin su mitteteatamise eest kaasosaliseks. Kelle asi see siis on?
Tundus juba, et oleme sellistest jamadest tasapisi lahti saanud aga paistab et ikka spiraalipidi käime.
See on avalik äri mis käib fb s ja ka ajakirjanduses kajastatud.
Vasta

(25-11-2024, 10:10 AM)mellpoiss Kirjutas:  

Eks kui riik on oma asjaajamises nõnda alla käinud hakkavad ka kodanikud sellele vastavalt käituma
Vasta

(25-11-2024, 12:00 PM)xa88 Kirjutas:  Eks kui riik on oma asjaajamises nõnda alla käinud hakkavad ka kodanikud sellele vastavalt käituma

milles "riigi asjaajamine alla käinud" on?

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

Ametlikult just kui ei tohiks saada teise vin numbriga sõidukiga broneeringut kasutada. Aga ka mulle tulid ARK omad korra vastu ja olid nõus võtma minu broneeritud ajaga ette teise sõiduki kuna ma lihtsalt ei jõudnud keevitustega valmis oma õige sõidukiga. Toona sai küll jah küsitud üle angaarist,et kas tohib. Lubasid. Eks niikaua tullakse vastu kui see äriks muutub(mida ta tänases seisus juba ka on). Siis keeratakse kraanid kinni ka neil,kellel vahest tõesti oleks vaja natuke vastutulelikkust. Hetkel küündivad järtsu numbrid juba 500.- kanti(sõber üritab oma just laekunud Chargerit 6.2L) arvele saada.

Kõik abistavad tegevused orkide arvukuse vähendamiseks. 4x4 ja muude vajalike autode korrastamine ning kõiksugu eriprojektid.
MTÜ Toeta Ukrainat EE522200221082095744 Swedbank`is ja märgusõnaks (Autod Viimsist rindele)
Vasta

Selles, et inimesed soovivad teha toimingut praegu, enne reg tasu kehtestamist. "Riik" ei suuda omapoolset vormistamist teostada tavapärase ajaraamistiku sees. Ja selle jama peab kinni maksma kodanik, kusjuures arve pole ruts-kuuskümmend vaid paljud-tuhanded-eurod. Õiglane "riigi"poolne käitumine oleks, et praegu konkreetsele sõidukile bronnitud toiming oleks maksustatud praegu kehtiva hinnakirja järgi. Aga lastakse kõrge kaarega.

Krt ma ei taha oma elu elada nii, et igal hommikul esimese asjana pean läbi lugema Riigi Teataja ja siis "ettenägeliku kodanikuna" torman enne lõunat oma elu ümber korraldama, elukohta ja autosid vahetama.
Vasta

eks nagu ikka, alguses ei sa vedama pärast ei saa pidama
seaduse välja kuulutamisest kuni rakendamiseni jäi aega umbes täpselt 5 kuud. 
jah mõne auto tellimise aeg võib ju olla pikem aga praegune tramm on viimase kuu/kahe probleem. 

mul omalgi jäi hetkel 2 tehingut "tegemata" aga mis teha. ons nii siis.  Big Grin
Vasta

(25-11-2024, 12:14 PM)13piisab Kirjutas:  
(25-11-2024, 12:00 PM)xa88 Kirjutas:  Eks kui riik on oma asjaajamises nõnda alla käinud hakkavad ka kodanikud sellele vastavalt käituma

milles "riigi asjaajamine alla käinud" on?

Riigi kodanike arvamusega mitte arvestamises.
Vasta

(20-10-2024, 15:37 PM)mossepower Kirjutas:  
(20-10-2024, 14:39 PM)ZIL 131 Kirjutas:  
(20-10-2024, 12:30 PM)hobiautod Kirjutas:  Ise ka aru saad mis soga Sa ajad?

Jah.
Ühes büroos tõlgendatakse seadusi ühte moodi teises teist moodi Big Grin
Vanakene, tüüpkinnitust ei ole ega tule.
Siis jääb justkui ainult dokumentide kontroll eelregistreerimisel. Transpordiametis tuleb selle kohta ka märge ning kui märge olemas ja dokumendid kontrollitud, siis saab juba reaalselt auto ja paberdokumentidega kohapeale arvele võtma minna. Ei tea, kas seda saab ka büroos kohapeal korraga kaks ühes teha (dok. eelkontroll ja registreerimine). Alustades dokumentide ja eelregistreerimisega e-teeninduses on kindla peale minek, et asjad saavad tehtud.

Võimalik, et mõnes büroos peetakse e-teeninduses eelregistreerimist iseenesest mõistetavaks ja eeldatakse, et see on niikuinii juba tehtud. Mõnes teises büroos saadetakse jällegi koju e-teenindusse eelregistreerima kui see pole tehtud. Muud seletust eri büroode eri käitumistele ühele ja samale protseduurile on raske leida.

Kümme suve tagasi.

Nüüd tekkis vajadus arvele võtta. Dokumendid e-teeninduses scannitud. Auto näitasin ette. Nüüd ootan teis kuud. Eks see ole "haruldaste autodega" jamamine. Ikkagi vaid üks eelnevalt registris Rolleyes
Vasta

Sama teema oli on riiklike sõidueksamite aja või pikkade piirijärjekordade puhul koha loovutamine raha eest.
Vasta

Transpordiamet lisab Tallinna, Tartu, Pärnu, Jõhvi, Narva ja Paide teenindusbüroodes täiendavaid aegu sõidukite registreerimiseelseteks kontrollideks.
https://www.transpordiamet.ee/uudised/tr...-soidukite
Vasta

Abipalve:

on auto, mille kohta register ütleb "kustutatud registrist kui riigist väljaviidud sõiduk"

Auto on reaalselt olemas, numbrid küljes, teh pass alles.

Kas sellele masinale on võimalik saada Eesti  transiitnumbrid, et see viia Ukrainasse.

Lahtiütlus: tegu ei ole minu, ega MTÜ Toeta Ukrainat autoga, aga pakutakse annetusena sellises õiguslikus vaakuumis sõidukit.
Vasta

Ei ole võimalik. Sest seda autot ei eksisteeri enam Eesti registris ja transiitnumbrite väljastamine seega ei ole võimalik.
Ainus võimalus on auto uuesti Eesti registrisse panna ja siis juba edasi.

PS! Müüsin oma Dodge ram 2500 maha välismaale. Ostja võttis transiidid ja kupatas minema. Hiljem selgus tal kodumaa registris,et tehn passis on vin kood vale. Põrgatasin palli ARK kapsaaeda ja nuputasime nendega koos mida siis teha. Minu lihtne palve,et trükkige uus pass ei toiminud just samal põhjusel. Auto on riigist välja viidud. Ja siinses registris seda enam ei ole.

Kõik abistavad tegevused orkide arvukuse vähendamiseks. 4x4 ja muude vajalike autode korrastamine ning kõiksugu eriprojektid.
MTÜ Toeta Ukrainat EE522200221082095744 Swedbank`is ja märgusõnaks (Autod Viimsist rindele)
Vasta

(28-11-2024, 10:29 AM)Telc Kirjutas:  Abipalve:

on auto, mille kohta register ütleb "kustutatud registrist kui riigist väljaviidud sõiduk"

Kas sellele masinale on võimalik saada Eesti  transiitnumbrid, et see viia Ukrainasse.

Lahtiütlus: tegu ei ole minu, ega MTÜ Toeta Ukrainat autoga, aga pakutakse annetusena sellises õiguslikus vaakuumis sõidukit.

Kui see midagi päästab, siis Läti piirini saan asjal PROOV numbritega liigelda aidata.

(28-11-2024, 10:29 AM)Telc Kirjutas:  Abipalve:

Kas treileri peal viimine tähendaks absurdset lisakulu? Nii peaks ju kõige lihtsam ja täiesti legaalne olema.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 90Deville, HRS21, 7 külali(st)ne