Lumepuhuri valimine

https://www.bauhof.ee/et/p/754830/akulum...ast-3221li 
Ehk keegi räägib ka sellise kasutuskogemust. Kas vanainimesel on kergem kui labidaga?

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

(13-01-2025, 11:48 AM)aavu Kirjutas:  https://www.bauhof.ee/et/p/754830/akulum...ast-3221li 
Ehk keegi räägib ka sellise kasutuskogemust. Kas vanainimesel on kergem kui labidaga?

Kui sa selle eest müntidega maksad, siis müntide kaalu võrra on kergem.
Mul oli kunagi selline juhtmega asi. Kaks korda proovisiin, siis hankisin normaalse labida.

Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

(13-01-2025, 11:07 AM)Basilio Kirjutas:  
(13-01-2025, 10:39 AM)muska71 Kirjutas:  Kui ratasmasina haaran sarvist ja jõuga tõmban hetkega 180kraadi siis mis on lintidega?
Lintidega masin ei sobigi kohta kus vaja palju manööverdada. Poes öeldi, et lint andvat eelise vaid ebatasasel pinnal, kus kõigub vähem ja sobib pika väljasõidutee või suure platsi jaoks, kus kohapeal pööramist vähe. Vaatasin ka muidu enne soetamist lindikaid.
Endale ostsin ratastega Husquarna ST230, millel mõlemal rattal sidur. Neid kasutades on päris kerge sellega manööverdada ja kui vaja natuke, aga kiiresti tagurdada, siis saab mõlemad sidurid lahutada ja käsitsi tagasi tõmmata. Tagurpidikäik on jah, tüütult aeglane nagu neil ikka. Sulalund ajab väga hästi, siiani pole kordagi umbe läinud. Mootor käivitub poolest pöördest ning jaksu on ka minu krundi jaoks piisavalt.  Võtsin pähe, et alla 300cm3 mootoriga ei osta ja see oli õige otsus. Lumevalli täisavaga võttes kipub siiski "verd köhima" aga välja surnud pole veel kordagi. Kohevat viskab kaarega 20+ meetrit kui lapats püsti. Peab jälgima, et naabri aeda ei läheks.     Rolleyes
Ainus asi millest külma ilmaga puudust tunnen, on käepideme soojendus. Ekstra lume ajamiseks on paksud kindad küll ostetud, aga kui ikka üle 20 minuti pakasega toimetad, siis hakkavad käed tasapisi külmetama.

Mul on hetkel kasutuses mõned aastad tagasi riistamarketist hangitud lintide ja bensiinimootoriga isend, millel on londi juhtimine pealt joystikuga.
Joystiku või mõne muu masinaosa külmumise probleeme ei ole tekkinud, sest masin seisab plusskraadiga kohas.
Manööverdamisel ei ole suutnud sidurit kasutama õppida. Kui on jõud taga, küll ta keerab.
Ka "kiirem" tagurpidikäik on siga-aeglane. Teinekord tõmban lihtsalt meetri niisama lintide lohisedes tagasi, hoian aega kokku.
Käepidemesoojendused on aga pole tähele pannud, kas need toimivad. Igatahes puudust pole veel tundnud. Eelmisel nädalavahetusel mäletan, et lülitasin käepidemesoojendused kontrolliks sisse ja järgmine kord, kui vaatasin olid need taas välja lülitunud - olin lihtsalt nupule pihta läinud.
Puhuri kolust kõrgemat sulalumevalli näris mönuga - kuulda oli, et mootorile on tekkinud mingi koormus. 11 hobust verd ei köhinud ja endalegi üllatuseks tundus just siis masin omas elemendis olevat. Seda sulalund oleks ma kühveldanud tunde, mille masin mõne minutiga lihtsalt kaugemale viskas.
Lume viskab liigagi kaugele ja pidevalt vaja viskenurka ja/või suunda timmida, et naabrid/autod liigselt pihta ei saaks. Kitsastes oludes ja autode vahel on masina turvaline opereerimine üsnagi tülikas. Täppistööriist ei ole ei see masin ega ka londi ohjamise joystik - varu peab jääma ja igasse kitsasse auku ronida pole mõtet (selleks on labidas).
Olemas ka elektrikäivitus 220V pealt, tuleb pikendus korra külge ühendada ja siis nuppu. Täitsa töötab ja on abiks, kui juhe käepärast ja ei viitsi nöörist tirida.
Puudust tunnen sellest, et lonti ei saa kraadigi taha suunata. Endale näkku pole lund vaja muidugi lasta aga mõnikümmend kraadi tahapoole võiks ju toimida.
Teine asi, millest puudust tunnen on kiirem tagurpidikäik, kuid selle  vajadus on hea töö planeerimise korral minimaalne.

Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

(13-01-2025, 11:48 AM)aavu Kirjutas:  https://www.bauhof.ee/et/p/754830/akulum...ast-3221li 

Mul on mõneti sarnane probleem. Ema on juba 70+ ja märja lumega käib labidamajandus üle jõu, mistõttu olen mõelnud-otsinud masinat, mis oleks vanainimesele jõukohane manageerida, kuid annaks siiski ka eelise labida ees. Plats iseenenesest suur ei ole, mõnikümmend ruutu. Ei ole sellist masinat veel leidnud, aga jälgin teemat huviga.
Vasta

(13-01-2025, 13:33 PM)suvasass Kirjutas:  olen mõelnud-otsinud masinat, mis oleks vanainimesele jõukohane 

Siin on soomlaste värske võrdlus. Saab vaadata - kuulata kuidas erinevad aparaadid koormusele reageerivad.

https://www.iltalehti.fi/palat/04f4c4d7-...269c021240

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

(13-01-2025, 13:47 PM)Marko Kirjutas:  
(13-01-2025, 13:33 PM)suvasass Kirjutas:  olen mõelnud-otsinud masinat, mis oleks vanainimesele jõukohane 

Siin on soomlaste värske võrdlus. Saab vaadata - kuulata kuidas erinevad aparaadid koormusele reageerivad.

Tjah, tundub selline elektrimootoriga luud rohkem olevat. Antud isendite puhul jääb silma, et neid peab üsna tugevalt edasi lükkama, mis on aga antud potentsiaalse kasutaja jaoks probleem. Stiga kodukal on näha ka miskine isevedav variant, aga selle eest tahetakse juba 700 raha.
Vasta

Parim lahendus on vanainimese eest kõik labidale sarnanevad esemed lihtsalt ära peita. Pole nende asi ennast lumekoristusega tappa.
Isegi, kui hangid selle mootorlabida, siis jääb see suure tõenäosusega tolmu koguma, kuna vanainimesed tihtipeale pelgavad selliseid tehnikaimesid.
Investeeri tulevikku ja maksa kinni naabri lapstööjõud.

Vasta

Soojendusest küll puudust ei tunne...Eelmine nädal käis poiss korra asendusbussiga kodus,tutikas pill ja roolisoenduski peal ja tegin ka proovisõidu ja no vastik oli see soe rool....Ja ilge kits oli lamellrehvidega lumisel külateel,tantsis ja tuias kogu aeg minimaalse kiirusega...

Minu puhuril londi kruttimine vändast ja saab väga täpselt autode ja akende vahelt mööda ukerdada.
Minu mootoril mingi kummaline koormuse regulaator peal.Õhuke lumi siis lastakse koplisse kepsutama nii 5 hobest,läheb lumi paksemaks ja tuiskad täiskiirusel paksu hange siis kohe koormuse tekkides lastakse koplisse vastavalt vajadusele lisahobesed kappama,see mootori häälest kuulda koheselt ja kohev lumi tuiskab kaugele,sula lendas kuni 4m
Vasta

Puhurit alla 10-ste akudega ei tohiks ikka narritada Smile
Vasta

(14-01-2025, 21:38 PM)mutikas Kirjutas:  Puhurit alla 10-ste akudega ei tohiks ikka narritada Smile

Sõltub ülekäidava platsi suurusest. Mulle jaguks 2x7,5 kõva varuga. Praegune 2x4+7,5 on liiga täpne. Mis omakorda sööb akude ressurssi. Mis on lõplik väärtus...

10 Ah aku on napp 600 €...

Selge on see, et säärased akuloomakesed ei ole alternatiivid tundidepikkuseks tööks määratud 15 hj loomadele.
Vasta

(13-01-2025, 20:24 PM)muska71 Kirjutas:  Soojendusest küll puudust ei tunne...Eelmine nädal käis poiss korra asendusbussiga kodus,tutikas pill ja roolisoenduski peal ja tegin ka proovisõidu ja no vastik oli see soe rool....Ja ilge kits oli lamellrehvidega lumisel külateel,tantsis ja tuias kogu aeg minimaalse kiirusega...

Ei pidanud ka varemalt neid soojendusi millekski aga kui eelmisel-üleeelmisel aastal pidi korduvalt rootoriga lund puhuma üle 6-7-10 külmapügalaga siis ei leidnud enam kindaid millega näpud külmetama poleks hakanud......Peale seda tellisin kõik asjad ikka käesoojendusega kuigi ausaltöelda pole sel aastal veel soojendusi vaja läinud.
Vasta

2T Bensumootoriga neid ka mõni tootja pakub?
Suur aku ajab hinna kalliks, lisaks teeb pilli liiga raskeks mu arvates.
Vasta

(15-01-2025, 23:20 PM)ak75 Kirjutas:  

2T Bensumootoriga neid ka mõni tootja pakub?
Suur aku ajab hinna kalliks, lisaks teeb pilli liiga raskeks mu arvates.

See v6sa akudega EGO ja need iltälehti motoriseeritud labidad on väga erineva klassi pillid siiski. Ühe- ja kaheastmelist, kantavat-lükatavat vs isevedavat ei kannata võrrelda. EGO oma on pigem neljataktilse kahesajakuubise isevedava võistleja ja kuna ta on ise ratastel ja ise veab, siis pole eriti vahet, mis see aku kaalub (kuni masin mõistlikult tasakaalus on).

Aga sellist kahetaktilist labidat...ma ei kujuta hästi ette, milleks. Saad mõlema maailma miinused ühes seadmes kätte. Üheastmelisi ratastel lükatavaid (st mitte isevedavaid) on küll bensukaid saada.
Vasta

Sattusin täna riistamarketisse ja näppisin sealseid puhureid ja just seda noolesuunamis joistikku,no ei kõlba see niukerdis kuhugi...Kang peos vääna seda küljele 5 cm ja nool ei liigu grammigi...No mis täpsest suunamisest räägime?Ma omal keeran käsitsi vänta ja asi on reaalajas täpne ja tundlik...
Sattusin ka espakki ja seal väiksel oli kah vändast keeramine,aga vänt oli laual püsti ja tross läks alla teo juurde ja vot see oli hea ja on täpne.See oli pisike 6,5 hpp koll.Kõrval juba suured peletised mida eestis ilmselt vist ainult espak müübki ja neil londi kruttimine nuppudest elektri pealt ja lüliti vasaku käe all ja näeb välja nagu auto peegli kruttimis lüliti.Kas ja mida see reaalselt ka suudab muidugi ei tea kuna akut polnu peal.
Vasta

Kas see võiks kah nagu puhur olla?
https://www.youtube.com/watch?v=MXraAOrxmtU&ab_channel=RUMSAUER.eu
Valikus on ka ego särtsumootor.
Vasta

Siiski sahaga lumehari. Eelmainitud "akululumelabidate" klass, lihtsalt turskem säärane.
Vasta

(23-01-2025, 08:22 AM)v6sa Kirjutas:  Siiski sahaga lumehari. Eelmainitud "akululumelabidate" klass, lihtsalt turskem säärane.

Jah nii paraku on.
Minu silimis on tasemel lumetõrje masin see mis ka meetrisest sulalumest ja tuisust ja katuselt allaloobitud lumest läbi läheb.Kodukasutajale ainult korralik lumepuhur alates 10 hp.Ja seda ei pea poest soetama järelturul pea uued pillid soodsalt saada.
Vasta

Kinnitan omalt poolt ka, et ega lumepuhuril võimsust ükski asi ei asenda.

Võimsuse puudumiset saab kompenseerida liikumiskiiruse vähendamisega. Kerget masinat ei ole mõtet taga ajada, mass on vajalik just rasketes tingimustes - kerge masin tahab hange otsa ronida sellest läbi minemise asemel. "Roolivõimendi" või õigemini ühelt realt veo ära võtmise võimalus on abiks järsult keeramisel, kui selliseid liigutusi vaja teha on.

Elektristarter on tore, aga tegelikult korras masina puhul täiesti mittevajalik. Käivitub pmst ühest tõmbest. Mugavam ja kiirem kui juhet ühendada.

Ja ega lumepuhur ökopill ei ole - lume viskamine on raske füüsiline töö, mis tähendab et bensiini ikkagi kulub.
Vasta

(23-01-2025, 19:29 PM)Mahno Kirjutas:  Elektristarter on tore, aga tegelikult korras masina puhul täiesti mittevajalik. Käivitub pmst ühest tõmbest. Mugavam ja kiirem kui juhet ühendada.

Võtsin elektristarteriga just noorikule mõeldes kuna tal pole soovitav järsku liigutust teha. Aga samas suutsin ka ise eelmise sulaga puhuri ära ummistada ja välja suretada nii et sumparist bensiinilehk väljas, paar korda elektristarteriga läbipuhumist ja käis. No ei olnud küünlavõtit kaasas aga pikendusjuhe oli.
Vasta

See "roolivõimendi" ehk ühelt rattalt veo lahutamine on paras ikaldus.
Kipuvad need hoovad või sidurid kinni jäätuma ja enam ei vea üks pool.

See sobib vaid masinale mida hoitakse soojas ruumis kus saab ilusti ära kuivada.

Kui masin on märg ja lumine siis mina seda pööramise abi kasutada ei saa.

Iseõppinud spetsialist - energeetika valdkonnas.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne