Veinisõbrad

Gost viitab maksimaalsele võimalikule vanusele.

Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Vasta

Kusagil 90-nda paiku need hinnad üles hüppasid, šampus hakkas 100 rubla maksma.

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

Tolleaegsetel vedelikel oli tavapäraseks, et valmistamiskuupäev oli templina löödud sildi siseküljele. Vastu valgust peaks näha olema. Kui see ollus enam läbi paistab.

Tarkus ei tule alati aastatega, mõnikord tulevad aastad üksi ka.
Vasta

(29-04-2015, 19:33 PM)tõnn Kirjutas:  Küsimus vanematele kõridele:

Riiulis on üks vana hõõgvein:

Magus Nastoika
Katariina

......

Mille järgi saaks hinnata selle veini vanust?

A sinu küsimuses on ju vastus olemas Wink

Veinidel on tema valmistamise aasta sildil olemas. Trükituna.

Katariina on nastoika. 
Eesti Entsüklopeedia ütleb järgmist: "Nastoika - marjadel või puuviljal seisnud viin. Piiritusest, maitse- ja lõhnaainete piirituseleotisest ning veest valmistatud alkoholijook".
Vahest on kali ka õlu? Big Grin
Vasta

Kahjuks ei leia ma esisildilt muud aastaarvule viitavat numbrit peale Gost 7190-71, ning see viitab standardile ja "71" on selle standardi aasta.
Siseküljele pole jõudnud veel vaadata.
Vasta

(17-10-2010, 17:47 PM)_rein_ Kirjutas:  Tere
Olen kasutanud maitselt mitte sobivate veinide puhul destileerimis meetodit.Peale kahekorset destileerimist on maitse kõigile meeldinud.

Tõsijutt. Ise panin pärast esmast destilleerimist pisut suhkrut veel juurdegi, et magusamaks ja kangemaks läheks. Et esmase destilli ajaks jõulud läbi, võib sekka visata ka glögijoogi pärasid, see muidugist maitse asi.

Kindlasti ei maksa kohkuda asjaolust, et vein pärast esmast destilli kohe ei mulksu. Vaja vaid pisut soojemat ruumi ja/või aega.

K.

Edit: et gost nagu vintage?

56 Packard Clipper
66 Ford Mustang HT
76 VAZ 2103
Vasta

Kapist tuli välja vana ja magus nastoika.

Ehk oskab keegi panna paika selle tootmis aasta.
Ehk keegi mäletab kuna maksis selline pudel 3 rubla ja 90 kopikat?

[Pilt: 1000003697.jpg]

[Pilt: 1000003696.jpg]

Iseõppinud spetsialist - energeetika valdkonnas.
Vasta

GOST võiks ju öelda - 71 ?
edit: pane ostasse oksjonile, ehk mingi kollektsionäär vajab just seda pudelit või siis paku Liviko muuseumile.

Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Vanemad kõrid teadsid rääkida, et gost tähendas standarti või retsepti, mitte aga tootmis aastat.
Seda muidugi uuendati aeg-ajalt.

Vasta

Vot seda Katariinat ei mäleta, küll aga Agnest ja Gabrieli.
Vasta

gost ei näita midagi, 51a gosti järgi võidi ka 91a veel midagi toota Big Grin
Vasta

(13-01-2025, 17:56 PM)isandpauk Kirjutas:  GOST võiks ju öelda - 71 ?
edit: pane ostasse oksjonile, ehk mingi kollektsionäär vajab just seda pudelit või siis paku Liviko muuseumile.

GOST näitab maks.vanust, ehk minimaalselt tootmise algust. Mul selliseid GOST-i aegseid aastatest 1976 ja kuni 80-te teise poolde. Võrreldes uuematega, on standardeid uuendatud iga 4-5 aasta takka. Maitseid võiks ju võrrelda, aga ei raatsi, tervis ka tarviline vara.

Vasta

(13-01-2025, 17:13 PM)tõnn Kirjutas:  Kapist tuli välja vana ja magus nastoika.

Hommik!
Ksf! on püstitanud olulise ja tähtsa küsimuse, mis minu arvates vääriks eraldi teemat või isegi omaette uut ja põnevat alafoorumit!  Cool
Aga lisan siia mõned oma mõtted sellel teemal...
Minu põlvkonna inimesed, kes on läbielanud raskeid aegu muidugi toiduga mängimist ei tolereeri!  Sad On läbi käidud pikk ja raske aeg - saksa ja nõukogude okupatsioonid, Gorbatšovi aegsed piirangud ja noore Eesti Vabariigi algusaastad, mil muuhulgas ka paljud esmatarbe toidukaubad olid saadaval ainult talongide alusel ja ainult 1/2 liitrit kuus!  Sad Sad Sad
Aga olime noored ja vaatasime lootusrikkalt tulevikku ja otdidime ikka, kust saaks kas lisatalonge või juba valmiskujul destillaati ning ei kaotanud optimismi ega huvi asja vastu!
Nüüd konkreetse eseme kohta... Minule, kes ma asjast ülepldse midagi ei tea, tundub kõhutunde ja kaine mõistuse põhjal tegu olevat odava replika ehk võltsihguga. Kahjuks on pildid kehvad (oleks vaja korralikke votosi või veelparem väike fideo) ja ma ei julge pakkuda,, kas on tegu eelmise sajandi 90-ndate või selle sajandi iina või poola (jah, seal on selliste võltsingute valmistamine lausa terve tööstusharu) tootega. Ja muidugi, ilma maitsmata ei saagi kaljukindlat idenfitseerimisprotsessi ülepeaültse läbi viia, nii  et kõik need eelnevate "asjatundjate" pakkumised on puhas belletristika, ma julgen väita!
No mõned asjalikumad mõtted läbi käisid ka, näiteks deponeerimine kuhugi muuseumi. Iseenesest meil Türil on ju  "Türamu" täiesti olemas ja töökorras ja ka Näljaküla Konsumi Sõprade Seltsiga oleme korduvalt mõelnud Kalevi Konsumi juurde üllitada väikese koduloo nurga, kus oleks muuhulgas väljas näiteks huvitavad eksootilised pudelid, mida taaraautomaat oma piiratuses omaks ei tunnista ja muu teemakohane põnev materjal. Nii et variante on, aga mõlemi variandi kontaktisik on sama mees, info privas!
Üks väike võimalus on sellesse müsteeriumi selgust tuua, kui pudeli sisu ära konsumeerida ja katsuda vaadata asja seestpoolt, ehk siis sildi tagant. Ajaloos on olnud perioode, kus sellise strateegilise tähtsusega kauba tootja vääristas toodangu sildi tagakülje tootmiskuupäeva sisaldava templiga.
Ja lõpetuseks - nagu olen eelnevalt korduvalt rõhutanud, maailm on palju keerulisem ja müstilisem, kui tänapäeva dialektilisel materjalismil ja newtoni mehaanikal põhinev maailmaseletus suudab lahti mõtestada.
Ning pagana  kahju, et varalahkunud ksf! Näkiseppa siin enam ei ole, Peeter oleks kindlasti osanud selle konkreetse salapärase anuma kohta midagi kosta või oma kollektsioonist midagi analoogset lisada...
Tõnn, mis muidu selle artefaktiga (replicaga) plaanis on ette võtta, kas kavatsed taastada mustale numbrile või jätad originaalsesse leitud olukorda?
Tuli veel üks asi meelde, see 3.90 oli küll mahavisatud raha, oleks 22 kopikat juurde pannud, oleks juba täiesti töötava asja saanud soetada ja jkellelgi poleks tarvis praegu haiget pead vaevata selle magusa sola identifitseerimisega!
Vasta

(13-01-2025, 17:13 PM)tõnn Kirjutas:  Kapist tuli välja vana ja magus nastoika.

Veinisõbrad ?
Vasta

aitäh, maaks, viitamast et küsimus ei ole vääritu (oli nimelt oma teemat mitteväärivate küsimuste teemas) vaid igati väärikas: tõstsin uue päritoluotsingu Su viidatud kohta ehk siia teemasse Smile

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

No nüüd ma olen küll täielikult sokeeritud! Tesavuu, ma ütleks!
Kuule, Tõnn, mitu pudelit Sull seda kraami tegelikult on? Või tuleb mõni üksik pudel iga 10 aasta tagant kusagilt lagedale? Laudalakast heinte alt vms kohast?
Täielik müstika? Ja miks ma eelmist korda ei määletanud?  Sad
Aga ring tõmbub koomale, see magus toode peab olema toodetud ajavahemikus 1971 - 29.04.2015.
Vasta

Ikka sama pudel käib kappi ja kapist välja.
Lihtsalt nüüd leidsin mehe, kel julgust see pudel lahti keerata ja mekkida.

Ise ma ei julge.

Vasta

(14-01-2025, 13:14 PM)tõnn Kirjutas:  Ikka sama pudel käib kappi ja kapist välja.
Lihtsalt nüüd leidsin mehe, kel julgust see pudel lahti keerata ja mekkida.

Ise ma ei julge.
Nime poolest justkui mees ...
Kui kellelgi on probleeme alkohoolsete jookide, olgu see siis 12, 20, 25 või ka 40a vanade utiliseerimisega, siis teadke, et alati võib minu poole pöörduda! automoto.ee liikmetele on teenus 50% odavam ja taara tagastatakse soovi korral omanikule.
Kuulutus ei aegu  Big Grin  Big Grin Tegevuspiirkond Põhja-Eesti aga vajadusel ka Lääne-Eesti + saared.
Vasta

Ma arvan, et ksf! Tõnn ei pelga, ta lihtsalt ei taha tsüklisse kukkuda...
Aga olgu, ma võtan siis enda peale ülejäänud Eesti - Rapla, Käru ja Türi valla, Väätsa alevik kaasa arvatud ning Peipsiäärse Kuru ranna!
Türi Näljaküla piires võin ise järele tulla, kui muidugi tervis lubab ja väga si tt ilm ei ole ...
Vasta

Võin käe südamele panna ja tunnistada, et vähemalt tuhat kainet päeva tuleb kokku.
Ja seda järjestikku, mitte 10 aasta jooksul.

Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne