Autoregistri teema.

(09-01-2025, 10:30 AM)Jesper Kirjutas:  ....
kui sa juhtud olema see inimene (keda on vähemalt 95%), kes oma asjad jooksvalt korras hoiab ja ei ürita riigiga suhtlemisel ... niisama asju edasi lükata ...

Isiklikult ma ei saa üldse aru sellest numbrifetišist (mille alamliik on riiklikuregistreerimismärgifetiš) ...
ma ei tea, kui palju on minusuguseid, kes tõesti ei taha/viitsi kogu aeg järge pidada, mida riik lihtkodanikust tahab ja milliseid bürokraatlikke protseduure sunnib läbi tegema (vara omamisel jne) ning seega eelistab asju edasi lükata. Aga ju neid ikka üks jagu on, kes ei suuda pidevaid protseduurimuutusi jälgida ja järgida.

Aga numbrimärgifetiši koha pealt olen nõus. Mulle sobis vanasti võimalikult halvasti meelde jääv numbrikombinatsioon, mille alusel tuli ülevaatus teha sügisel, kuna soe garaaž puudub ja sai suvel remondi tehtud. Tänaste numbrituvastusseadmete ja ülevaatuse reeglite ajal on täitsa üks kama kõik.
Vasta

Jajah, omanikuvahetuse registrisse kandmine on tõepoolest hirmus "järje pidamine" ja "bürokraatlik protseduur".
Vasta

https://vikerraadio.err.ee/1609560965/re...jareldused
Vasta

Mul juhtus hoopis selline seik kus unus üks punase numbriga sportauto ringi vormistada ja uue aasta esimestel päevadel passis olev omanik on auto maha kandnud. Auto reaalselt olemas ja ka plaanitud see aasta kasutusse vötta.  Huvitav kuidas selle maha kandmise ennistamisega lood on?
Vasta

(15-01-2025, 00:27 AM)marauder Kirjutas:  Mul juhtus hoopis selline seik kus unus üks punase numbriga sportauto ringi vormistada ja uue aasta esimestel päevadel passis olev omanik on auto maha kandnud. Auto reaalselt olemas ja ka plaanitud see aasta kasutusse vötta.  Huvitav kuidas selle maha kandmise ennistamisega lood on?

Kunagi (2016) oli vaja kirjutada seletutuskiri ja TRAM spetsialist käis vaatas sõiduki üle, et VIN jmt oleks korrektne.
Vasta

(15-01-2025, 00:27 AM)marauder Kirjutas:  Mul juhtus hoopis selline seik kus unus üks punase numbriga sportauto ringi vormistada ja uue aasta esimestel päevadel passis olev omanik on auto maha kandnud. Auto reaalselt olemas ja ka plaanitud see aasta kasutusse vötta.  Huvitav kuidas selle maha kandmise ennistamisega lood on?

Toungue 
Tsitaat: Jajah, omanikuvahetuse registrisse kandmine on tõepoolest hirmus "järje pidamine" ja "bürokraatlik protseduur". @Jesper
vt postitusi #401 ja 402
Vasta

(15-01-2025, 12:18 PM)iisak Kirjutas:  

Kunagi (2016) oli vaja kirjutada seletutuskiri ja TRAM spetsialist käis vaatas sõiduki üle, et VIN jmt oleks korrektne.

See, mis kunagi oli, uues valguses enam ei päde sellisena. Annab ju omanik TRAM isepeedistuse keskkonnas digiallkirja, et auto on teadmata kadunud või keskkonnasõbralikult utiliseeritud.

Hea ksf! indreksirk ehk valgustab lähemalt, aga mulje on jäänud seadusemuudatusest tekkinud maagilise nupuvajutuse lõplikkusest ja pöördumatusest.
Vasta

(15-01-2025, 18:21 PM)v6sa Kirjutas:  Hea ksf! indreksirk ehk valgustab lähemalt, aga mulje on jäänud seadusemuudatusest tekkinud maagilise nupuvajutuse lõplikkusest ja pöördumatusest.
ma olen selgitustest aru saand, et omanikku, kes "kannab maha" alles oleva sõiduki hakatakse karistama ... ehk lähed auto ja müügipaberiga TRAMi ja registrijärgset omanikku hakatakse peedistama.
Vasta

(15-01-2025, 18:38 PM)honkomees Kirjutas:  
(15-01-2025, 18:21 PM)v6sa Kirjutas:  Hea ksf! indreksirk ehk valgustab lähemalt, aga mulje on jäänud seadusemuudatusest tekkinud maagilise nupuvajutuse lõplikkusest ja pöördumatusest.
ma olen selgitustest aru saand, et omanikku, kes "kannab maha" alles oleva sõiduki hakatakse karistama ... ehk lähed auto ja müügipaberiga TRAMi ja registrijärgset omanikku hakatakse peedistama.

Oled vast valesti aru saanud. See seadusepügal ei ole väga keeruline või mitmetimõistetav:

(61) Mootorsõiduk loetakse kadunud sõidukiks ja kustutatakse liiklusregistrist omaniku või tema pärija taotluse alusel, kui isik kinnitab, et käesoleva paragrahvi lõike 6 punktis 2 nimetatud sõiduk:
  1) on võõrandatud, ei ole tema valduses, võõrandamisleping ei ole säilinud ning omandaja ei ole ettenähtud aja jooksul esitanud taotlust registriandmete muutmiseks või...

Registreerimise/uuesti arvele saamise osas - kuna auto ei ole kustutatud põhjendusega 

4) mootorsõiduk või selle haagis on hävimise tõttu või nõuetekohase lammutustõendi alusel registrist kustutatud.

siis peaks olema võimalik minna olemasolevate paberite (teh pass, ostumüügileping) ja treileril autoga Transpordiametusse, lasta angaaris auto üle vaadata ja võtta auto taas registris tavapäraselt arvele, makstes parajalt jämeda riigilõivu ja registreerimistasu.
Vasta

Eks ma palun asja TA-l korda teha, aga kas keegi on kohanud oma masinatel arusaamatu päritolu (sh fikseerimise aeg) ja sisuga läbisõidunäitu?

Mul on masin, mille ostsin 01.03.2024 ja millega ise läksin TÜV-le alles sügisel. Kusagilt on aga TA andmebaasi ilmunud 13.03.2024 läbisõidunäit, mida pole vähemasti mu käes küll fikseeritud ning mis ei sobi ka muude näitudega ülemäära hästi (manuse "jõnks"):

Ning TÜV ajaloos 2024a talvel/kevadel ühtki sündmust ei ole. Eelmine omanikuvahetuski oli aastal 2020.

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

Ma usun, et sellise anomaalia rekord on kahjuks minul; tulistan puusalt kuna täpset numbrit ei taha vaadata;  6 800 000  kilu ja meetrit.
Avastasin selle täiesti juhuslikult ja see number sai sinna kirja tavalisel ülevaatusel.
Automobiilil on 5 numbriga odo ja isegi parima tahtmisega ei õnnestu sinna sellist 7 kohalist numbrit saada.
Tegelik oli sel hetkel muidugi 68 tuhat km. Nii juhtub kui ahv arvuti kallale lasta. Arvutil on sellest täis suva, graafik käib 6,8 milli peal ära, et pole asigi, enne seda ja ka peale seda anomaalset kuute milli, jooksevad kõik numbrid laisalt esimese saja tuhande suunas, mäletagi kas see 70 tuhhi on juba täis saand või pole. 
Veits nagu Äll Bandi keiss, kus esimese miljoni eest lubati Bandile uus auto, kui õnnestub näit fikseerida.

Probleemiga tegelenud pole, kas on lahendatav, ei tea. Kas on probleem, või hoopis "dokumenteeritud rekord", tont teab.
Vasta

TÜV-l on mullegi 5-kohalise näiduga masinale 6-kohaline näit tekitatud. Päris 7 kohta välja ei vedanud - ilmselt vajanuks see ahvi, keda parasjagu võtta polnud Smile
välja näeb see täitsa omapärane:

Mu praeguse juhu teeb huvitavaks see, et ma ei käinud ülevaatusel. Ei mõelnud selle peale ega näinud unes - ometi tekkis mingil suvalisel päeval andmebaasi näit, mida keegi ei saanud võtta ning mis ei sobi pilti.
Pärisin juba ka TA-lt, kes täpselt selle näidu tekitanud on ja kui see ülemäära usutav ei tundu, siis see "ennustatud vahenäit" kaotada.

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

Kas vahepeal mingit parandusmeedet või tagasikutsumist pole olnud? Mul proua sõiduk, 2020 uuena Eestist ostetud, käis 2023 aastal tagasikutsumise korras esinduses mingeid töid saamas ja siis ilmus sõiduki kontrolli vaatesse läbisäit, esimene ülevaatus selle sõidukiga sai tehtud alles 2024.

Vasta

Mina sain sellise näidu ark’is värvi vahetades, ülevaatusel hakati kohe jorisema et mingu ma tagasi korrigeerima, kuna vanurite puhul see ei koti siis lasin sel kõigel olla.

Karateturbo-kolm purki ja tiguWink
Vasta

(22-01-2025, 00:53 AM)spitfire Kirjutas:  Ma usun, et sellise anomaalia rekord on kahjuks minul; tulistan puusalt kuna täpset numbrit ei taha vaadata;  6 800 000  kilu ja meetrit.
Avastasin selle täiesti juhuslikult ja see number sai sinna kirja tavalisel ülevaatusel.
Automobiilil on 5 numbriga odo ja isegi parima tahtmisega ei õnnestu sinna sellist 7 kohalist numbrit saada.
Tegelik oli sel hetkel muidugi 68 tuhat km. Nii juhtub kui ahv arvuti kallale lasta. Arvutil on sellest täis suva, graafik käib 6,8 milli peal ära, et pole asigi, enne seda ja ka peale seda anomaalset kuute milli, jooksevad kõik numbrid laisalt esimese saja tuhande suunas, mäletagi kas see 70 tuhhi on juba täis saand või pole. 
Veits nagu Äll Bandi keiss, kus esimese miljoni eest lubati Bandile uus auto, kui õnnestub näit fikseerida.

Probleemiga tegelenud pole, kas on lahendatav, ei tea. Kas on probleem, või hoopis "dokumenteeritud rekord", tont teab.

Vanasõidukite rekordit üheksa miljoniga hoiab enda käes A155. Ise mitu korda ülevaatusel käinud, kus näit saab kirja nii, et üks ülevaataja hõikab autost teisele näitu, kes siis sisestab. Viga võimalik lugemisel + kuulmisel + sisestamisel. Vanasõidukite näitel (millel tihti pikk ajalugu => palju kordi olnud võimalusi eksida) on iga 15. selline üles (või alla!) jõnksuga.
Vasta

Häbenen, et see mulle ei meenunud ja et ma ise asja kokku ei pannud: masin käis tõesti parandusmeetme raames esinduses ja loogiline, et Revalis see näit fikseeritigi. Eks järgmise meetmega külastades (jah - tuleb veel minna) palun täpsustada, kas tegid nemad näitu fikseerides vea või näevad nad kuidagi läbisõitu, mis erineb veidi odomeetri ja VCDSi kuvatavast. Kui muidugi näevad, poleks ülemäära ebaloogiline seda ka mainida...

(palun mittemäletamis-altzheimeri diagnoosimisel kergendava asjaoluna arvesse võtta, et ma ise ei käinud esinduses - naine käis Smile )

(22-01-2025, 07:59 AM)Jarlis Kirjutas:  Kas vahepeal mingit parandusmeedet või tagasikutsumist pole olnud? Mul proua sõiduk, 2020 uuena Eestist ostetud, käis 2023 aastal tagasikutsumise korras esinduses mingeid töid saamas ja siis ilmus sõiduki kontrolli vaatesse läbisäit, esimene ülevaatus selle sõidukiga sai tehtud alles 2024.

Vasta

(22-01-2025, 12:12 PM)Andres_T Kirjutas:  
(22-01-2025, 00:53 AM)spitfire Kirjutas:  Ma usun, et sellise anomaalia rekord on kahjuks minul; tulistan puusalt kuna täpset numbrit ei taha vaadata;  6 800 000  kilu ja meetrit.

Vanasõidukite rekordit üheksa miljoniga hoiab enda käes A155. Ise mitu korda ülevaatusel käinud, kus näit saab kirja nii, et üks ülevaataja hõikab autost teisele näitu, kes siis sisestab. Viga võimalik lugemisel + kuulmisel + sisestamisel. Vanasõidukite näitel (millel tihti pikk ajalugu => palju kordi olnud võimalusi eksida) on iga 15. selline üles (või alla!) jõnksuga.

Kuna konkurents mulle üldjuhul meeldib, aga teine pleiss on ikkagi jama, siis see kannustas olukorda oma eheduses siiski kontrollima.
Jah, ka selles osas oleme samas võistlusklassis, et tegemist musta numbri pilliga.
Ja taaskord leiab kinnitust tõsiasi, et vanainimese mälupilti ei tasu uskuda. Tegelik regatud number on hoopis 5 823 476 km.
Sina jeerum küll, ma panin oma auto läbisõidu numbri lõdva randmega MILLIGA mööda? Aga kui nüüd pisut seedida, siis see nummer on sel (us ja a) autol ju miilides.
Kui see konverteerida km-ideks, siis saame ikkagi kena 9,3 milli km-i. Hea teada, et on ka "kaaskannatajaid" ja ootame uusi tulemusi.
Vasta

Pandi ka minu autol ülevaatusel mingi null juurde. Kui avastasin läksin tagasi ülevaatuse punkti ja kurtsin muret. Vabandasid ja  ära parandasid. Nädal hiljem oli korras mnt lehel ja ka graafikust jõnks läinud.
Juhtub.

Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne