KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri (osa 4)

Tere!
Traattakisti PEV - 15 jne, 47 oomi, 15 watti. Skeemil pole näidatud, milleks vajalik, seda ei oska öelda, pikka videot ei viitsi vaadata. Kindlasti on olemas mingid tänapäevased hiina analoogid nende roheliste junnide asemel kasutamiseks. Kindlasti on ka kõigil kusagil kodus selliseid rohelisi junne, aga ei pruugi neid üles leida.... vb pole seda junni seal ka üldse vaja, mina ei tea...
On ikka 47 oomi, mitte 470! Ja muidugi võib panna ka suurema võimsuse ja gabariidiga ning teist värvi junni, mul kodus aias on mingeid pruune junne isegi olemas...
Vasta

Skeemi järgi see laadija väga "loll" ei tundugi, lülituses leidub lausa paar transistori. Mäletaks justkui, et see seade reguleerib automaatselt laadimisvoolu tugevust, ise ennast vist muidugi välja ei lülitanud?
Vasta

Ma teen ka panuse 47 Om peale argumendiga, et 470 mega peale 15W maha kütta tahab sedavõrd hirmsat pinget saada, et ei julge kohe arvutadagi. Ja ega traattakistiga polegi väga reaalne nii suurtesse megadesse jõuda, kui üldse.

Lisa: võimalik asendus.
Vasta

Ma eriti ei imestaks, kui see takisti peaks piirama trafo (ja sealt edasi kogu aparatuuri) koormusvoolu. Kui takisti on katkestuses, siis kas lihtsalt ära väsinud või on seal veel midagi nihu läinud, trafo lühiskeerud või elektroonika poolel midagi lühises...
Vasta

(30-01-2025, 11:34 AM)stretch Kirjutas:  Skeemi järgi see laadija väga "loll" ei tundugi, lülituses leidub lausa paar transistori. Mäletaks justkui, et see seade reguleerib automaatselt laadimisvoolu tugevust, ise ennast vist muidugi välja ei lülitanud?

See laadija osa on väga lihtne. "Elektroonika" osa (kaks P216G transistori) teeb hoopis 220V. Ühesõnaga, selle skeemi järgi pole vaja üldse seda 30..40 oomist takistit kui akusi laadida tahta.
 - Tuleks lülitada lüliti "Elektrobritva 220V/Zarjadka" zarjadka peale ning testriga vaadata kas 220V on trafo klemmide 1 ja 2 vahel;
 - Kui on, siis testriga vaadata kas pinge on olemas 6V/12V dioodide poole minevatel otstel
 - Kui on siis testiga vaadata kas on alalis pinge ampermeetri mõlemal otsal laadija + klemmi suhtes
Jne

You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.
Vasta

mul kuuris 2 sellist laadijat. võin loovutada.
Vasta

(30-01-2025, 10:42 AM)maaks Kirjutas:  Edasi läks natuke keeruliseks, sest järgmises reas on 470m+5% või 47Om+5%  - minu loogika ja vene keele eripärade põhjal ennustatud 470mega oomi või siis 47 oomi ? Sad 

Vene keeles sõna 'Ом' ehk oom. Et see ei saa olla mega, tuleneb tõigast, et eesliide mega lühend on alati suur M. Väike m on milli. Seega megaoomise takisti kirjades on kas 'МОм' või 'Мом'.
...

Et suur- ja väiketähel on üüratu vahe, kiputakse tänapäeval ära unustama. Seda eriti arvutijuttudes, kus paljud on sigarahul oma millibittides sekundis netikiirusega. Saladuskatte all võib öelda, et sellise kiiruse korral on mõistlikum pidada paari tigu, kelle koja külge liimitud kirjake sihtkohta varem kohale jõuab kui neti kaudu saadetud sõnum.
Vasta

(31-01-2025, 02:05 AM)Scott Kirjutas:  Vene keeles sõna 'Ом' ehk oom. Et see ei saa olla mega, tuleneb tõigast, et eesliide mega lühend on alati suur M. Väike m on milli. Seega megaoomise takisti kirjades on kas 'МОм' või 'Мом'.
...

Et suur- ja väiketähel on üüratu vahe, kiputakse tänapäeval ära unustama. Seda eriti arvutijuttudes, kus paljud on sigarahul oma millibittides sekundis netikiirusega. Saladuskatte all võib öelda, et sellise kiiruse korral on mõistlikum pidada paari tigu, kelle koja külge liimitud kirjake sihtkohta varem kohale jõuab kui neti kaudu saadetud sõnum.

Hea selgitus! Tolaal või siis pigem natuke hiljem muutus valdavaks standard, kus suurusjärku määrav täht oli ühtlasi ka komakoha märgiks. Üsna andekas süsteem tegelikult. Kolme tüvenumbriga, millest üks oli täht, anti kogu info edasi.

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

Kas siin on tegemist mingi omaloominguga, et suurema kesta sisse (GAZ53) on paigaldatud vana/väiksem spido (GAZ51) ja kaugtule indikaatorlambi jaoks on puuritud ava?
Gaz näidikud
Vasta

(30-01-2025, 11:49 AM)margus61 Kirjutas:  Ma teen ka panuse 47 Om peale argumendiga, et 470 mega peale 15W maha kütta tahab sedavõrd hirmsat pinget saada, et ei julge kohe arvutadagi. Ja ega traattakistiga polegi väga reaalne nii suurtesse megadesse jõuda, kui üldse.

Asenduseks sobib ehk ka selline: https://www.oomipood.ee/product/ax17w_47r_47r_20w
Vasta

(31-01-2025, 15:58 PM)olli Kirjutas:  
(30-01-2025, 11:49 AM)margus61 Kirjutas:  Ma teen ka panuse 47 Om peale argumendiga, et 470 mega peale 15W maha kütta tahab sedavõrd hirmsat pinget saada, et ei julge kohe arvutadagi. Ja ega traattakistiga polegi väga reaalne nii suurtesse megadesse jõuda, kui üldse.

Asenduseks sobib ehk ka selline: https://www.oomipood.ee/product/ax17w_47r_47r_20w

Mulle tundub hoopis, et 470m tähendab 470 millioomi, ehk siis 0,47 oomi.
E: Pagan, kiiruga lugesin, liiga palju aega möödas vene elektroonikaga tegelemisest, 47 Om pigem
Vasta

(31-01-2025, 19:59 PM)aatom Kirjutas:  
(31-01-2025, 15:58 PM)olli Kirjutas:  

Mulle tundub hoopis, et 470m tähendab 470 millioomi, ehk siis 0,47 oomi.

Õhtust!
See on karmide meeste karm voorum, siin ei ole tunnetele kohta! Ja see siin  on sobiv hetk, kui vanad kibestunud peerud traHVo või konsumi tagant oma elukogemusega saavad noortele tegijatele öelda, et te, poisikesed, ilma elukogemuseta ja okupatsiooniaja karastuseta, ärge tulge siin oma tunnete ja emutsioonidega meid oppama!  Cool (ja milleks peaks olema säändsele kõrgtehnoloogilisele habemeajamisemasina invertorile trafo primaarmähisega jadamisi ühendatud 0,47 oomine 15 watine traattakisti, mis on kõigi reeglite ja GOST -i järgi keraamikasse valatud ja kauni tumerohelise glasuuriga kaetud?)
Vasta

Kalluri kasti alla vaja vaheraam teha 520X75 cm.
Materjaliks 50x50x5 mm ehk? Mis marki nelikanttoru kasutada?
https://www.metall24.ee/tooted/nelikanttoru
Vasta

(01-02-2025, 23:01 PM)ZIL 131 Kirjutas:  Kalluri kasti alla vaja vaheraam teha 520X75 cm.
Materjaliks 50x50x5 mm ehk? Mis marki nelikanttoru kasutada?
https://www.metall24.ee/tooted/nelikanttoru

Kui lai on auto raami tala? 50 mm tundub kitsavõitu...

Isegi 235 (сталь3) on seal piisava varuga, kuivõrd vaheraam ju koormat kandma ei pea. Silindri ja kallutuskõrvade juurde pead niikuinii lappe vaheliti laduma pinge laialilaotamiseks.

Kui suurt koormat see vaheraam peab suutma kanda?
Vasta

Vaid 3000 max 3500 kg.
Vasta

Sa peaksid küsimusele mõistliku vastuse saamiseks rohkem taustainfot andma. Mis sul selle vaheraami all on? Kas ta on sul kahe paralleelse talaga "veoautoraam" või näiteks kolmnurkne "käruraam"? Kallutad ainult taha või küljele ka? Kas su vaheraam on täies ulatuses alusraami peal või näiteks pikendab teda tagant või tasandab mingeid erinevaid tasapindu? Kui silinder on püsti, siis on jõud väiksemad, aga kui kallutussilider on tõste alguses suure nurga all (vertikaali suhtes), siis sellest tuleneb märkimisväärne horisontaalselt lükkav-rebiv-painutav jõud.
Vasta

Kus velje keskava saab suuremaks teha? Hea oleks Pärnu, aga sobib ka Tallinn
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: giordanobruno, 10 külali(st)ne