(12-04-2025, 09:58 AM)CORRADOg60 Kirjutas: Enne kui Hiinast tellima hakkan siis küsin siinse rahva käest kas kellegil Stihl 026-le kütusepaaki on pakkuda? Enda oma märgistab liig usinalt territooriumi...
Kus Sa siis nüüd niimoodi???? Siin on ju tohutud tippspetsidest maakad, kes teavad täpselt et mis on s.itt, palju s.itt kaalub jne. Kuidas siis nüüd selel ühe äärimisel juhul tänaseks KOLME alles jäänud "päris"tootja toodang katki on??? Stihl, Husqu ja Echo sest kõik teised on tänaseks iinas valmistatud s.itt siinsete "tohutute spetside" arvates!
Satud nende EDEVATE müüjate jurude ja kõrvad ajavad nende rumalusets sitavett! Üks on lollim kui teine, ainult plädisevad ja targutavad! Stokker, Mehka ja VLT on juba kui sõimusõnad... Peale Tarmo, kui lapsepõlvest tuttava nõmmeka, hukkumsit ei kannata enam kusagil käia. Tarmole sai öeldud otse et "räägi asjast" mitte ära aja bullshitti!
Kui ostsin uue mänguasja, kurtsin eestlasest vanahärrale Punase ladude tagakülje punkris, et võsakas lõpetas päevapealt sädeme tootmise. Vana pikalt ei arutanud, tüüpviga KÕIGIL et hooratas ja pool saavad otsa. Ütles et tellib ära, annab teada hinna ja kui on kohal, ise KIRJUTAS SELLE KAUSTIKUSSE, mitte mingisse edevassse IT-süsteemi! Paari päeva pärast andis helistades hinna teada, 90eurot, kinnitasin ja tellis ära. Tuli kohale, käisin järgi, eile lahkasin siis võsaka: IDEAALSES korras seest kõik detailid, kõik laagrid nagu uued, reduktor korras, poldid avanevad ja poel roostes etc. Installisin uue hoortatta ja süütepooli, esimene tõmme ja käib! Üle aasta Aspen sees sest 2024 kevadel ei käivitunud ja ma ei viitsinud tegeleda..., paak ei leki, voolikud on pehmed, nibu nagu tütarlapsel. 5 suve toimetanud, ühe siis seisis.
Jah, ma pole isegi väitnud et 154 oleks vigadeta - ma tunnen karjuvat puudust võsaketta kaitsest ja tegelikult peaks kallid profitraksid ka ostma - aga HOBIKS oma 8 hektari metsade peale piisav. Ma vaatan seda võsakat RAUAOSANA ilma lisavidinateta ja see on kvaliteetasi!
Jah, kui peaks 8h X 5päeva x 48 nädalat palgatööna asjaga tegelema, siis on parem asi parem. Sisi mängib rolli ka kütusekulu, mis vähemedevatel on natuke suurem. KAlli õige kütusega, mitte sodavsolgiga, tuleb see hinnavahe ruttu täis. Ja kui ma vajaks lühikese jämeda võlli ja sirgema reduktoriga tööriista, siis ma vist pigem
EI OSTAKS riistamarketi asja vaid leiaks vahendid päris õige asja jaoks. Aga ma ei eita, et kui pole proovinud, et hakka väitma et see
nakedsaw oleks lõpuni halb! Pole proovinud! Samas see 250 eurorubla ei ole jälle asi, mille pärast liiga palju põdeda! Kui ta ühe suve suudaks võsa ehk pohla kkt põõsarinnet lõigata siis KAS
odavaim sarnane "kõva" riist ikka on niipalju parem kui 4-kordne hinnavahe seda eeldaks???
HOBIKS, mitte palgatööks! Ma pole kindel et sarnaste näitajatega pillidel suur erinevus oleks! Nagu ka kettsael sõltub töö efektiivsus lõikeorganist ja selle teritatusest. Niipalju on et Husqul komplektis Balance X traksid on väga head, kuigi on veel paremaid, iina omad lauspask. Aga oh imet - ma olen "suure vaevaga" kõik need aastad hakkama saanud! Selle tunni tööd ma kannatan ära, rohkme ma ei viitsigi korraga teha! Samas eks ma selle liigutuse teen et ostan korralikud kandetraksid mis töötavad iga masinaga ja kauem kui need kestavad, see ~150 eurot on pigem seda väärt. Plaan on Maamessil midgai hääd pakkumist äkki saada. Ma võin ju neid ka jämedama võlliga
oranži vanakese küljes kasutada
Seega PLÄDISEJAD: kui kogemust pole, olge vait! Mul on kogemused reaalses töös ka absoluutse TIPPtöörisitapargiga mootorsaest traktorini - lihtsalt kas palgatööna või pigem on Sõbrad parimas mõttes töörisitahullud - siis vahed on sees VAID professionaalset palgatööd tehes! Kui on vajadus palgatöötajast minimaalse palga juures maksimaalne efektiivus välja pressida, alles siis hakkab asjal jumet olema! HOBIKS on sõge kulutamine aga rumalus. Raha on - keegi ei keela! Aga kodus hobiks ei sae mitte kunagi 500i võimeid ega ostuhinda ära! Mis veel metsatöö vs hobisk küttepuude tegemine. Langetus ja laasimine on sama, vahe tuleb sisse klotsitamsies. Täna lõigatakse masinaga muidugi hambaorgi mõõtu aga saemehed teevad pigem 5+meetrit "klotse". Ütleme metsas käsiharvester teeb 3 lõiget materjaliks, hobiks kütet tegija 45 lõiget et 40-sendist klotsi saada! Muu on sama. Üks vend peab tegema 15 tükki 3-palgi puud et saag saaks täsikoormusel samaplju tööd kui hobisk kütte tegija oma! See on FÜÜSIKA ja loogika paratamatus! Mida jämedamat klotsitad seda jõhkrama koormuse all saag enamuse ajast töötab. Laasimine ei tapa saagi, seda tapab jämeda läbilõikamine! SAed vee lklotsiks jämedat jalakat või toorest haaba... Pead sellist
saaresurma surnuaeda kltsitama, saab saag ikka meeletu koormuse osaliseks! Pildil on vana mis on teinud u. 1500 lõiget 35-sendistest tüvedest. Teeme arvutuse 6-meetrise palgi peale ehk 500 tükki 3-palgi mändi näiteks keskmise palgi keskläbimõõduga 35 sentimeetrit. See teeb kalkulaatori järg iei rohkem ega vähem kui 775 tihu männipalki!!! Ehk mu 99-eurone odavsaag, mis on siinsete "tola-ässade" väitel "ilgeim s.tt", on saaginud ekvivalendina 775 tihu materjali! Langetus ja laasimine on sama, tuletan meelde!
JUBE S.TT SAAG ON!
Ja ringiga tagasi: kuis saab olla, et Saksa gigamnegahüpersuper tippkvaliteedil on äkitselt nii labane asi kui kütusepaak katki??? Ennekuulmatu lugu peale vähemalt veerandit sajanidit tööd sest 026 lõppes kusagil sajandivahetuse kandis ära

OK, tegelikult peaks siinsete tolaässade mõttes Stihl susia iseparanev olema. Umbes nagu lollidemaa rahapuu...