Mootorsaag - hooldus ja remont ning turg

Katalüsaator?Väiksematel Stihlidel sulatab õlipaagi ära.Tänapäev!Nendest "välismaa" omadest ei tea palju.
Vasta

(03-04-2025, 17:07 PM)PlyVal64 Kirjutas:   
Aga ÜKS küsimus on: sumpa hõõgub seest, on see normaalne???
....

Sama arvamus, stihli ms170, KAT kirjaga summutit päris punasena pole näinud, aga kuumatihendi õlipaagi ja summuti vahel põletas kiiresti läbi. Lisaks kogu tolm ja puru mis sinna summuti peale kogub... Kujutan ette mis juhtuks kui kuiva puitu peaks pikalt saagima.

Vasta

Võib ehk proovida hapnikku, (e. pööret) pisut maha keerata. Kunagi rämeammu trehvand sarnase juhtumi pääle. Ise sehkendand küll aint Svedu ja Saksa saagidega. Käisin aga noore mehena siis ühe linnafirma mansaga metsa lõikamas, siis meil üks tüüp oli omale ostnud miskise "noname" sae, ei mäletagi enam, mis märki jo ta miski hiinakas olnd... Raske ramp oli  ja kütet võttis hullult, õieti käia ei taht. Olin siis abiks ja timmisin käima, sai tuurid peris hääks, siis aga ilmnes sarnane häda, miski poole tunni paugutamise peale sumpa kärtspunane, vaat et ümbrist ära ei sulata.... Kruttisin siis natu tagasipidi, et veel enam-vähem saagida kannatas aga sulama ei kippund. Õige asi ta igatahes ei olnd.

loll on loll olla.
Vasta

(04-04-2025, 01:30 AM)IIIFFFAR Kirjutas:  Võib ehk proovida hapnikku, (e. pööret) pisut maha keerata. ....

Kui hõõguv summuti häirib, siis muud teha ei saagi.

Priit, palju sae põhjagaasil koormuseta pöörded on? Tervislik on lasta tehase maksimumist tuhande jagu alla. Saab mootor rohkem määret ja jääb suurem varu jahutusele.

Positiivne on see, et hõõguvast summutist ei saa enam välja lennata hõõguvaid tahmatükke Big Grin

Vaadake pimedas oma saagide summuteid peale pikemaid põhjagaasisessioone. Üldiselt helendavad need kõik.
Vasta

Saan ma õigesti aru et tegemist on hõõguva rohepöördega?
Vasta

(03-04-2025, 18:09 PM)tcumen Kirjutas:  Nad soovitavad päris saag osta ....

Ma julgen täna küll väita reaalsetele kogemustele tuginedes et need "päris"saed ei sae kuidagi paremini aga kohe kindlasti on nad kordi sitema käivitumisega ja pidevalt katki! Rääkimata arusaamatust hinnastamisest. 

Mis aga probleemi olemust puudutab, sisi proovin hapnikku maha keerata, äkki saab ka küttekulu maha. Samas on see paratamartu, et VÕIMUS tuleb vaid kütuse hulgast ja nimeks torque ja pööretest, ei muust! Puhas füüsika mida ei muuda miski. Töömaht 58 kupsi on juba bigblocki algus ja 12K rpm kõrged pöörded. See annab saeketile kiiruse, sealt tööefektiivsuse aga paratamatu tulem on suurel hulgal kuumi gaase Big Grin Dragracingus või paugutajaga ralliautol on leek tore asi, kuivas metsas mitte niiväga Wink 

Et lähen siis risti vastupidi kui autodel tehakse - õhku ja kütust maha? Big Grin
Vasta

Nu, kahetaktimotol ju silkusse jõudev bens ühtlasi natu ka jahutuseks....

loll on loll olla.
Vasta

(05-04-2025, 21:12 PM)PlyVal64 Kirjutas:  Ma julgen täna küll väita reaalsetele kogemustele tuginedes et need "päris"saed ei sae kuidagi paremini aga kohe kindlasti on nad kordi sitema käivitumisega ja pidevalt katki! Rääkimata arusaamatust hinnastamisest. 
...

Kas Hecht käivitub ilma nööri tõmbamata? Või milles seisneb "parem käivituvus"?

See "pidevalt katki" kipub osaliselt olema ka kõrgemat hinda maksva kliendi kõrgemast ootusest sae seisukorrale, mistap ka väike kõrvalekalle liigitub kergest esinduse tehniku tähelepanu nõudvaks rikkeks.

Selle vastu ei saa, et pisikesed kahetaktimootorid on ülitundlikud segu koostisele ja kui karbus mingi jama toimub, on kohe häda majas. Või kütus juhtub olema "standardile vastav".
Vasta

(06-04-2025, 08:29 AM)v6sa Kirjutas:  
(05-04-2025, 21:12 PM)PlyVal64 Kirjutas:  Ma julgen täna küll väita reaalsetele kogemustele tuginedes et need "päris"saed ei sae kuidagi paremini aga kohe kindlasti on nad kordi sitema käivitumisega ja pidevalt katki! Rääkimata arusaamatust hinnastamisest. 
...

Kas Hecht käivitub ilma nööri tõmbamata? Või milles seisneb "parem käivituvus"?

See "pidevalt katki" kipub osaliselt olema ka kõrgemat hinda maksva kliendi kõrgemast ootusest sae seisukorrale, mistap ka väike kõrvalekalle liigitub kergest esinduse tehniku tähelepanu nõudvaks rikkeks.

Selle vastu ei saa, et pisikesed kahetaktimootorid on ülitundlikud segu koostisele ja kui karbus mingi jama toimub, on kohe häda majas. Või kütus juhtub olema "standardile vastav".

Ta käivitub ÜHE tõmbega, mitte ei pea seda tuhat korda sikutama nagu neid edevaid! Minu uuel on mingitlaadi elastolaadne sees või miski muu, igastahes soojast on ÜKS nõks ja käib, kusjuures ma ei pea loomajõudu rakendama. Mida ei saa öelda Sõbra ja minu siiani lemmiku Stihli või naabripoisi Husqu kohta, kellega koos me saagisime. Sama oli ka Luual, kus neid ässasid käima ajada oli piin. Mulle meeldib tihti saagi sesima panna kui oksi koondan jne, aga ka selle hõõguva sumpa pärast või ka lihtsalt hetelisel hingetõmbel ja vedeliku tarbimsiel. Minu saag PEAB soojast "veerandist pöördest" käima minema ja see on peaaegu kõige tähtsam kvaliteedi tunnus minu jaoks. Selles osas oli ka Dolmar viimsepäält. Ja selles on tõesti akusaed ületamatud, ainult et 6 liitrit Aspenit tähendaks 1000+eurorublase akusaega u. 4 korda kauem tööd sama koguse tegemiseks. 

OT, vanatehnikajutt: Siin meenub mulle vana Wermachti tsiklisõduri, kadunud uunikmotolase Heino Reinjärve räägitu Tudu Motol aastal 1998 Big Grin Kui neil ei läinud tsikkel ESIMESEST löögist käima siis nad pidid seda LÜKKAMA mingi teatud maa-aja ja see polnud just vähe. Mingid jamad olid veel... Ühesõnaga pidi tsiklimees oma masina nii häälde saama et käsu peale püsti hüpates ÜHEST löögis käis ja läks! Teine käimalöök oli juba kõva karistus. Kolmandat tahtnud küsidagi...võime vaid aimata Wink Kuidas Reinjärve BMW käima läks, demonstreeris ta alati heal meelel! OT out.  

"Pidevalt katki" tähendab aga seda, et kõik need autotuunid ei toimi, needsinased käivitusprobleemid jms, lisaks sama mis mul Dolmaril, mis ka ju kvaliteetsaag, et süüted hävivad etc. Vana Hecht käib siiani nagu kellavärk, PAUGUST käima, ei leki, õlipump töötab etc - lihtsalt ma tahtsin omale järgmist mänguasja ja lihstalt ostsin Big Grin No ja et oleks igas majapidamises "üks" saag kohapeal ka. JA küttepuu ruumimeeetrites on ta ennast juba kohjaga tagasi saaginud Big Grin 180 euro eest saab täna 3ruumi halge...

Karpa olla Walbro, ilma pumpnibuta. Peaks olema täista söödav toode.
Vasta

Nu minul on hechti võsalõikuri-laadne toode. Tõesti, käivitub hästi, nagu ka eelmine võsalõikurilaadne toode, mis oli nii hiina oma, et tal polnud isegi nime. Odavad olid nad muidugi mõlemad.

Kahjuks ei saa ma ülejäänud osas nii entusiastlik olla - krdi raske tükk, millelt kõik kõiksugused kummist ja plastist pudinad tahavad jalga lasta. Nii tüütu, et ma olen endale lubanud, et see jääb viimaseks hiina/ilmanimeta võsalõikuriks ja olgu mul teda paar tundi aastas vaja, kas võtan rendist või ostan korraliku, kui see pill loojakarja läheb.

Ehk siis pika jutu kokkuvõte on see et noname värkidega sõltub joppamisest ja nädalapäevast, kas saad endale kasutatava tööriista või komposiitnuia.

PS Echo saag käib väikese puhastamisega seitsmendat aastat...ja kah käivitub soojalt esimesest tõmbest.
Vasta

Selle Hechti "Ühe tõmbe käivitus" on mööduv nähtus.
Piisab vaid sellest kui olulised kummdetailid (karbussi ja silindri vahetükk) kõvaks lähevad või bensuvoolik rabedaks muutub.
Siis avastad, et neid osasid ei saa asendada ja lendab see saag varuosade riiulile.

Iseõppinud spetsialist - energeetika valdkonnas.
Vasta

(07-04-2025, 22:00 PM)tõnn Kirjutas:  Selle Hechti "Ühe tõmbe käivitus" on mööduv nähtus.
Piisab vaid sellest kui olulised kummdetailid (karbussi ja silindri vahetükk) kõvaks lähevad või bensuvoolik rabedaks muutub.
Siis avastad, et neid osasid ei saa asendada ja lendab see saag varuosade riiulile.

Kui kaua mul see vana 99-rublane Hecht ühetõmbepill juba on??? Võlusõna on ASPEN! Jah, võsakal sai süüde otsa peale 5 aastat tööd, just tõin uue sest 95 rubla koos veel ühe katkise vidinaga on ikkagi odavam kui uus osta. 

Aga nüüd asjast. Tollele 58-kupsisele kõige lähem mitte-noname poolamatööri saag oleks Echo CS-4510ES soodushinnaga 499€. Hinnavahe 2,78-kordne või 320 eurot!!! Selle 320 euro eest saan ma praegu 15 kankut Aspenit osta mis on nii palju et odavsaag saab otsa ja võib prügimäele kolida. Flexoil tahtis minult äsja kahe kanku eest 41,48€. Selel raha eest saam ka 10 kankut Aspenit, mitu ketti ja varulati. JNE! Hetkeseisuga olen ma kulutanud 200 eurot et ära teha hulk puid ja naabritüdruk tahab mingi osa tööst/kulust vägisi kinni ka maksta. 
Saepüksid Class2 on need siin teemas miski 18-eurostena ABCst välja ujunud Dolmarid, jakk 3-eurone vaestepoeA1000 asi, saapad 18-eurosed USA pahnapoest GoreTex-Wolverined, ainus "kallis" asi on kiiver. Talvekindad ka, needki Oregonid. Konks ja tangid 4-5 eurosed Ändimännist, langetuslabidas ja kummarid korralik Husqu, sünnipäevakingid mõlemad. 

Samas võib arvutuse teha ka sedapidi: 320 euro eest saab lihtsad salopett-saepüksid (119€), kiivri (50€), sarekaitsega kindad (35€) ja lihtsad turvakummari (119€). Ehk ma ei näe mitte ainsamat põhjust ka arutult raha raisata mingile väidetavalt paremale saele. Õigemini on see paremus nii olematu kodumetsa ja hobi tasemel. Selle legaalse 20 tihu + võsalaadse jaoks aastas ei ole midagi rohkem vaja. Mina saaks teha 60 + Sõbrad, miski 120-140tm võiks iga aasta rahus teha. Kui ma kulutan ~10 ruumi.... ja Sõbrad ka igaüks "mõne" kaminasse või saunaahju.
Vasta

Sa ikka ei jäta lootust ja loobid pärleid sigade ette...

Kui sa oled rahul, siis mine ja sae ja tunne rõõmu. Las teised laristavad ja toidavad maailmamajandust.
Vasta

Enne kui Hiinast tellima hakkan siis küsin siinse rahva käest kas kellegil Stihl 026-le kütusepaaki on pakkuda? Enda oma märgistab liig usinalt territooriumi...
Vasta

(12-04-2025, 09:58 AM)CORRADOg60 Kirjutas:  Enne kui Hiinast tellima hakkan siis küsin siinse rahva käest kas kellegil Stihl 026-le kütusepaaki on pakkuda? Enda oma märgistab liig usinalt territooriumi...

Kus Sa siis nüüd niimoodi???? Siin on ju tohutud tippspetsidest maakad, kes teavad täpselt  et mis on s.itt, palju s.itt kaalub jne. Kuidas siis nüüd selel ühe äärimisel juhul tänaseks KOLME alles jäänud  "päris"tootja toodang katki on??? Stihl, Husqu ja Echo sest kõik teised on tänaseks iinas valmistatud s.itt siinsete "tohutute spetside" arvates!  
Satud nende EDEVATE müüjate jurude ja kõrvad ajavad nende rumalusets sitavett! Üks on lollim kui teine, ainult plädisevad ja targutavad! Stokker, Mehka ja VLT on juba kui sõimusõnad... Peale Tarmo, kui lapsepõlvest tuttava nõmmeka, hukkumsit ei kannata enam kusagil käia. Tarmole sai öeldud otse et "räägi asjast" mitte ära aja bullshitti! 

Kui ostsin uue mänguasja, kurtsin eestlasest vanahärrale Punase ladude tagakülje punkris, et võsakas lõpetas päevapealt sädeme tootmise. Vana pikalt ei arutanud, tüüpviga KÕIGIL et hooratas ja pool saavad otsa. Ütles et tellib ära, annab teada hinna ja kui on kohal, ise KIRJUTAS SELLE KAUSTIKUSSE, mitte mingisse edevassse IT-süsteemi! Paari päeva pärast andis helistades hinna teada, 90eurot, kinnitasin ja tellis ära. Tuli kohale, käisin järgi, eile lahkasin siis võsaka: IDEAALSES korras seest kõik detailid, kõik laagrid nagu uued, reduktor korras, poldid avanevad ja poel roostes etc. Installisin uue hoortatta ja süütepooli, esimene tõmme ja käib! Üle aasta Aspen sees sest 2024 kevadel ei käivitunud ja ma ei viitsinud tegeleda..., paak ei leki, voolikud on pehmed, nibu nagu tütarlapsel. 5 suve toimetanud, ühe siis seisis. 
Jah, ma pole isegi väitnud et 154 oleks vigadeta - ma tunnen karjuvat puudust võsaketta kaitsest ja tegelikult peaks kallid profitraksid ka ostma - aga HOBIKS oma 8 hektari metsade peale piisav.  Ma vaatan seda võsakat RAUAOSANA ilma lisavidinateta ja see on kvaliteetasi! 

Jah, kui peaks 8h X 5päeva x 48 nädalat palgatööna asjaga tegelema, siis on parem asi parem. Sisi mängib rolli ka kütusekulu, mis vähemedevatel on natuke suurem. KAlli õige kütusega, mitte sodavsolgiga, tuleb see hinnavahe ruttu täis. Ja kui ma vajaks lühikese jämeda võlli ja sirgema reduktoriga tööriista, siis ma vist pigem EI OSTAKS riistamarketi asja vaid leiaks vahendid päris õige asja jaoks. Aga ma ei eita, et kui pole proovinud, et hakka väitma et see nakedsaw oleks lõpuni halb! Pole proovinud! Samas see 250 eurorubla ei ole jälle asi, mille pärast liiga palju põdeda! Kui ta ühe suve suudaks võsa ehk pohla kkt põõsarinnet lõigata siis KAS odavaim sarnane "kõva" riist ikka on niipalju parem kui 4-kordne hinnavahe seda eeldaks??? HOBIKS, mitte palgatööks! Ma pole kindel et sarnaste näitajatega pillidel suur erinevus oleks! Nagu ka kettsael sõltub töö efektiivsus lõikeorganist ja selle teritatusest. Niipalju on et Husqul komplektis Balance X traksid on väga head, kuigi on veel paremaid, iina omad lauspask. Aga oh imet - ma olen "suure vaevaga" kõik need aastad hakkama saanud! Selle tunni tööd ma kannatan ära, rohkme ma ei viitsigi korraga teha! Samas eks ma selle liigutuse teen et ostan korralikud kandetraksid mis töötavad iga masinaga ja kauem kui need kestavad, see ~150 eurot on pigem seda väärt. Plaan on Maamessil midgai hääd pakkumist äkki saada. Ma võin ju neid ka jämedama võlliga oranži vanakese küljes kasutada  Toungue  

Seega PLÄDISEJAD: kui kogemust pole, olge vait! Mul on kogemused reaalses töös ka absoluutse TIPPtöörisitapargiga mootorsaest traktorini - lihtsalt kas palgatööna või pigem on Sõbrad parimas mõttes töörisitahullud - siis vahed on sees VAID professionaalset palgatööd tehes! Kui on vajadus palgatöötajast minimaalse palga juures maksimaalne efektiivus välja pressida, alles siis hakkab asjal jumet olema! HOBIKS on sõge kulutamine aga rumalus. Raha on - keegi ei keela! Aga kodus hobiks ei sae mitte kunagi 500i võimeid ega ostuhinda ära! Mis veel metsatöö vs hobisk küttepuude tegemine. Langetus ja laasimine on sama, vahe tuleb sisse klotsitamsies. Täna lõigatakse masinaga muidugi hambaorgi mõõtu aga saemehed teevad pigem 5+meetrit "klotse". Ütleme metsas käsiharvester teeb 3 lõiget materjaliks, hobiks kütet tegija 45 lõiget et 40-sendist klotsi saada! Muu on sama. Üks vend peab tegema 15 tükki 3-palgi puud et saag saaks täsikoormusel samaplju tööd kui hobisk kütte tegija oma! See on FÜÜSIKA ja loogika paratamatus! Mida jämedamat klotsitad seda jõhkrama koormuse all saag enamuse ajast töötab. Laasimine ei tapa saagi, seda tapab jämeda läbilõikamine! SAed vee lklotsiks jämedat jalakat või toorest haaba... Pead sellist saaresurma surnuaeda kltsitama, saab saag ikka meeletu koormuse osaliseks! Pildil on vana mis on teinud u. 1500 lõiget 35-sendistest tüvedest. Teeme arvutuse 6-meetrise palgi peale ehk 500 tükki 3-palgi mändi näiteks keskmise palgi keskläbimõõduga 35 sentimeetrit. See teeb kalkulaatori järg iei rohkem ega vähem kui 775 tihu männipalki!!! Ehk mu 99-eurone odavsaag, mis on siinsete "tola-ässade" väitel "ilgeim s.tt", on saaginud ekvivalendina 775 tihu materjali! Langetus ja laasimine on sama, tuletan meelde! JUBE S.TT SAAG ON!

Ja ringiga tagasi: kuis saab olla, et Saksa gigamnegahüpersuper tippkvaliteedil on äkitselt nii labane asi kui kütusepaak katki??? Ennekuulmatu lugu peale vähemalt veerandit sajanidit tööd sest 026 lõppes kusagil sajandivahetuse kandis ära Big Grin  OK, tegelikult peaks siinsete tolaässade mõttes Stihl susia iseparanev olema. Umbes nagu lollidemaa rahapuu...
Vasta

Peremees, ma nüüd natuke utreerin, aga su argumentatsioon on ligikaudu sama, kui et dacia ja mersu on tegelikult sama asi. Neli ratast all, uksed ees ja roolirattaga saab suunda muuta. Et sa oled oma daciaga juba kolsada tuhat aspeniga läbi ajanud ja mootor nagu uus. Mis iseenesest ei pruugigi olla üldse vale.

Aga et aus oleks siis viska need kilod ka kokku, mis sa ekstra tõstma oled pidanud, vähemalt esivanema 36 eur saag (no ei ole hecht, on täitsa nimetu punane toode) lärmab oluliselt valjemalt ja väriseb rohkem. Sul vedas ilmselt rohkem, sellel punasel oli esimene latt väheke sinise esmaspäeva toode jne. Sa võid muidugi vastu väita, et see latt tühi ei maksa ju suurt midagi, pane uus külge ja lase edasi...mis on põhimõtteliselt õige, aga ebameeldiv ikkagi.

Ehk siis sa oled kvantiteedi kokku võtmisega hästi hakkama saanud, nüüd peaks kvaliteedi ka kuidagi valemisse tooma.  Või siis selgelt välja ütlema et sul on pohh, mis ta kaalub palju ta lõugab ja väriseb, peaasi et saeb.
Vasta

Ei utreeri üldse, täpselt seda üliautoriteet ju väljendaski. Oma idiootselt üleoleval viisil.

Plastkestaga paagi äralõhkumiseks piisab ühest halvast käestpanekust õige kaika otsa. Või mootori tagumise kinnituse purunemisele järgnevast läbihõõrdumisest. 

Nelja aastaga magneetumuse kaotanud hooratas on muidugi muljetavaldav.
Vasta

(29-11-2024, 12:06 PM)PlyVal64 Kirjutas:  Tere jälle! Otsustasin automoto- ja vanatehnika-alase tsölibaadi lõpetada Big Grin Paras mitmekuuline paus, mida on tehtud ka alkoholist jne. Suitsuvaba paus on juba 8 aastat ja see jääb igaveseks, nii on otsustatud. Ehk sõltuvuse ravi. 

Ravi pole olnud eriti tulemuslik, vähemalt kõrvalt vaadates on kõik endistviisi jälle....

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

Kunagi oli vanadest saagidest ka teema, ei leidnud. Panen siis siia: https://www.youtube.com/shorts/A5VdLl40xNA

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

Miks selle võsaketta kaitse järele nii suur puudus on?
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 9 külali(st)ne