Tööriistadest

See 18v makita imeja sobib küpsisepuru ja liiva koristamiseks jalamatilt ning ka kruustangide ümbruse koristamiseks. Sobib mõnekümnesekundilisteks tööotsadeks, milleks suure voolikuga tolmuimeja väljaotsimine oleks ajaraiskamine. Ummistub ülikiiresti, kuna ei kasuta tolmukotti. Õnneks on masin suruõhuga lihtsalt puhastatav.
Parim omadus on minuarust see, et kui kuskile seina vaja auku lasta, jääb tuba puhtaks, kui võtad imeja ühte ja trelli teise kätte.
Aliekspressist võib kohe paarieurose päästiku mikrolüliti tagavaraks ära tellida, neid kulub. Makservis maksab u. 7 eur.
Kassikarvade koristuse võid ära unustada, kui neid just otse kassi seljast ära ei ime. Meie foorumi kodukassil on selles osas kindlasti nippe, mida jagada.

Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Mul on DCL 180 ja 5A aku(laen ca korra kuus ja siis ka tühjendan, tavaliselt on umbselt täis). Vajasin just kassikarvade, liiva ja muu sellise jaoks(kaks pikajuukselist majas). Vaipu pole, sileda põrandaga töötab, voodist saab väikse harjaga ka kassikarvad kätte. Enne ostmist proovisin-mõttetu, aga bauhofis oli odavmüügis 23 rahaga ja nii ostsingi ning olen rahul. Viiekümnega ei ostaks, vaataks pigem korralike ja kallimate hiinlaste poole.Aga robotile ja tavaimejale lisaks sobib minule hästi.Kassilt karvu seljast kätte ei saa, selleks on juhmega philips(imelikud kassid mul-üks naudib tolmuimejaga nühkimist ja teine voodi all peidus kui tolmukas töötab)
Vasta

(16-05-2025, 23:32 PM)Marko Kirjutas:  https://www.makserv.ee/toode/akutolmuime...0zb-akuta/

Aegajalt tekib tunne, et selline võiks olemas olla.

Ma nimetan sedasama masinat enda kõige paremini kulutatud 30..40 euroks. Soetatud millalgi 6..7a tagasi.
Kodus on roboti täienduseks, maale tassitud vana sabaga tolmuimeja on aga Makita töötuks muutnud.
Autod hoian kah sellega puhtad - see on ainuke töö, mille puhul võimsust rohkem tahaks.

Lülitiga tekkis suht kiirelt mingi teema, aga see sai kuidagi ravitud - ilmselt käis kokku-lahku ja sai mingi toe kontaktile.

Kes imurit nii tõsiselt kasutab, et sodianum/filter täis saavad, neile on tsüklon. Mul nii tõsist tööd ei tee. Kompressorit näitan filtritele harva - neile piisab ka niisama puhtaksrapsimisest.

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

Lisaks väikese lahtimõtluse korras mustuseprobleemile alternatiivse vaate. Eeldab olemuselt ka veidi teistsugust probleemi, kui teemaalgataja kogukonnale pureda andis, aga pole sarnasest tulemusest ka kuigi kaugel.
Üks halb sõber tutvustas mind paar aastat tagasi noname akupuhuriga. Näeb välja nagu steroidiel akudrell, antud juhtumil soetatud alist, kasutab makita akulahendust. Kui esmalt tekkis küsimus - milleks nad midagi sellist on välja mõelnud ja teoks teinud, siis nüüd küsimust enam sedavõrd kategoorilises vormis ei esitaks. Kui rääkida autost, siis enne tolmuimeja kasutamist, või siis pärast suurema sodi imemist ja enne põhjalikumat lõppviimistlust väga hea vahend salongi puhastamiseks. Või kus iganes, kui sul on vaja operatiivselt minema puhuda puru, laastu vms. Ja kasuta alati kaitseprille, lisaks siia juurde kohustusliku turvasoovituse.
Kõvematel meestel on kindlasti suruõhk koos V4 kompressori, 100meetrise torustiku ja 20m3 paagiga, aga kui pea samasuguse tulemuse annab odav hiina junn, siis paneb see ehk ilmaelu veidi ümber mõtestama.

esimene ettejuhtuv näide tutvustatud tootest
Vasta

Puhur viib mustuse teise kohta, mitte ei kogu seda kokku.
Osa peenemast laiali puhutavast mustusest jõuab kopsudesse. Edu!
Vasta

(17-05-2025, 14:09 PM)13piisab Kirjutas:  Ma nimetan sedasama masinat enda kõige paremini kulutatud 30..40 euroks.

Oskad ehk mudelit nimetada?
Suhteliselt põnev lõpp muidu valdavalt minooris kulgenud juttudele....

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

(17-05-2025, 19:01 PM)alfredo Kirjutas:  Kõvematel meestel on kindlasti suruõhk koos V4 kompressori, 100meetrise torustiku ja 20m3 paagiga, aga kui pea samasuguse tulemuse annab odav hiina junn, siis paneb see ehk ilmaelu veidi ümber mõtestama.

Millest tõukub selline räige vaenulikkus korralikku tööriistaparki omavate inimeste pihta?

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

(18-05-2025, 01:02 AM)Marko Kirjutas:  
(17-05-2025, 19:01 PM)alfredo Kirjutas:  Kõvematel meestel on kindlasti suruõhk koos V4 kompressori, 100meetrise torustiku ja 20m3 paagiga, aga kui pea samasuguse tulemuse annab odav hiina junn, siis paneb see ehk ilmaelu veidi ümber mõtestama.

Millest tõukub selline räige vaenulikkus korralikku tööriistaparki omavate inimeste pihta?

@Marko
Millest ometi selline valulikkus?

Kas oleme AMF-is juba sedakaugele jõudnud, et igale kergelt irooniamaigulisele võrdlusele peab automaatselt panema lõppu sildi @aroonia, nagu olen kuskilt lugenud, mida peab kirjutama, kui soovid öelda iroonia...mingit vaenulikkust polnud vähimalgi määral plaanis edastada. Vabandan veelkord, kui Teie peo rikkusin ja luban, et enam ei tee. Kuigi olen seda juba mõned korrad lubanud, kuid libastusin jälle, nagu näha.

Mul endalgi on korralik kompressor koos vajalikuga olemas, lihtsalt kogu kupatuse võrdlus pihku mahtuva laualt haaratava odava junniga ei kannata üldsegi võrdlemist(kompaktsus, kiirus).
Ja ikka on igaks ettevõtmiseks oma töövahendid - ehk kord kuus vean ka mina oma voolujoonelise kere keldrisse õhusüsteemi käivitama ning vastupidi.

@Telc
Tolmu sissetõmbamise või mitte kohta - mul on juba tõesti täiesti ükskama, harjutatud on üle kolmekümne aasta ja hääleka pensionäärina riigieelarvet lüpsma jääda pole jätkuvalt plaanis. Nii see elu on kord läinud ja teha pole enam eriti midagi. Kõlab ehk veidi hoolimatult, aga oleme siiski realistid. Eilsete uudiste valguses võiks öelda, et siiani on isegi hästi läinud.

Loomulikult tekib südames soe tunne, kui keegi minu tervise pärast võtab muret tunda : )
Nojah ja ega ma sellega nüüd päevad otsa kuskil siseruumides tuumapommi meisterdamise jääke laua taha ei puhu, pigem välioludes eelpool kirjeldatud viisil. Palju hullem nuhtlus minu jaoks on praegune aastaaeg, kui kõik õitsele puhkeb ja siristab
Vasta

(18-05-2025, 08:25 AM)alfredo Kirjutas:  
(18-05-2025, 01:02 AM)Marko Kirjutas:  

@Marko
Millest ometi selline valulikkus?

Kas oleme AMF-is juba sedakaugele jõudnud, et igale kergelt irooniamaigulisele võrdlusele....

Hm, kui see on kerge iroonia, siis on meid siin hulgim, kes irooniast aru ei saa. Aga see selleks, sallivuse ajastu ja erinevus nikastab.

Küll pani kulmu kergitama, et tolmuimejaküsimuse peale (mis on paraku väga õigustatud, kuivõrd see akuimur ei ole kuidagi oma lubaduste kõrgusel) pakutakse prahi laialipuhumise priboori.

Huvitava kokkusattumusena lasin eile diagonaalis üle viimase TM ehituslisa TEMU tööriistade "võrdluse" kirjutisest ja sealgi tõdeti, et hiinamaised odavad asjad teevad hädavajaliku ära. Mõnda aega. Peaaegu soovitud viisil. Aga siiski mitte päris... Isiklik kogemus kinnitab: esmalt ostad odava junni ja siis korraliku. Kui on vaja. Enamasti tegelikult ei ole. Aga kuradi mõnus on hästi kätepassiva asjaga teha esimese korraga nii, nagu plaanisid, selmet vähem valu tegevat haaret otsides vedelat loperdavat riista üritada plaanitud kohta juhtida  Toungue

Olenkasutanud B&D mingit odavat akujunni aastat viis ja Makita tsüklonita imurit lisaks veidi üle aasta. Deckeri kitsas ots saab paremini prahile ligi ja seega kätte Makita on pugemiseks kohmakam, kuigi imemisjõudlust on rohkem. Kassikarvu vaibast kumbki kätte ei saa. Aga ümberaetud suhkrutoosist pudenenu või lauaprakku kaduva kohviläraka suudab sisse ahmata küll. Deckeri peamine häda on vajadus pidevalt poroloonist "filtrit" puhastada. Kui see enam läbi ei käi, siis ei ime ka. Klopid puhtaks (või pesed ja kuivatad, kui veemänge harrastasid) ja hakkab jälle imema. Peotäis jahu tõmbab selle ikka täiesti umbe... Paar peotäit liiva mati pealt on selle kõrval kukepea sisse imeda.
Vasta

Tolmuimejate- ja nendega tehtava kontekstis oli siin juttu ka auto koristamisest. Ma ei tea, kuidas keegi saab vars- või käsitolmuimejaga auto kvaliteetse töö mõttes koristatud, mina igaljuhul ei saa. Sest ta ei mahu enamikesse kohtadesse vahele. Auto-, keldri-, garaazi- ja töötoa jaoks on siiani kõige tõhusam klassikaline voolikuga suure jõudlusega tolmuimeja. Et tingimata poleks vaja tolmukottidele kulutada on hea nn plaatfiltriga isend. Läheb filter umbe, kallad konteineri tühjaks ja filti klopid kusagil võsas vastu puutüve puhtaks ning lased edasi. Tuppa teda enamasti ei vii ja polegi põhjust viia, sest toa jaoks on varstolmuimeja + robot.
Kärcheri NT seeriat julgen soovitada.
Kollastest Kärcheri asjadest julgen soovitada eemale hoida - on olnud omal kunagi lühikest aega üks kollane tolmuimeja eelpool nimetatud tegevuste jaoks - kuidagi ronis tal tolm ikka mootorini, ladestus tiiviku labadele kuni suurema pauguga kogu krempel laiali lendas. Hall käib kümnes aasta juba. Ka kollane survepesur lõpetas ruttu. Hall toimetab aastaid.

PS Kuna ülal veidi õelat juttu hakkas tulema, siis - mul ei ole kinnisideeks odavaid asju maha teha, kes tahab, see ostab ja kasutab. Paraku on elu katsetamise meetodil kätte näidanud, et kui mingit tööriista rohkem vaja läheb, on kvaliteetsem parema ergonoomikaga, töökindlam ja teeb paremini seda, milleks ta mõeldud on.
Vasta

Auto kasimiseks on tõhusaim tööriist ikkagi 15kw kompressori taga voolik 3/4" kraaniga, tolmuimejad on mänguasjad Big Grin
Vasta

Kärher kolis oma tehased x ajal hiinasse kuhugi euroopast ja hiina tehase praak sattus mulle ja mootori tiivik oli lahtiselt võlli otsas ja jooksis koos mootoriga kokku ja mina ootasin garantiis pilli pea kuu aega...27/1 oli mark.Parimad imuri on siiski ilma tolmukotita ja veneaegse tzaika analoog.Kui zaikal oli filtiks mingi vildist flanellist tolmukott siis täna parimatest müügil olevatest on lisaks vlanellist tolmukotile veel 2 tekstiilist tolmukotti sees(tehase soovitus)ja kui veel tõhusamat soovid siis võid veel koti või paar lisada ja kogu prügi kukub mingi 30 litraze tünni põhja voolikust ja õhk läbib neid tolmukotte.Kallad tünni tühjakks ja klopid kõige esimese tekstiilkoti tolmust puhtaks ja ralli jätkub...
Vasta

Minu arust on see odavaim Makita tolmuimeja täitsa asjalik, endal on ka parketilt liiva tõmbamiseks ja ajab asja väga hästi ära, töö juures olen ka kallemaid (Makitasid) proovinud aga nendel tõmbab filtri väga kergelt umbe ja imeb samahästi odavamaga. Pärast filtri puhastamist mõne hetke imeb paremini.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 4 külali(st)ne