T25 suitsemine.

Käigukasti minevat kiiludega võlli kuskilt ava kaudu ei vaheta, samuti ei piisa ainult käigukasti kaane maha võtmisest. Tuleb kahvlite majandus välja võtta, samuti sisuliselt kogu käigukast tühjaks tõsta hammasratastest koods võllidega. Ainult difri majandus jääb.
Vasta

(31-01-2025, 21:57 PM)kass Kirjutas:  
(25-01-2025, 04:43 AM)Marko Kirjutas:  
(24-01-2025, 00:50 AM)kass Kirjutas:  Õhtust!
Kuigi ma sellest rõngaste isanda teemast midagi ei tea

Kas sa ei jõudnudki laevale? Kirjutasid siia midagi üliolulist?  Big Grin

https://www.youtube.com/watch?v=_axL3nU5j4o

Tere!
Teeksime siis ühe vahekokkuvõtte lihtsa lausega ja vb ksf! Marko lisab juurde  veel ühe olulise, temaatilise ja meeleoluka muusikapala...

Paneme rõngad nii, et heleläikiv rõngas on ülemine ja kirjad rõngastel on üleval pool!
 (vb on arusaadav, kuigi päris lihtlausega välja ei mänginud?  Sad )
Markole veel selgituseks - ei ole ülioluline post...
piltT25 raamatust

Manustatud failid Pisipilt (pisipildid)

Vasta

Tere. Asi siis nii kaugel ,et hakkasin paigaldama uuendatud vahemuhvi,aga võta näpust,siduri võll ei liigu. Sai siis käppasi ligemale keeratud
ikka ei mitte midagi. Lähemal uurimisel selgus,et uus sidurikorv liigub käppadega kaasa,ehk siis annab niipalju läbi painduma ,et sidur ei lahuta.
Olin enne ka kuulnud,et varuosad võivad olla nadid( antud korv Poola oma) aga arvasin ,et minuga küll sellist jama ei juhtu.Hea et vana korvi
ära ei visanud,seal tuleks ainult käpad vahetada.Aga mis siis ikka ,oma vitsad peksavad.Alati ju arvad,et uued asjad töötavad paremini.
Vasta

(08-12-2025, 18:38 PM)urulooki Kirjutas:  Tere. Asi siis nii kaugel ,et hakkasin paigaldama uuendatud vahemuhvi,aga võta näpust,siduri võll ei liigu. Sai siis käppasi ligemale keeratud
ikka ei mitte midagi. Lähemal uurimisel selgus,et uus sidurikorv liigub käppadega kaasa,ehk siis annab niipalju läbi painduma ,et sidur ei lahuta.
Olin enne ka kuulnud,et varuosad võivad olla nadid( antud korv Poola oma) aga arvasin ,et minuga küll sellist jama ei juhtu.Hea et vana korvi
ära ei visanud,seal tuleks ainult käpad vahetada.Aga mis siis ikka ,oma vitsad peksavad.Alati ju arvad,et uued asjad töötavad paremini.

Vii kaupmehele tagasi ja küsi ka nähtud n***i eest jotsi.
Kui midagi ei toimu, siis ähvarda proua K. Lustiga näiteks. Üldiselt tulevik on vist varsti selline, et juhan hirve on odavam remontida.
Vasta

(08-12-2025, 18:38 PM)urulooki Kirjutas:  Tere. Asi siis nii kaugel ,et hakkasin paigaldama uuendatud vahemuhvi,aga võta näpust,siduri võll ei liigu. Sai siis käppasi ligemale keeratud

Mõned aastad tagasi tegi Ilmar (küllap teate teda) minu T40-le korraliku remondi.
Kasutas ainult vene originaal varuosasid, sest need tema sõnul veel toimivad!!!
Täna on vene traktori remontimine tõesti tõeline pähkel. 
Kaubanduses pakutakse põhiliselt poola ja hiina päritolu varuosasid, mis on suures osas paraku saast.
Vasta

Olen tähelanud,et pm kaubsist ostes on kaubal ka garantii,saadetakse sulle kuller koju ja kaup neile tagasi...Agromarket on näkku irvitanud...
Vasta

(10-12-2025, 17:21 PM)muska71 Kirjutas:  Olen tähelanud,et pm kaubsist ostes on kaubal ka garantii,saadetakse sulle kuller koju ja kaup neile tagasi...Agromarket on näkku irvitanud...

Ostsin Agromarket-st T40 piduritrumli, kuhu külge needitud võll.
Oli tarkust enne treipinki panna kui traktorisse.
Õnneks võeti tagasi, sain võlli ja trumli eraldi.
Tuli ise tsentreerida ja kokku neetida.
Vasta

Tere. Täna siis panin tagasi vana korvi,millel vahetasin käpad.Omaarust sai kõik õieti tehtud,aga nüüd sidur ei sidesta. Tundub,
nagu oleks käppade vastukaalud liiga suured ja lähevad vastu hooratast ja ei lase surveplaadil lõpuni liikuda. Aga see on ainult minu arvamus,
kindlasti on veel keegi sellise asjaga varem kokku puutunud,nii et palun mõtteid... ja ketas on õiget pidi,ehk flatsiga käigukasti poole.
Vasta

Kui siduri survelaager ei suru käppasid, siis käpad peavad vabalt olema. Kui kinni, siis lahenduseks reguleerimine. Mis ja kuidas, selleks vaja tööpõhimõte endale selgeks teha. Seda viga on paljud teinud ja ongi tulemuseks libisev sidur või lausa lahutatud asend pidevalt.
Vasta

Käppade ja survelaagri vahe 2,5 mm.
Vasta

Lihtne asi, ometi nii keeruline. 
Antud juhul on viga selles, et siduri käpa vasturaskus toetub vastu hooratast, teiselt poolt hoiab teda käpa reguleerimise polt. Tekib olukord, et surveplaat ei saa kettale vastu liikuda. Selleks et ta seda teeks, tuleb siduri käpa polte väljapoole keerata. Nagu juba eelmises postituses mainisin, käpad peavad logisema.
Kui see korras, alles siis võib liikuda käpa ja surve laagri vahe reguleerimise juurde.

Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne