KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri (osa 4)

Mul sama jama oli plaatidega. Läks Kiilto Masaga seina. Enam pole probleemi olnud.
Vasta

(13-06-2025, 06:13 AM)hobiautod Kirjutas:  Mul sama jama oli plaatidega. Läks Kiilto Masaga seina. Enam pole probleemi olnud.

Peab proovima, mul sama probleem ja kasutanud "CERESIT CM 17 S1 SUPER FLEXIBLE ELASTNE PLAATIMISSEGU. .... sobib köetavatele ja deformeeruvatele pindadele" aga soemüüril saunaahju sisseviigu ümbert pudenevad plaadid maha. Ometi on see seguraip kõvasti kallim tavalisest plaatimissegust.
Vasta

Vanavanemate majas plaaditi 30+ aastat tagasi pliit ja soemüür nii, et soetati paarkümmend tuubi EPOliimi ja kleebiti sellega. Plaadid püsivad siiani.
Vasta

Hea teema - ma just nv hakkan laduma puitseina sisse natuke baurocit, et teiselt poolt köetava kerise vastas otse puit poleks.
Mõtlesin just, et millega bauroc katta. Plaatida oleks väga hea variant, aga seal on ilmselt kuumus väga suur.
Kas see kiilto massa mingi lõhna vms ei eralda sellise kuumaga?

Temperatuuritaluvus

-40 kuni +90 °C, +180 °C / 30 min
Vasta

(13-06-2025, 12:55 PM)Telc Kirjutas:  Vanavanemate majas plaaditi 30+ aastat tagasi pliit ja soemüür nii, et soetati paarkümmend tuubi EPOliimi ja kleebiti sellega. Plaadid püsivad siiani.

Teine nipp samast ajastust on tsemendisegule lateksliimi (PVA) lisamine. Pikaajaliselt püsinud saunaahjuümbrust mul kahjuks ette näidata ei ole.

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

Milleks üldse sinna plaadi taga segu panna. Kuumakindlat silikooni garaažis ikka leidub, tõmba plärakas plaadi taga ja lükka seina.

'Per cogo, non per mico' (Edasi kompressiooni, mitte sädemega)
https://www.facebook.com/Teedehooldus/
 Ulila Jäärada FB
Vasta

(13-06-2025, 13:00 PM)ivo86 Kirjutas:  Kas see kiilto massa mingi lõhna vms ei eralda sellise kuumaga?

Temperatuuritaluvus

-40 kuni +90 °C, +180 °C / 30 min

Leidsin minagi tootja viite, et pole otseselt kuuma kohta ette nähtud.
Telc EPO-suuna viide on hea, kuna mu plaatide tagakülg on samuti ilmselt mingi vaik (ja äkki lausa EPO).

Juturobotist suurt abi pole - targutab veenvalt ja pakub tsemendi- ja epo-põhiseid plaatimissegusid väidetega, et sobivad 200 kraadi jaoks. Tootjad lubavad aga siiski 100. Sh ka vaigupõhisele Mapei Keralasticule.
PVA kriipsutab juturobot maha ja usun täitsa, et see laguneb kuumusega.

Tundub olevat teema, kus tootjad ei taha lihtsalt ekstreemseid temperatuure lubada - et vaidle siis lõpuks inimestega, kas korstnaüleminek on 150, 200 või 300 kraadi. Lubad 100 kraadi ja pandagu siis omal vastutusel ja pole vaja kurtma tulla.

Jõudsin kah mõttega Luige pakutud silikooni juurde. Pole küll liimimiseks ette nähtud, aga liimib.
Autosilikoon on plaatimiseks kallivõitu - proovin vast millegi sellise ära: https://espak.ee/epood/toode/kuumakindel...145-300ml/

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

Ei ole haisu tundnud. 

See ka suht hea möks.

https://espak.ee/epood/toode/ahjuhermeet...fer-280ml/
Vasta

Viimasel lingil toodud ahjuhermeetiku puhul julgen pakkuda, et tulemus ei jää kauakestev. Vähemalt ümber kiviahju ukse pandud looduskivi kukkus üsna kiiresti ära.
Vasta

(13-06-2025, 14:32 PM)hobiautod Kirjutas:  See ka suht hea möks.

https://espak.ee/epood/toode/ahjuhermeet...fer-280ml/

Millekski on võib-olla tõesti hea, aga liimimisomadused on sellel ju olematud ja kivineb jäigaks rabedaks asjaks. On pmst vuugisegu ja antud otstarbeks ei sobi kohe kindlasti.

Mul oli üks tuubipõhi. Tahtsin proovida, aga oli ära kuivanud. Tuubist sai kuivanud kamaka väga väikese jõuga välja lükata. Ehk siis ei nakkunud kuivades tuubiga. Pildil must "litter". Puru on tuubiavast.

Edit: tootja lubab "head naket" kivi, metalli, betooni jms-ga. Mu kogemus heast nakkest ei räägi.
Tõsi - tuubist välja lükatud "litter" ei olegi rabe, nagu seda materjali mäletasin. Päris tugev "kivi" on.

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

Pildil olev fekaal ei kõlba millekski ja mõeldud inimeselt raha välja petmiseks...Jah lased tuubist välja vedel ja kleepub,kuivab kivistub kõvaks massiks ja mureneb....Kahjuks poes müüjad soovitavad ka ahjul pragusi parandada sellega...

Väga kuumades oludes nagu kreise lähedal plaatida siis tuleks konsulteerida materjali tootjatega eelkõige segutootjad.
Vasta

Espakist mingit nõu küsida on muidugi tugev enesepettus. Seal poes pead ise väga täpselt teadma mida sa tahad. Kogemused Pärnu ja Keila poodidega. Üldiselt kui tahad head kraami vaata Würthi poole. Üldiselt leiavad sobiva kraami igaks elujuhtumiks.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne