(13-06-2025, 18:51 PM)isandpauk Kirjutas: ![[Pilt: attachment.php?aid=98050]](https://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=98050)
vana jama - ei taha heasti niita. sobilike pöörete saavutamiseks tuleb mootor ülemäära pöörde ajada.
On ehk kellelgi vallalist väiksemat rihmaratast, mida katsetada pildil näidatud keskmise ratta asemel?
praeguse rihmaratta välisdiameeter 146mm, võll 17,6mm (+- 0,2mm) kiilu laius 6mm, kiilrihma laius 14mm
Mul on nüüd aasta aega selline olnud. Üldiselt suht raske sellega head jälge saada. Kõige rohkem aitas, kui ostsin sirged terad alla, need originaal lend-tera laadsed tooted teevad vist liiga palju tuult ja keerist, ning triigivad muru maha, ning ei niida. Kahjuks multši tera pole sellele leidnud.
Selle keti asemele tasub otsida mingi paraja tugevusega vedru, võtab natuke kaalu maha esimestel rullikutelt ja rool on kohe tükk maad kergem. See on paras sättimine, sest kui on liiga pinges vedru, siis hakkab niiduk maast lahti põrkama.
Juppe on Eestist raske leida. Kaubanduslik nimetus sellel lõikeorganil on Stiga Park 102m. Terapukid ja teravõllid on suht ulmelise hinnaga. Mina olen oma täiesti olematu keevitusoskusega kõva voolu ja 7018 elektroodiga teravõllid ise suutnud ära keevitada, kui tera kinnitus võlli küljest on irdunud (suht tüüpviga). Terapuki alumine laager on 6303.
Üldiselt vist ei ole väga hea lahendus, sest niipea kui läheb natuke kivisse, võib hammasrihm hüpata, rihm venida või kiilusoon niipalju järgi anda, et kaks tera kohtuvad. Võib-olla tutikast peast ei oleks see eriline faktor aga ära peetud peast sellega taluhoovi niita ei ole küll väga meeldiv. Kui kuskilt peaks mingi muud tüüpi stiga lõikeorgan näppu jääma, siis lööks käega. 50cm tera lõikab juba eos paremini, kui 37cm.
Pluss poole pealt jätab niiduki esiots suht sirge ääre kui kuhugi põõsa alla rammida ja kõrgemas rohus saab ka üsna hästi hakkama.