Lääne autod ENSV-s

(29-07-2025, 22:52 PM)DevilDeVille Kirjutas:  Turistidele mingil ajal antigi ennliidus sõitmiseks turistinumbrid.
Ei sobi küll otseselt teemasse, aga oli ka vastupidine olukord, minu vanaisa sai 1970. aastal SDV külastuseks sellised numbrid oma auto külge. Asjale lisas irooniat juurde tõsiasi, et 1925. aastal sündinud mehena polnud see esimene kord (osaliselt) sellise tähekombinatsiooni alla sattuda.

Vasta

Arvestades märgi valget põhja arvaks ma, et tähed TYP viitavad venekeelsele sõnale Turist ja on antud autole, mille omanik on pikemalt Nõukogude Liidus resideeruv läänlane.

Sarnase põhjaga olid ka diplomaatide numbrid.

Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Vasta

(30-07-2025, 08:07 AM)Aspelund Kirjutas:  Arvestades märgi valget põhja arvaks ma, et tähed TYP viitavad venekeelsele sõnale Turist ja on antud autole, mille omanik on pikemalt Nõukogude Liidus resideeruv läänlane.

Sarnase põhjaga olid ka diplomaatide numbrid.

Arvata on kuna S124 tuli liinilt alates sept. 1985, seega max. poolteist aastat vana masin.

Bedford Blitz CF350 Madel(1980), K-750m(1965), GAZ 21(1964), GAZ 66-01(1977)
Vasta

Jagan siinkohal Rein Veldi kommentaari. Rein kas kõige sügavamale numbrimärkide ajaloosse sukeldunud inimene Eestis või vähemalt üks teadlikumaid selles vallas. 

TUR-seeria numbrimärgid olid kõik reserveeritud N. Liidu välisturismi monopolile Intourist, mis formaalselt allus otse Ministrite Nõukogule, kuid mida tegelikult juhtis KGB. Intourist korraldas nii välismaalaste reise Nõukogude Liitu kui ka N. Liidu kodanike turismireise välismaale. Viru hotell allus otse Intouristile, samuti ka valuutapood Turist. Kuna autorent välismaalastele oli samuti Intouristi alluvuses, siis seepärast olid neil autodel valgepõhjalised TUR-seeria numbrimärgid. Kuuekümnendatel olid TUR-numbrimärgid mustal põhjal. Kuna TUA - TUYa oli eraldatud Tuula oblastile, siis otsustati Intouristi TUR-seeria eristamiseks tavanumbritest millalgi kuuekümnendate aastate teisel poolel muuta värvid vastupidiseks. Kaks esimest numbrit viitasid konkreetsele Intouristi regionaalsele allasutusele, 55-xx oli Eesti NSV.

Meil anti suure numbrimärkide defitsiidi ajal 1991. aastal veel olemasolevad TUR-seeria numbrimärgid välja tavaautodele.

AI on silmaringi laiendamiseks igati kasulik tööriist. Mina olen vastuse saamisel küsinud üle, kas ta on ikka kindel ning kas ei ole hoopis teistmoodi. Saan kiriesti vastuse, et ta hoopis muudab oma senist vastust ja nõustub minuga.
Vasta

(30-07-2025, 14:48 PM)indreksirk Kirjutas:  AI on silmaringi laiendamiseks igati kasulik tööriist. Mina olen vastuse saamisel küsinud üle, kas ta on ikka kindel ning kas ei ole hoopis teistmoodi. Saan kiriesti vastuse, et ta hoopis muudab oma senist vastust ja nõustub minuga.

Saan Teie vastusest aru, et koolitate AI-d? Cool Proovige küsida AI-lt mitu KTM950SM (2007 mudel) toodeti (AI vs tegelik). Lihtne AI küsimus ja ootaks vastuseid kõikide afk poolt, mida vastuseks saavad.. Omaette viktoriin... Rolleyes Ma oma AI küsimustega olen jõudnud järelduseni, et pead ise vähemalt 90% oma küsimusele vastust teadma, et midagigi oletada.. Ja vabandage, kuid AI õpib Teie küsimustest ja rumalustest.. Toungue
Vasta

(30-07-2025, 15:22 PM)krossipart Kirjutas:  ... Saan Teie vastusest aru, et koolitate AI-d? Cool
... Ma oma AI küsimustega olen jõudnud järelduseni, et pead ise vähemalt 90% oma küsimusele vastust teadma, et midagigi oletada.. Ja vabandage, kuid AI õpib Teie küsimustest ja rumalustest.. Toungue

Vähemasti ChatGPT ise seletab enda kohta lühidalt kokkuvõetult niimoodi: ma ei õpi tavavestluste käigus saadud infost sest ma ei talleta püsivalt sellest saadut kauemaks kui vaid selleks vestluseks. Seda selleks, et vältida valeinfo kogunemist. Peamise ''tarkuse'' olen omandanud treeningu käigus omandatud eelõpitud teadmistest mille alusel proovin loogika abil avalikest andmetest vastused tuletada. Samuti vestluse käigus omandatust, kuid selle siis vaid vestluse käigu ajaks.

Tõenäoliselt siis sellest ka erinevad tulemused vastustes.
Vasta

TYP teema jätkuks selline pilt, mille juures märge, et see on tehtud 1992. aasta märtsis Tallinnas - praegusel Vabaduse väljakul. Autoriks Tiit Veermäe. On kahtlus, et see võib siiski olla varasemast ajast.  

Vasta

FBst laenatud

[Pilt: img_1_1757746107476.jpg]
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne