Postitused: 7,124
Teemad: 61
Liitus: Jul 2012
Maine:
99
(10-11-2025, 15:16 PM)Telc Kirjutas: (10-11-2025, 14:34 PM)Marko Kirjutas: (10-11-2025, 13:47 PM)mellpoiss Kirjutas: (10-11-2025, 13:17 PM)tõnn Kirjutas: Pane padrun ööseks sügavkülma ning anna spindlile kuuma.
Kas peaks aitama?
Ei aita kahjuks, Tõnn on märgivea teinud kogemata. Mõistliku toksimisega padruni võllil kaugemale nihutamiseks on vaja võlli jahutada ja padrunit soojendada.
hm. okei. Paluks võhikule füüsikat selgitada. Probleem: koonus ei istu tihedalt võlli avasse.
Lahenduseks pakutakse ajada koonus auku sügavamale kui ta "mõistliku vägivalla abil" minna tahab.
Mulle tundub igati loogiline kuumutada võlli, mis paisub (ja ava ø suureneb) ning jahutada koonust, et see läheks peenemaks.
Seeekord läksin jah mina mütsiga lööma, palun vabandust. Mälus oli silma ees see puurpingi kõrval olnud võlli-laagrikoost padrunina, sealt viga tuligi. M.R. rääkis ka ülilühilesest koonusest ja aju täitis lüngad.
Panen ette see jama kustutada, alustan enda postitusest, vigasest.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 148
Teemad: 62
Liitus: Jul 2006
Maine:
8
Kui üks ist ei taha koos püsida, siis tuleb asjad korrektsesse mõõtu töödelda ja ongi asi vask.
Korrektses mõõdus selline ist istub ilma igasuguse kuumutamise ja külmutamiseta nii kinni, et lahtisaamine on järgmine probleem.
Kaua see krdi kuuma, külma ja erinevate paberitega voodoo siin käib.
Postitused: 4,844
Teemad: 71
Liitus: Aug 2009
Maine:
26
Üka võimalus mida mina oma pingiga tegin on veel see,et lase treipingis keerme võllile otsa ja lääne padrun asemele.
Postitused: 3,192
Teemad: 61
Liitus: Jan 2003
Maine:
37
Hoolimata minu pingutustest, sai see puurmassin kokku ja töötab. Padrun jäi pidama, puhastatud ja silutud. Lisaks järgisin printsiipi "ära vägista, võta suurem haamer", pakid sisse ja üks pauk paarikilosega. Nüüd on kõige nõrgemaks lüliks kiilrihm mille libisema tõmbab, kui puuri kinni kiilub, Vast kõige valutum variant.