13-11-2025, 08:47 AM
Eestis pole ju kiirteed. Mitte ühtegi.

(20-11-2025, 10:28 AM)v6sa Kirjutas: Vahelduseks üks mõistusepärane kirjutis: https://www.err.ee/1609860939/kaur-ilves...st-valesti .Oi-oi.
Lõputöö ise on ka lugemist väärt: https://transpordiamet.ee/sites/default/...0Pauts.pdf .
(20-11-2025, 10:32 AM)alfredo Kirjutas: Ja mõtleks välja lahenduse, et piire täidaks oma otstarvet ja situatsiooni kordumisel terves osas küljest ei kukuks.
lihtsamalt öeldes varises rekka-auto viaduktilt koos piirdega Tallinna poole suunduvale teele.
Tsitaat:Libamisi sisse riivates peaks piire hoidma sind ikka teel.Seda ikka libamisi põrkeks ei nimeta. Tegelikult vastassuuna vööndis. Mis põhjustas? Jäine tee, mobiil näpus, terviserike, vale kiirus, valed juhtimisvõtted, külgtuul, möödapõige äkkpidurdanud autost?
(20-11-2025, 14:53 PM)Telc Kirjutas: ...
Teiseks ütleb seesama loogika, et suurema massi kiiresti liigutajatele kui suurema ohu allikale on kõrgemad nõudmised (eraldi kategooria load) ja vastav väljaõpe autokooli näol, et nad oma vankrit ohjes suudaks hoida.
Kui ei suuda, pole see teeinseneride-ehitajate tegematajätmine.
Ma ei julgeks küll väita, et see vannikomplekt sillalt alla "varises". Päris kindlasti ikka sõitis läbi piirde.
Kiirust ja/või libedust süüdistada julgeks siis kui keegi välistab juhi terviserikke (ok, vähetõenäoline, kuid mitte võimatu) või lõhkenud esirehvi.

(21-11-2025, 22:37 PM)Suuredmootorid Kirjutas: ... Nii nagu mulle on räägitud, pole võimalik lõhkenud esirehviga (rasket) veokit rooliga suunata, lõhkenud esirehvi suunas toimuv kiskumine olevat sedavõrd ränk. ... Ainus rohi olevat pidur põhja lüüa ja palvetada (kui jõuab). ... Ja pea ükski autokool ei õpeta sõitma, see tuleb läbi kogemuste ise selgeks saada. Autokoolid õpetavad eksamist läbi saama, et mitte rikkuda statistikat.
(21-11-2025, 22:37 PM)Suuredmootorid Kirjutas: Mina nii julgelt ei lahmiks. Nii nagu mulle on räägitud, pole võimalik lõhkenud esirehviga (rasket) veokit rooliga suunata, lõhkenud esirehvi suunas toimuv kiskumine olevat sedavõrd ränk. ...
(22-11-2025, 09:38 AM)v6sa Kirjutas:(21-11-2025, 22:37 PM)Suuredmootorid Kirjutas: Mina nii julgelt ei lahmiks. Nii nagu mulle on räägitud, pole võimalik lõhkenud esirehviga (rasket) veokit rooliga suunata, lõhkenud esirehvi suunas toimuv kiskumine olevat sedavõrd ränk. ...
Tänan viisaka ja hooliva diagnoosi eest.
Esirehvi lõhkemine ON ränk. Aga mitte nii ränk siledal asfaldil, et siledal asfaldil kurvi sisse vääramatult teelt välja viia tühja krusa ilma, et seda poleks võimalik pareerida ÄRKVEL ja KOHAL oleval juhil. Lööb hetkeks rooli käest ära, aga veoauto inerts aitab: sekundiga ei muutu liikumissuunaga suurt midagi. Selle aja peale püüad rooli kinni, surud vasaku jala kabiinipõrandasse ja rebid tagasi. Ehmatusega tegeled hiljem. Pükstega ka.
...
(22-11-2025, 21:48 PM)hulgus Kirjutas:(22-11-2025, 09:38 AM)v6sa Kirjutas:(21-11-2025, 22:37 PM)Suuredmootorid Kirjutas: Mina nii julgelt ei lahmiks. Nii nagu mulle on räägitud, pole võimalik lõhkenud esirehviga (rasket) veokit rooliga suunata, lõhkenud esirehvi suunas toimuv kiskumine olevat sedavõrd ränk. ...
...
Esirehvi lõhkemine ON ränk. Aga mitte nii ränk siledal asfaldil, et siledal asfaldil kurvi sisse vääramatult teelt välja viia tühja krusa ilma, et seda poleks võimalik pareerida ÄRKVEL ja KOHAL oleval juhil. ...
Vasaku esirehvi pauk, viib hetkega vastassuunda,...
Edasi tegutsed instinktiivselt: vedu maha, rooliga püüad hoida tee suunas ja lased kiirusel langeda. (23-11-2025, 10:08 AM)v6sa Kirjutas:(22-11-2025, 21:48 PM)hulgus Kirjutas:...(22-11-2025, 09:38 AM)v6sa Kirjutas:(21-11-2025, 22:37 PM)Suuredmootorid Kirjutas: Mina nii julgelt ei lahmiks. Nii nagu mulle on räägitud, pole võimalik lõhkenud esirehviga (rasket) veokit rooliga suunata, lõhkenud esirehvi suunas toimuv kiskumine olevat sedavõrd ränk. ...
...
Esirehvi lõhkemine ON ränk. Aga mitte nii ränk siledal asfaldil, et siledal asfaldil kurvi sisse vääramatult teelt välja viia tühja krusa ilma, et seda poleks võimalik pareerida ÄRKVEL ja KOHAL oleval juhil. ...
Vasaku esirehvi pauk, viib hetkega vastassuunda,...
Ei pea paika:
Vaadake videosid: mõni laseb käest ära ja mõni saab püütud. Ning mainitud "hetk" kestab mitmeid sekundeid.
...