23-01-2026, 20:12 PM
T25 suitsemine.
23-01-2026, 20:37 PM
Tere. Mõtlesin siin ,et kui mootorit hakkan lahti kiskuma,oleks tore ka ju kohe ka vända- ja kepsusaaled ära vahetada. Ja siis ka muidugi
kolvi-hülsi grupp kah.Netipoodides müüakse kolvi-hülsi komplekti kellegi THM i oma. Kas keegi on seda omale ostnud ja teab midagi kvaliteedist
rääkida või siis hoopis midagi muud soovitada. Ma arvan ,et keegi hakkab soovitama,et otsi nõukaaegne,aga neid pole enam kusagilt saada.
Siis tekitas kohe küsimusi saalede tähistus.Neid on ka igasuguseid: Raamsaaled N-1 ,N-2 ; P-1 ,P-2 ; R-1 ,R-2 ,Kepsusaaled R-1,R-2 ; N-1 ,N-2.
Kas need on mingid remontgrupid,ja milliseid peaks töötanud mootoril kasutama?
kolvi-hülsi grupp kah.Netipoodides müüakse kolvi-hülsi komplekti kellegi THM i oma. Kas keegi on seda omale ostnud ja teab midagi kvaliteedist
rääkida või siis hoopis midagi muud soovitada. Ma arvan ,et keegi hakkab soovitama,et otsi nõukaaegne,aga neid pole enam kusagilt saada.
Siis tekitas kohe küsimusi saalede tähistus.Neid on ka igasuguseid: Raamsaaled N-1 ,N-2 ; P-1 ,P-2 ; R-1 ,R-2 ,Kepsusaaled R-1,R-2 ; N-1 ,N-2.
24-01-2026, 02:06 AM
(23-01-2026, 20:12 PM)urulooki Kirjutas:(21-01-2026, 08:25 AM)v6sa Kirjutas: Mis Sul seal vändaliinis uut on ja mis jäi vanalt (mittevibreerivalt) mootorilt?
Neist uutest tükkidest otsi viga. Praeguse aja uued nõukatraktori osad on täielik loterii
Ostes vibras samamoodi.
Kui viga oli juba ostes, siis tekitasid hulka segadust täiesti ilmaasjata. Siduriga tegelemise järel vibrat otsides jätsid mainimata, et vibra oli kogu aeg. Seepeale hakkas grupp seltsimehi ajusid ragistama teemal - mis juhtus.
Abipalumisel on võimalikult palju tõest infot eelduseks, et abi saab.
Õhu pealt ennustamisega pani tegelt Tõnn kõige lähemale - kui saaks nihutada, siis on teoreetiline võimalus, et mõni asend klapib paremini.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
24-01-2026, 09:40 AM
(23-01-2026, 20:37 PM)urulooki Kirjutas: ...
Ma arvan ,et keegi hakkab soovitama,et otsi nõukaaegne,aga neid pole enam kusagilt saada.
Aga nüüdisaegsed ongi loterii. Küsi kasutajalt h2rra, kas tal on veel alles mõni komplekt, aastaid tagasi ta müütas.
Ning edasise asjatu plähmerdamise vältimiseks: palun soeta endale raamat, kus T-25 sees. Isiklik soovitus on muidugi T-25 raamat:
https://www.vanaraamat.ee/Aivar_Oun_Otto...341-71.htm
"III liigi traktoristi õpik" on algajale ka hea valik:
https://www.vanaraamat.ee/A_Bolotov_L_Gu...073-57.htm
Kui miskit jäi arusaamatuks, küsi täpsemalt uuesti.
Muud T-25 teemad siin foorumis on loetud? Ennekõike see mammut:
https://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=36926
Tee endale põhiasjad selgeks, defekteeri oma katel ja siis küsi täpsemaid juhiseid.
Mulle tundub, et Su mootor on mitmest müügiks kokku laotud ja pole labaselt tasakaalus. Neid saja grammiga mööda kolb-keps komplekte nähtud küll. Ja kas sellel tasakaalustusvõllidki enam sees on...
24-01-2026, 16:26 PM
Tere. Eks ma ole neid põkasid ka enne remontinud juba nõukaajal,aga siis olid tähistused teised.Lihtsalt viimati sai põllumajanduses töötatud aastal 95
ja selle ajaga on palju muutunud. Iga tootja teeb oma tähistuse. Nõuka ajal oli ju lihtne,toodi sulle jupid,panid sisse ja sõitsid kuni järgmise remondini.
Ega keegi ei tundnud huvigi et mis tootja ja mis tähistus,jupp sisse ja põllule. Ja eks suuremaid remonte tegid ikkagi suuremad ettevõtted,palju seda
mootori iseremontimist ikka oli. Minul on lihtsalt nii palju aega vahele jäänud ,kus ma ei ole masinatega tegelenud,nüüd on meeldetuletamise aeg.
Ja seal teemas ,millele siin vihjati,on ainult üks suur sooja õhu puhumine,midagi konkreetset sealt küll leia.(kui keegi leiab midagi saalede tähistuse kohta,
andke teada).
ja selle ajaga on palju muutunud. Iga tootja teeb oma tähistuse. Nõuka ajal oli ju lihtne,toodi sulle jupid,panid sisse ja sõitsid kuni järgmise remondini.
Ega keegi ei tundnud huvigi et mis tootja ja mis tähistus,jupp sisse ja põllule. Ja eks suuremaid remonte tegid ikkagi suuremad ettevõtted,palju seda
mootori iseremontimist ikka oli. Minul on lihtsalt nii palju aega vahele jäänud ,kus ma ei ole masinatega tegelenud,nüüd on meeldetuletamise aeg.
Ja seal teemas ,millele siin vihjati,on ainult üks suur sooja õhu puhumine,midagi konkreetset sealt küll leia.(kui keegi leiab midagi saalede tähistuse kohta,
andke teada).
24-01-2026, 19:27 PM
Kus juures isegi vanade Nõuka tagavara osadega tuleb ettevaatlik olla. Mulle sattus kunagi komplekt C gruppi uusi D-21/D-144 hülsse, mis olid markeeritud kui C grupp aga tegelikult olid nad hoopis M gruppi omad.
THM peaks olema Hiina tootja, saalede kohapealt ei oska kaasa rääkida. Kuid kütusepumba plunsreid suudab THM üsna kvaliteetselt teha.
THM peaks olema Hiina tootja, saalede kohapealt ei oska kaasa rääkida. Kuid kütusepumba plunsreid suudab THM üsna kvaliteetselt teha.
24-01-2026, 22:09 PM
Mul omast kogemusest, tulid põku ostuga hülsid ja rõngad kaasa, tootja teadmata, kuna mootor oli hõre kontrollisin uute rõngaste lukupilud ja läks uute hülssidega kokku tagasi. Esimese silindri hülss kestis 15tt siis tuli küljepeale mõra, nüüd 120tt hiljem tegi teine hülss sama pulli ja mitte ühe mõraga vaid kahega. Lõpptulemusena võtsin lauaalt vanad hülsid, hoonisin läbi ja põku sõidab jälle. Kuna naabrimehel oli 40nega sama probleem siis hea oli, et vanad igaksjuhuks alles hoidsin.
25-01-2026, 10:12 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 25-01-2026, 12:42 PM ja muutjaks oli v6sa.)
Enne saalede tähistuse üle muretsemist tuleb defekteerida väntvõll. Palju on kõigi kaelte koonilisus ja palju elliptilisus? Vihje: mikromeeter! Teine vihje: neli mõõteväärtust iga kaela kohta!
Siis saab selgeks, on seda vaja lihvida, on sealt veel midagi lihvida või on järgmist vänta otsima hakata vaja. Ning kui kannatab lihvida, selgub ka remontmõõtme väärtus. Eeldusel, et keegi seda kolakat üldse lihvida enam võtab.
Kõik kodukootud õlitatud liivapaberiga "remontimised" ongi mainitud "soe õhk", mis teadja käes niivõrd-kuivõrd toimib ja mille näputunnetust asjatundmatule kuidagi neti teel ei seleta. Tasub mõttega lugeda akf! unimütsi ja 2715 kirjutisi, seal on palju teri sees.
Vända eemaldamiseks tuleb mootor sedapalju lahti võtta, et saab tasakaalustusvõlli üle kaeda, kolvi-kepsu paarid üle kaaluda, hooratast staatiliselt kontrollida torul jms. koduseid asju teha.
Enne võiks muidugi kontrollida rinnast, et tasakaalustusvõll üldse märgis oleks. Sealtsamast "soojast õhust" pärit teosest napsatud pilt:
On jah tiblakeelne allikas, aga ilma idanaabrit tönkamata neid inseneritölpluse (originaalis: инженерное изхуйство) šedöövreid ei remondi.
Ratas 10 on tasakaalustusvõll.
EDIT: Muska, kus Sa vänta teha lasid?
Siis saab selgeks, on seda vaja lihvida, on sealt veel midagi lihvida või on järgmist vänta otsima hakata vaja. Ning kui kannatab lihvida, selgub ka remontmõõtme väärtus. Eeldusel, et keegi seda kolakat üldse lihvida enam võtab.
Kõik kodukootud õlitatud liivapaberiga "remontimised" ongi mainitud "soe õhk", mis teadja käes niivõrd-kuivõrd toimib ja mille näputunnetust asjatundmatule kuidagi neti teel ei seleta. Tasub mõttega lugeda akf! unimütsi ja 2715 kirjutisi, seal on palju teri sees.
Vända eemaldamiseks tuleb mootor sedapalju lahti võtta, et saab tasakaalustusvõlli üle kaeda, kolvi-kepsu paarid üle kaaluda, hooratast staatiliselt kontrollida torul jms. koduseid asju teha.
Enne võiks muidugi kontrollida rinnast, et tasakaalustusvõll üldse märgis oleks. Sealtsamast "soojast õhust" pärit teosest napsatud pilt:
On jah tiblakeelne allikas, aga ilma idanaabrit tönkamata neid inseneritölpluse (originaalis: инженерное изхуйство) šedöövreid ei remondi.
EDIT: Muska, kus Sa vänta teha lasid?
25-01-2026, 11:43 AM
(25-01-2026, 10:12 AM)v6sa Kirjutas: Enne saalede tähistuse üle muretsemist tuleb defekteerida väntvõll. Palju on kõigi kaelte koonilisus ja palju elliptilisus? Vihje: mikromeeter! Teine vihje: neli mõõteväärtust iga kaela kohta!Kui mina oma vändaga treiereis mõõtmas käisin siis lisaks kirjas olevale peab teadma ka palju on tehase poolt lubatud vända kulumine ja seda numbrit mina leida ei suutnudki...Treial mõõtis ja vänt oli mikromeetri järgi normaalne ja läks lihvimata kujul uute tehase saaledega sisse tagasi ja käib probleemideta...
Ega mina ka neid keeli ei tönka,aga nt poolakeelse multika järgi õppisin kodus ise omal käel vene pöörispump kokku lahti lappama ja nii kokku,et pump ka töötab ja poola keelest ei tea kahjuks midagi...tiblat veel natuke tönkan...
« Järgmine vanem | Järgmine uuem »
Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne