Tööriistadest

Noku pani auto jeele-jeeli käima ja sihtkohas pole seina voolu-kas võib jätta ta sõiduajaks aku külge laadima?
Vasta

(12-01-2026, 09:59 AM)ahtos Kirjutas:  Noku pani auto jeele-jeeli käima ja sihtkohas pole seina voolu-kas võib jätta ta sõiduajaks aku külge laadima?
Kindel, et teda väljundklemmidelt saab laadida üldse? Ma vaataks juhendist üle igaks juhuks.
Kui autos on USB pesa, siis sellest saab küll sõidu/töötamise ajal laadida!
Vasta

(12-01-2026, 09:47 AM)isandpauk Kirjutas:  Ei taha sulle tekitada unehäireid aga kuidas sa said sama pinge juures terve kimbu erinevaid voolutugevusi? Kas aku on nii pekkis, et sisetakistus muutus hetkega?

Kahjuks paha jõudis juba sündida.
Sisetakistuse kohta ma ei oskagi miskit arvata. Ilmselt ma too aeg ajasin ainult suuri asju ja mingi väikese r pärast ei hakanud tundi minema. Seletaksin, et ludu aku klemmipinge tõuseb jõulise laadimisega kiiresti, kuni laadija oma 16V piirajasse jookseb, tagant ära lülitub ja hetk hiljem uue katse teeb.
Magada ikkagi tahaks ja mõtlesin, et mis ta peale hakkab tõsisema vastasega.
Võtsin talvitujate rivist kõige kobedama ja konverteerisin kontrollitud protsessi käigus keemilise energia toasoojaks.

57Ah mahutavuse jääki 5a vanast 60Ah nimelisest akust polegi paha. Suvekasutuses, pidevalt laetud, talvitub jahedas ja pimedas ruumis.
Lasin noco tollele kallale:

Pinget veidi kehvalt näha, see on 14,2..14,3 vahemikus pidevalt. Välja ei lülitu, vool langeb stardi 82A pealt 73 peale ja sinna jääb. Ca 15s proovisin ja rohkem ei raatsinud retsida, kuna 1,3C on inetu käitumine. Kes nõrkuse märki julgeks näidata ja juhendit loeks, saaks vist teada, et tuleb oodata niikaua, kuni roheline led põlema jääb ja siis starterit anda. Viimasel pildil, mida ei pannud, roheline põles.
Vasta

Igaks-juhiks meenutan pliiaku eripära: mahtuvus kukub temperatuuriga. Nominaalmahtuvust antakse +20C juures, millest ca -10C puhul on järel vaid umbes pool.

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

https://soov.ee/25997712-hoovel/details.html

Kae milline kenadus välja ilmunud! Natukese nokitsemisega saab huviline endale päris tööriista, mitte asja, mille läheduses aevastada ei tohi.
Panin teadlikult siia, mitte leiunurka.
Kuna Soov arhiivis midagi ei hoia, siis ka kontakt ja pilt - 58133052

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

Oli siin kena pilt iseehitatud mitmel teljel pööravatest kruustangidest, enam ei leia. Nimelt lubasin enda omasid lisaks tutvustada, mis tehasest tulnud. Ehk ilmub uuesti välja, ma panen enda omadest kaks pilti. Hea abimees peenemat näputood harrastades, eriti vahva lisa on ümmarguse asjade hoidmiseks lisapakkidele freesitud sooned.

Vasta

(09-03-2026, 01:29 AM)Marko Kirjutas:  Oli siin kena pilt iseehitatud mitmel teljel pööravatest kruustangidest, enam ei leia. Nimelt lubasin enda omasid lisaks tutvustada, mis tehasest tulnud. Ehk ilmub uuesti välja, ......
Kas seda pidasid silmas:
https://forum.automoto.ee/showthread.php...#pid579527  ?

Kiuslik kaabakas. Big Grin
Vasta

Minu paha jah. Vanadus, midagi pole teha, lisaks määratu enesekindlus otsida ainult siit teemast. Las jääda nii, nagu on.

Vasta

Enne kui katsetama hakkan igaks juhuks küsin, et kas keegi on proovinud sellise meetodiga otse kankust suruõhuga õli kastidesse ja sildadesse pumbata? Mulle tundub, et probleemiks võib olla piisavalt hermeetiliseks saada. Käsipumbaga on see üks paras lödistamine ja parem lahendus oleks teretulnud küll.

Vasta

Vähene hermeetilisus + surveregulaator tuleb pigem kasuks, vähem võimalusi kanister puruks lasta.
Kuna ma alles eile kulutasin 30 kilo kuiva liiva oma töökoja põrandalt õli koristamisele, siis palun katseta seda "trikki" kõigepealt enda juures.

Minuarust on igati ok selline lahendus kohtades, kus õli tuleb sagedamini/rohkem vahetada: 
https://tooriistamarket.ee/olipump-16-l

Üks selline on mul olemas ka, kasutasin kahel autol mootoriõli vahetamiseks. Üks pumba käik oli ~100ml, mis oli piisav täpsus ja kiirus nii mootori kui ka kõikide teiste õlide täitmiseks.
Kui tellid mootoriõli juba 200-se vaadiga, siis jaksad sinna ka suruõhul toimiva vaadipumba osta.

Maasturite hankimist Ukraina kaitseväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

(11 tundi tagasi)nastik Kirjutas:  Enne kui katsetama hakkan igaks juhuks küsin, et kas keegi on proovinud sellise meetodiga otse kankust suruõhuga õli kastidesse ja sildadesse pumbata? 

Kunagi väga ammu eksperimenteerisin natuke. Otse püstolist kankusse õhku lasta ei tohi, puhverda millegagi! Rannapall sobib kui muud asisemat ei ole. Inimese sisse õhku pumbates on ka õhuke lõõts turvaks ahelas.
Täitmisvoolik peab olema piisavalt pikk ja kindlalt fikseeruma, muidu on liiga palju asju korraga jälgida ja paigal hoida! Õhu- ja õliühendused kanistriga samuti.

Vasta

(11 tundi tagasi)nastik Kirjutas:  Enne kui katsetama hakkan igaks juhuks küsin, et kas keegi on proovinud sellise meetodiga otse kankust suruõhuga õli kastidesse ja sildadesse pumbata? Mulle tundub, et probleemiks võib olla piisavalt hermeetiliseks saada. Käsipumbaga on see üks paras lödistamine ja parem lahendus oleks teretulnud küll.

Õlikanistri kork on vist standardsuurus.
Võta üks ja tee korralikud läbiviigud nt voolikukuuskedega.
Survet anna  vana hea piduriõhutuse käsipumbaga.

Edit: pane 10€ hakkama, lõika pihusti düüsiosa maha ja hakka sillaõli ümber villima:

https://handymann.ee/toode/aiaprits-prog...l-pumbaga/
Vasta

(11 tundi tagasi)nastik Kirjutas:  Enne kui katsetama hakkan igaks juhuks küsin, et kas keegi on proovinud sellise meetodiga otse kankust suruõhuga õli kastidesse ja sildadesse pumbata? Mulle tundub, et probleemiks võib olla piisavalt hermeetiliseks saada. 

Hermeetiline ei pea olema, kui lekib õhk Big Grin ja sisin ei sega.

Nagu juba öeldi, siis kasuta väiksemat rõhku. Mul oli lahja 1 bar peale lastud autoratas ja sedagi oli palju. Aga toatemperatuuril 80W-90 tuli kenasti voolikutpidi välja ja puges käigukasti. Mul oli õlivoolik käepidemessepuuritud umbestäpsest avast põhjani läbi pandud ja kanistri survestamiseks korki puuritud avas olev tihtrehvi ventiil, mille otsas kahe kiirühendusega voolikujupp. Susises, aga voolas. Ja voolab senikaua, kuni kanistris rõhku jätkub. Mida jätkub kauaks, kui korki maha ei keeraSmile

Vooliku kanistripõhja mulatuv ots tasub siis lõigata kaldu. Ning kui voolik avas pole tihedalt, siis tasub voolikut kinni hoida. Hakkab välja ronima...

Kui akf viitsib Sakust/Kernust läbi sõita, siis üks akf Telc viidatud prits kasutatuna ja üleliigsena on täitsa saadaval edasisteks modifitseerimisteks.
Vasta

Eesmärk oleks eeldatavasti originaalkankust ilma surveanumasse ringi ja jääki tagasi valamata kätte saada võimalikult lühikese imu- ja survevoolikuga.

Kui teravaid elamusi otseselt taga ei aja, ma prooviksin 12V elektripumbaga. Nt. sellisega: viide ma diislit pumpan vajadusel. 20l kanistri tühjendamiseks autosse kulub 5...10 minuti vahel, sigaretisüütajasse meetreid pikk juhe on otsa tehtud.

Õli on viskoossem, proovinud pole. Seni mingi Valvoline sillaõli korgis kaasneva pikenduse + vajadusel voolikujupiga kuidagi ära jebinud nii et käed on pea kohal litsumisest haiged...
Vasta

Diisli tankimiseks ühele kastiga veokile, peab omama kas pika ja kõvera kaelaga lehtrit, või valamistoruga kanistrit. Pisukese tjuuninguga sai sinise kanku (20 l. õhutus korgiga valvoline jms) korgi sisse kaks 1/4" liidet, üks õhu sisse ja teine vedeliku väljutamiseks. Peale esimest (ligast) katsetust kompressori ja ca 1,..at survega, tuli endal kompressori roll üle võtta. Mida vähem vedelikku e. rohkem vaba ruumi, seda lihtsam. maast kanistrist, paagini 20l teisaldamiseks mõni minut. Õliga läheb tõenäoliselt kauem ja kompressoriga lihtsam. ps. need (sinised) kanistrid kannatavad üllatavalt suurt survet, 2at ajas pisut punni, kork pidas ja esimene leke tekkis põhja all keevisest.

Vasta

kas poeomad ei sünni?
Üks neist oksjonil hetkel Big Grin
https://www.osta.ee/mobiilne-olipump-ori...42773.html
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne