05-08-2005, 00:28 AM
Hammerite EI EI EI , ise kahetsen kohutavalt, et oma autol sai osad detailid sellega värvitud.
umm Kirjutas:Miks se auto üldese laiali oli?Ise olen seda oma silmaga näinud ja tundub ikka koostekomplektina, sildid ka selletaolised küljes.
Tehas ju (koostekomplekte) ei müünud?
pppp Kirjutas:Minu teada võis nõukaajal endale mingil viisil komplektse kere soetada, kuhu siis mõne lootusetult hävinud sõiduki tehnika võisid ümber loopida. Päris \"autokonstruktoritest\" pole nagu kuulnud.Toorik-kere on see, minu Vaz 2101 oli ka kerevahetus läbi tehtud aga sellega koos vahetatud ka Fiat-i mootor Vaz-i mootori vastu, ehk siis originaalist polnud praktiliselt jälgegi... Kere vahetus tehti 1984 aastal.
Martti Kirjutas:Vene ajal turustati läbi autoteeninduste kolme tüüpi varukeresid:pppp Kirjutas:Minu teada võis nõukaajal endale mingil viisil komplektse kere soetada, kuhu siis mõne lootusetult hävinud sõiduki tehnika võisid ümber loopida. Päris \"autokonstruktoritest\" pole nagu kuulnud.Toorik-kere on see, minu Vaz 2101 oli ka kerevahetus läbi tehtud aga sellega koos vahetatud ka Fiat-i mootor Vaz-i mootori vastu, ehk siis originaalist polnud praktiliselt jälgegi... Kere vahetus tehti 1984 aastal.
umm Kirjutas:Aga ühelgi komplektsusel pole sildasi olud. Kas osteti terve auto juppidena?Kered, millest eelpool juttu oli, toodeti tehases varuosana ja eraldati vastava margi sõidukiomanikele, kelle masina kere oli avarii tagajärjel või korrosiooni tõttu taastamiskõlbmatuks tunnistatud. Sillad ja mootor pandi uuele kerele vanalt masinalt. Vana kere jäi autoteenindusse ja kuulus utiliseerimisele. Dokumentide alusel kirjutati RAI-s (Vene ajal Riiklik Autoinspektsioon) tehnilisse passi (sel ajal nagu väike raamat) märkuste leheküljele \"Vahetatud kere, nr.xxxxx , värv selline, nende ja nende dok. alusel\" Kuupäev. Samad kanded tehti näiteks mootorivahetusel, kui olid olemas soetamisdokumendid. Ülevaatusel pidid kõik kolm teh. passi kantud tähtsat numbrit klappima: kere nr., šassi (raami/poolraami) nr, mootori nr. Ja neid kontrolliti alati ja rangelt.